Mezőhegyes, Békés megye

Eladó telephely
Mezőhegyes, Békés megye
Alapterület
21260 m²
Telekterület
270066 m²
Közvetítői azonosító: COM 6487
Azonosító: 31440311
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó telephely

Leírás

A Békés megye déli részén található Mezőhegyesen, az M43-as autópályától mindössze 20 km, a Román határtól pedig légvonalban csak 4 km távolságra hirdetem megvételre ezt az összesen 7 db helyrajzi számon nyilvántartott, 270.066 m2 teljes telekterületű, korábbi termelő üzem telephelyét!
A város központjához közel, a helyi vasútállomás és a Mezőhegyesi Ménesbirtok közvetlen szomszédságában található telep területén a következő épületek találhatóak:
-egy 625 m2 teljes alapterületű, 2 szintes, alápincézett, részben felújított, részben felújítandó iroda épület
-egy 244 m2 alapterületű, közepes műszaki állapotú, felújításra szoruló műhely épület
-egy 80 m2 alapterületű, gyenge műszaki állapotú, teljes felújításra szoruló porta épület
-egy 3.000 m2 alapterületű nagy belmagasságú, gyenge műszaki állapotú, erősen felújításra szoruló korábbi raktár/üzemi épület
-egy 760 m2 alapterületű, közepes műszaki állapotú, felújításra szoruló korábbi raktár/üzemi épület
-egy 6.000 m2 alapterületű, gyenge műszaki állapotú raktár/üzemi épület
-egy 1.604 m2 teljes alapterületű, földszint + 2 emeletes, 1960-as években épült, gyenge műszaki állapotú, jelentős felújításra szorulóközponti szociális épület
-egy 4.091 m2 alapterületű, 4 szintes, jó műszaki állapotú, de felújításra szoruló korábbi raktár/üzemi épület
-egy 250 m2 alapterületű, földszintes, lapostetős, gyenge műszaki állapotú korábbi asztalos műhely
-egy összesen 950 m2 alapterületű, részben hasznosítható, korábbi lakatos műhely
-egy 105 m2-es, teljesen felújításra szoruló, közepes műszaki állapotú, korábbi tűzoltó garázs épület
-egy 618 m2 alapterületű, jelentős felújításra szoruló korábbi raktár épület
-egy 457 m2 alapterületű, közepes állapotú, jelenleg is használatban lévő korábbi cement raktár
-egy 1560 m2 alapterületű, jelenleg is használatban lévő gabonatároló raktár
-egy 180 m2 alapterületű, bontandó állapotú korábbi szivattyúház
-egy 316 m2 alapterületű, földszintes, lapostetős, jelenleg is hasznosított műhely csarnok
A felsorolt épületeken kívül a telek területén jelentős mennyiségű (több tízezer négyzetméter!) térburkolat, betonozott telekrész és egy 1,1 ha területű, korábbi víztározó található, mely jelenleg horgásztóként hasznosított és amely akár sport, akár szabadidős célra, de szükség esetén akár újra technológiai víztárolóként is hasznosítható. A tó átlagos mélysége 2,4 méter és a természetes víz utánpótlása közvetlenül a Maros folyóból, élővíz csatornán keresztül megoldott!
A 7 helyrajzi számból 6 egy egységet alkot, ezek a helyi építési szabályzat szerint egységesen ipari besorolásúak, 50%-os beépíthetőséggel és 18 méteres maximális megengedett építménymagassággal! Viszont az eladó tulajdonát képezi az egyik szomszédos telek is, melyre a gyár működésének idején a dolgozók részére kettő darab, összesen 23 garázst tartalmazó épületet helyeztek el. Ezek a garázsok mind a mai napig használatban vannak, azokat a jelenlegi tulajdonos bérbeadás útján hasznosítja. Ez a 4264 m2 alapterületű telek egyébként a helyi építési szabályzat szerint lakó célú övezetbe sorolt, melyre 40%-os maximális beépíthetőséggel, maximum 7,5 méter építménymagasságú lakóépület(ek) építhető(ek).
A szóban forgó ingatlanok nem csak egyben, hanem igény szerint külön-külön is megvásárolhatóak! Ilyen módon nyugodtan keressen, ha bármilyen méretű és funkciójú ingatlanra lenne szüksége, megtaláljuk a megoldást!
Amennyiben olyan ingatlant keres amiben rengeteg a lehetőség, akár gyártó, akár mezőgazdasági, vagy egyéb ipari célra, akkor megtalálta. Ez a telephely szinte bármilyen tevékenységre alkalmassá tehető, sőt akár bérbeadás útján is jelentős hasznot termelhet mindenkori tulajdonosának!
A feltüntetett irányár az általános forgalmi adót nem tartalmazza!