Zalakaros, Üdülő sor 2.

Eladó szálloda, hotel, panzió
Zalakaros, Üdülő sor 2.
Hitelre van szükséged? Kalkulálj!
1,45 milliárd Ft4 millió €
Alapterület
2650 m²
Azonosító: 6907895
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó szálloda, hotel, panzió

Légkondicionáló
van

Leírás

Art Hotel legújabb dijai:
Az Év Szállása verseny - „AZ ÉV SZÁLLÁSA 2019” Fődíj
Az Év Szállása verseny - „Szakmai díj” : I. helyezés
Az Év Szállása verseny - „Minőségi díj”: I. helyezés

ART HOTEL ZALAKAROS TÖRTÉNET
1984 évben nyitotta meg a kecskeméti Bácsépszer Zalakaroson 16 szobás üdülőjét amelyet úgy tervezett , hogy idővel duplájára fog majd építeni. Az üdülő a zalakarosi nagyobb üdülők sorában elsők közt épült meg egy 6500 négyzetméteres területen a városi gyógyfürdő közvetlen szomszédságában az első szabad területen.
A rendszerváltozás utáni ismert helyzet miatt a vállalat is tönkrement, így az üdülő fenntartását nem tudta kigazdálkodni és pályázat útján értékesítette 1995 évben.
Az üdülő ekkor már szállodaként működött pár éve.
Az új tulajdonos / mai ugyanaz / 1999 évben bővítéshez kezdett és a meglevő szálloda mellé további új szárnyat épített további 28 szobával és Wellness résszel kiegészítve, amely magába foglal egy ellenáramoltatós 10x5 méteres termálvizes medencét , nagy 11 személyes épített termálvizes jakuzzi masszázsmedencét ,sokkoló dézsa zuhanyt, trópusi élmény zuhanyt, gőzkabint,, pihenőteret, sószobát , zuhanyzókat , új 10 szem finn szaunát, 4 szem. infra szaunát, napozóteraszt, az udvaron mintegy 35-40 gépkocsi számára van parkoló . A medencetér felett az első emeleten közvetlen feljárással egy kondigépekkel felszerelt fitnesz terem található. A telek új kerítéssel van körbekerítve. A szálloda háromszintes lifttel ellátott.
Alapadatok: terület: 6500 m2,Beépített alapterület: 1765 m2 / további 185 m2 alapterület még beépíthető/
Könnyű-szerkezetes tetőtér beépítés még lehetséges, építési magasság még megengedi, (+16 szoba) Szállodabeépítés össz.2650 m2. Szobák száma: 44 db szobaegység egyenként 27 m2 alapterületen Délre néző terasszal, ebből 4 db 4 ágyas nagyszoba. Van még
2 db szobaegység egyenként 18m2 alapterülettel terasz nélkül.
Szállodához tartozik még egy 120 m2 es apartman 2 db hálószobával, nagy nappalival, fürdőszobával stb. melynek külön bejárata van kívülről. (esetleg szolgálati lakásnak)
A szobák mindegyike pótágyazott ill. vendégágy is betehető. Az összes létszám így 2 fővel számítva 94 fő, pótággyal összesen 130 fő lehet.
2008 évben a régi épületszárny teljes egészében felújításra került a szobáktól az éttermeken át a konyháig és a közös helyiségek valamint konferenciaterem 60-70 főre és iroda, új tetőszerkezet 50 év garanciális Gerard telő, hőszigetelt üveg, 2009 évben teljes ház kívülről 5 cm szigetelést és színezést kapott .A szálloda berendezése új modern és minden igényt kielégít, ami annyit jelent , hogy bár a besorolás 3 csillagos, de bármikor 4 csillagosra módosítható.
Minden szobába van TV, telefon, mini bár, ruhaszárító, beépített széf, hajszárító, zuhanyzós fürdőszoba, terasz kerti bútorral.
További felújítások: 28 db szoba teljes bútorcsere.
2014 .-ben Wellness rész teljes felújítása, valamint a főzőkonyha teljes rekonstrukciója új gépekkel felszerelve. 2018 évben 2 db. kültéri medence, 2019 évben saját mosoda kialakítása plusz 10 szobában padlószönyeg csere. 2021 évben új hűtőkamra, napelemes rendszer (128 db) új kazánok HOVAL 2 db. A szálloda egész évben nyitva van a kihasználtság 80-85 %. Éves szinten kb. 33.000 vendégéjszaka. A szálloda vendégeinek 35-40 % -a visszatérő főleg belföldi vendég / ca 85 %/ a többi külföldi főleg német nyelvterületről.
A városi gyógyfürdő közelsége és a szálloda családias hangulata a legfőbb előnye.
2019 éven az ÉV SZÁLLÁSHELYE díj nyertese + minőségi díj 1 hely,
szakmai díj 1 hely, Zalakaros 2019 évben a belföldi vendégek között a 4. leglátogatottabb hely Magyarországon. A Kis Balaton, bivalyrezervátum és a „nagy” Balaton, valamint Keszthely és Hévíz közelsége is számos kirándulás célpontja. Sármelléki nemzetközi repülőtér mindössze 25 km távolságra található. M7 autópálya leágazó 8 km. Budapest 200 km, Zágráb 170 km, Graz 180 km, mid autópályán elérhető. A város fejlődése az utóbbi években sem torpant meg évről évre új beruházások valósulnak meg a Városban és a fürdőben egyaránt.
A szálloda magánszemélyek (egy család) tulajdona. Az eladás csak céges eladásként jöhet szóba, ára 4 Millió Euro
A szálloda személyzete 29 fő és minden poszton megfelelő végzettségű ember található.
Eladás esetén vállaljuk hogy 2-3 hónapig családunk tagjai segítik a további üzemeltetést, utána viszont 3 fő új vezetőt kell felvenni (igazgató, élelmezés vezető, Front Office Manager)
Tóth Zoltán , Tóth Ferenc
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély