Bezárás

12. kerület, Hollósy Simon utca

Eladó tégla építésű lakás
Alapterület 98 m²
Szobák száma 3
  • Térkép
Császár Péter
06 30 315 ···
Sakulor Ingatlanközvetítő Bt Újbuda
Üzenetet küldök

Eladó tégla építésű lakás

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort összkomfortos
Energiatanúsítvány nincs megadva
Emelet 2
Épület szintjei 4
Lift nincs megadva
Belmagasság 3 m vagy magasabb
Fűtés gáz (konvektor)
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC külön helyiségben
Tájolás délnyugat
Kilátás utcai
Erkély 3 m²
Kertkapcsolatos nincs megadva
Tetőtér nem tetőtéri
Parkolás utca, közterület
Eladó egy 98nm-es, erkélyes lakás a Hollósy Simon utcában, a Böszörményi úthoz közel, kiváló közlekedésnél, de már csendes ősfás környezetben. Szerény díjam a közvetítő hálózatokhoz képest csekély mértékben terheli az árat, így nálam a legalacsonyabb végső, megegyezéses áron vásárolható meg. Érdemes engem keresni.

Legelőször alapterületről: 92 nm szerepel a telekkönyvben, 98 nm után fizetik a közös költséget, hiszen köztudott, hogy nagyobbak a lakások – de a valóságban ennél is több, 100,4 nm lézeres mérővel mérve. A rendszerváltozás és a magánosítás során gyakori volt Budapesten a nagyvonalú alábecslés. Bizonyára így kerülhetett itt is ez a 92 nm a telekkönyvbe.
Bauhaus jellegű épületről van szó, így a lakáson belül csak a vastag középfal a tartóelem, valamint a hall és az udvari kis szoba közötti falszakasz, de abban is van egy befalazott kb. 260 cm magas nyílás, ami egyaránt lehet ajtó, vagy bevilágító ablak, üvegtégla fal, ha az udvari szoba felől is szeretne valaki fényt beengedni. Az összes többi fal szabadon változtatható. De a bauhaus persze azt is jelenti, hogy ügyesen ki van találva a beosztás, bár természetesen tovább is fejleszthető a mai igények szerint. Inkább ezekről a lehetőségekről szólnék, mint hogy mennyire keresett környék, mennyire jó itt lakni, milyen vonzó a feelingje a hegyvidék és a város találkozásának– hiszen ez egyáltalán nem titok az előtt, aki itt szeretne ingatlant venni. A beosztás fejlesztése izgalmasabb kérdés.

Az első alaprajz a jelenlegi állapotot mutatja.

A másodikon látható az ismert megoldás, amikor amerikai konyhát helyezünk a nappaliba és így újabb szobát nyerünk a konyha helyén. Itt erre különösen alkalmas a helyzet, hiszen a nappali és a hall egybefüggő, közel 38 nm-es teret alkot – de az óriás boltív mégis kellemesen tagolja ezt, némi jelzésszerű, külön életet biztosítva a funkcióknak.

A harmadik rajzon az látható, hogy teljesen külön bejáratú négy lakóhelyiség is megoldható, úgy hogy ne zavarja a fürdőszoba használatát. Több generáció együttélésénél lehet erre szükség. Mivel a fürdőnek jelenleg is hátul, az ablakos felében helyezkedik el a kád és a mosdó, így meg lehet kurtítani a területét. A fal vonala szabadon választható, de talán ezzel a jelzett ferdével marad a legnagyobb rész a fürdőben. A mellette képződött kis átjáróban érdemes mindkét ajtót fent hagyni, mert így nagyon jól el lehet szeparálni a másik nagyszobát a nappaliban történtektől.

Mindenképpen javasolható a második és harmadik rajzon látható vizesblokk szaporítás, hiszen a kamrából még egy zuhanyozó - wc kialakítható. Saját ablak is rendelkezésre áll, hiszen a mellette lévő wc- nek alacsonyabb álmennyezete van és e fölött a kamara most is ablakkal szellőzik a szabadba.
A fűtés jelenleg még gáz Hérás cserépkályha az utcai nagyszobákban, míg a konyhában és az udvari szobában gázkonvektorok vannak. Nyilván nem ez a kombináció a jövő útja. Vagy kondenzációs gáz cirkót kell majd beszerelni, vagy a gazdaságos és abszolút versenyképes infrapanelt. Ennek is komoly előnyei vannak. Ebben és minden más felújítási, átalakítási ügyben nagyon szívesen válaszolok a helyszínen felmerülő kérdésekre, húsz éves lakásfelújító tapasztalattal a hátam mögött. Sok pénzt és fáradtságot meg lehet spórolni valós tapasztalatok birtokában.

Még egy fontos adottságról érdemes szót ejteni. Az udvari oldalon a lépcsőházból egy rövid, erkélyszerű, szabad folyosószakaszon lehet a lakást megközelíteni, amit senki más nem használ, hiszen csak ide vezet. Gyakorlatilag , csendes, ősfás kertre néző, második erkély érzetét nyújtja, ahol szemközt sem látunk mást csak lombokat. Nyári nagy melegben igazi luxus erre az árnyas részre kiülni, a saját virágaink közé. Ez a terület nagyobb is, mint a lakás utcai erkélye.
A közös költség 20 ezer Ft, amely tartalmazza a felújítási alapot, szemét szállítást, takarítást és a szokásos egyéb kiadásokra is fedezetet ad. Előre egyeztetett időpontban napközben, világosban is meg tudjuk tekinteni a lakást. Várom érdeklődésüket.

SAKULOR INGATLANKÖZVETÍTŐ
ÁLLOK RENDELKEZÉSÉRE :
- A költségekre és a hozzáállásra érzékeny eladóknak egyedi, olcsó, személyes ingatlanközvetítés. Szerény díjazásom a legkevésbé terheli az árat, így az eladó, és a vevő is a legjobban jár. Információkért kattintson a fenti képemre.
- Gyakorlott ingatlanfelújító szakértőként, akár azonnali, helyszíni tanácsadássalHasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 80-119 m2 közötti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó téglalakások ára alapján számoltuk ki. A lakások m2 árába az alapterületen kívül az erkély 50%-át is beleszámítjuk.

Kapcsolat a hirdetővel

Sakulor Ingatlanközvetítő Bt Újbuda
Az iroda összes hirdetése
06 30 315 ···
Üzenetet küldök