XII. kerület, Magasúti lejtő

Eladó családi ház
XII. kerület, Magasúti lejtő
Ár
560 millió Ft
Alapterület
570 m²
Telekterület
4053 m²
Szobák
7
Azonosító: 21537142
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó családi ház

Ingatlan állapota
jó állapotú
Építés éve
2001 és 2010 között
Komfort
luxus
Energiatanúsítvány
B
Épület szintjei
4
Fűtés
gázkazán
Légkondicionáló
nincs
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
igen
Fürdő és WC
külön és egyben is
Kilátás
panorámás
Tetőtér
beépített
Pince
van
Parkolás
önálló garázs - benne van az árban

Leírás

Hatalmas mediterrán parkban álló, nívósan megépített ház.
AZ INGATLAN FEKVÉSE
A telek D-DK-i tájolású. Egy csendes zsákutca utolsó előtti háza az XII-ik kerületi Ördögorom természetvédelmi terület alatt, elvehetetlen panorámával. A fölötte levő, erdő borította hegycsúcs védelmet nyújt a szelek ellen és biztosítja a friss levegőt. Bár távol van a közúti forgalomtól, a legközelebbi buszmegálló 400 méterre van, amivel egyenesen a pesti belvárosba juthat az ember. A kert teraszosan kialakított és átlagosan 10%-os lejtésű. A hatalmas telek meglehetősen intim tér, mivel kb. 2.5 méterrel az utcaszint felett van, így onnan nem lehet belátni a kertbe. Ezt még a dús növényzet is akadályozza.

A HÁZ
A főépület a panoráma felé D-DK-i irányba tájolt, így a lehető legtöbb napsütés éri. Vastag falai jól védenek a nyári hőség ellen, míg hűvös időben megtartják a meleget sokáig. Mediterrán jellegű villa alacsony hajlásszögű mediterrán (barát-apáca) cseréptetővel. Az épület nagy mennyiségű faragott mészkőelemmel díszített. A házat kívülről is tömör mészkőoszlopok díszítik. Az épület egy kisebb, valamint egy nagy lakásból, és egy támfalgarázsból áll, amihez kiszolgáló-helyiségek kapcsolódnak, továbbá a pincéből, ami egy nagy szociális tér, melyből a bortároló nyílik.
A padlóburkolat a földszinten és az emeleten (középső szint) nyers színű mészkő, míg a tetőtérben, a garázsszinten és a pincében kerámia.
A központi lépcsőház természetes fényt kap északról, illetve a torony ablakai felől.
A földszinti lakás egy intim hangulatú terméskő falakkal határolt mediterrán udvarra nyílik, amely különösen védett az erős reggeli napsütéstől és az esetleges széltől. Ennek egyik sarkán található a szeméttároló kis épülete, és ebből az udvarból nyílik a kandalló-fatároló és a kerti szerszámok tárolója. Vörös márványból faragott oroszlánfejes falikút díszíti.
A ház körüli teraszok, közlekedők és az udvar burkolata süttői mészkő.

BIZTONSÁG
Az utca felől a magas, növényzettel befuttatott kerítés miatt nehéz bejutni a kertbe. A többi oldalról a szomszéd ingatlanok védik. A kertkapuk, a bejárati ajtók, a garázs és a ház közötti ajtók sok ponton záródó biztonsági páncélajtók. Az Állítható lamellás zsalugáterekkel ellátott nyílászárók betörésbiztos hőszigetelt üveggel ellátott ablakok .
Az épületet korszerű riasztórendszer védi.
A kültéri biztonságot az éjszaka működésbe lépő mozgásérzékelős reflektorok is segítik.
A KERT
A ház előtti hatalmas, kőburkolatú terasz előtt nagy gyepfelület található kerti medencével. Ez vese alakú (3.5 x 7.5 m) és fűtetlen. Mögötte kezdődik a nagyméretű sziklakert. A földszint síkjában van még két kerti lugas. Az egyik egy rózsalugas óriási sziklacsobogóval . A másik szőlőlugas, melyhez a kerti grill csatlakozik. A sziklakert alatti teraszon van még egy pihenő, ahonnan a házat és a sziklakertet lehet megcsodálni.
A telekhatáron nagy fák, bokrok és sövények biztosítják, hogy ne lehessen belátni. A kert mediterrán jellegű, melyet automata öntözőrendszer lát el vízzel.
A kertben díszvilágítás segít a kerti utakon, így sötétben is különleges élmény egy kerti séta.
A ház mögötti kertrészben vannak a parabolaantennák, hogy ne a háztetőt csúfítsák el.

A KERTI HÁZ
Teljesen összkomfortos, padlófűtéses önálló épület, mely a nagy üvegfelületeknek köszönhetően még télen is kellemes hőmérsékletű. Kerámia a padlóburkolat és a falak és az oszlopok kívül-belül ürömi mészkővel burkoltak. Mini konyhával felszerelt és zuhanyfülkés, WC-s fürdőszoba csatlakozik hozzá. A kerti ház előtti teraszról csodálatos a kilátás, de a lapos zöld tetőről is érdemes körülnézni.
Nemcsak a cserepes növények teleltetésére alkalmas, hanem akár állandó házi segítség számára külön otthont jelenthet.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel