Bezárás

6. kerület, Szív utca 4.

Eladó tégla építésű lakás
Alapterület 80 m²
Szobák száma 3
Ár 50 millió Ft
  • Térkép
Szimeth Norbert
06 70 383 ···
Balla Ingatlaniroda
Üzenetet küldök

Eladó tégla építésű lakás

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort komfortos
Energiatanúsítvány FF
Emelet 1
Épület szintjei 4
Lift nincs
Belmagasság 3 m vagy magasabb
Fűtés gáz (konvektor)
Légkondicionáló nincs
Rezsiköltség 35 000 Ft/hó
Akadálymentesített nem
Fürdő és WC külön helyiségben
Tájolás északkelet
Kilátás utcai
Erkély 6 m²
Kertkapcsolatos nem
Tetőtér nem tetőtéri
Parkolás utca, közterület - fizetős övezet
VI. kerületi, 80 m2-es, első emeleti, erkélyes lakás eladó.
Környezet, társasház, infrastruktúra
A Szív utcai társasház eklektikus stílusban épült, az 1870-es években. A neobarokk és a neoreneszánsz stílusjegyeket ötvöző kivitelezés olyan motívumai is fennmaradtak, amelyeket manapság már egyre ritkábban lehet fellelni. A felújított homlokzat az utca egyik díszévé varázsolta az épületet. E lakás az első emeleten található, amely a legnagyobb erkéllyel büszkélkedhet a házban, ami már eleve nem egy gyakori eleme az itteni lakásoknak.
A ház mai szemmel nézve meglepően vastag falakkal épült. Nem csak a kétszárnyú ajtók, a díszes korlátok és a plafonon található rozetták teszik egyedivé a lakást, de a 150 éves ajtótok fából faragott, díszített szemöldökfája műár valóban igazi ritkasággá varázsolja z ingatlant.
A lakás
A 80 m2-es lakás az akkori divat és igény szerint kialakított egység, amelyben egy nappali, egy hálószoba, egy akkor cselédszobaként funkcionáló helyiség, egy hosszú és nagyméretű előszoba, egy a lichthofra néző, meglepően nagy ablakfelületű fürdőszoba, külön WC helyiség, terebélyes konyha spájzzal, egy alkóv és egy már említett, díszes korlátú, 5,5 m2-es erkély található.
A lakás a VI. kerület mindenki által ismert részéhez közel fekszik, a Lövölde tér közvetlen szomszédságában, mégis csendes utcában. Mivel a város szívében vagyunk, emiatt nem kell aggódni, hogy bármi túlságosan messze lenne, amire a hétköznapokban szükség lehet, gondolok itt iskolákra, óvodákra, orvosra, gyógyszertárra vagy egyéb bevásárlási lehetőségekre. Az Andrássy út, a Hősök tere, a Városliget, az Operaház mind közel megtalálhatók, akár gyalog is.
Költségek
A víz, gáz és elektromos költségek egyenes arányban állnak a felhasználással, mindegyik egyedileg mérhető. A fűtés egy ilyen méretű és adottságú lakásra vonatkozóan, a téli hónapokban 15-18.000 Ft között lehet, a kívánt hőmérséklet szerint. A közös költség 22.000 Ft havonta, amely a szokásos költségeket fedezi, mint pl. a ház víz és elektromos áram fogyasztása a közös helyiségekben, a biztosítás költsége, illetve megtakarítási alap képzése is ebbe van beépítve. Természetesen a közös képviseleti díjakat is tartalmazza a havi díj. Jelenleg még a legutóbbi felújítás törlesztése is terhet jelent, ez kb. 8.00 Ft havonta, amely már kevesebb, mint egy évig jelent többlet terhelést.
Közlekedés
Ha nem gyalog szeretnénk megközelíteni a célunkat, akkor a tömegközlekedési eszközök garmada áll a rendelkezésünkre. A 70, 73, 76-os jelzésű trolik, az Andrássy felé a Kodály köröndi M1 metró érhető el néhány perc sétával. A buszjáratok közül a B105 jelzésű szintén hasonló távolságon belül, és természetesen az éjszakai járatok sem lehetnek messzebb a lakástól. Ha gépkocsival szeretnénk bekapcsolódni a város vérkeringésébe, azt játszi könnyedséggel megtehetjük, viszont a környéken számoljunk a fizetős parkolással!

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 80-119 m2 közötti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó téglalakások ára alapján számoltuk ki. A lakások m2 árába az alapterületen kívül az erkély 50%-át is beleszámítjuk.

Kapcsolat a hirdetővel

06 70 383 ···
Üzenetet küldök

Elérted a hirdetőt telefonon?