Veszprém, Cséplő utca

Eladó családi ház
Alapterület 140 m²
Telekterület 705 m²
Szobák száma 3 + 3 fél
Ár 105 millió Ft
  • Térkép
Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 20 800 ···
Üzenetet küldök

Eladó családi ház

Ingatlan állapota felújított
Építés éve 2017
Komfort duplakomfortos
Energiatanúsítvány A+
Épület szintjei 2
Fűtés padlófűtés, egyéb
Légkondicionáló nincs
Rezsiköltség 20 000 Ft/hó
Akadálymentesített nem
Fürdő és WC egy helyiségben
Kilátás panorámás
Tetőtér beépített
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
A teljes várpanorámával rendelkező, eredetileg 150 éves házat 3 éve teljeskörűen újítottuk fel, építészmérnökként a legnagyobb körültekintéssel. A felújítás során csak a külső falak maradtak meg, ezek is injektálva lettek vizesedés ellen, illetve szárítóvakolattal lettek vakolva.

Az alacsonyenergiás ház 24 cm külső hőszigetelést kapott, a tetősíkban 30 cm cellulóz szigetelés van, az aljzatban pedig 15 cm lépésálló hőszigetelés lett lefektetve. A gyönyörű nyílászárók 3 rétegűek.
Az épület fűtését kandalló biztosítja, amely önmagában kifűti a házat, de lehetőség van a kandalló által felfűtött puffertartályon keresztül padlófűtés és falfűtés használatára is.
A tetőn elhelyezett 4 darab napkollektor májustól októberig biztosítja a használati meleg vizet, illetve ezen időszakokon kívül is elő tudja melegíteni a puffertartályt, így a ház hőigénye teljes mértékben megújuló energiából biztosított.
A ház elektromos rendszere úgy lett kialakítva, hogy az a napelemes rendszer fogadására alkalmas belső munkálatok nélkül is, a mérőóra un. ad-vesz mérős, tehát az EON hálózatra rákapcsolható az áramtermelés.
A házban hővisszanyerős szellőztető rendszer lett kialakítva, így télen szellőztetés (és így hőveszteség nélkül) is állandóan friss a levegő, sokkal kisebb a porképződés.
Az tetőfelületről az esővizet az udvaron lévő mintegy 20 m3-es esővízgyűjtő ciszternába vezettük, amelyből a kert locsolása biztosított, a Wc-k öblítése szintén megoldható ezzel az esővízzel.

A ház földszint+tetőtér kialakítású. A földszinten tágas előszoba, vendégszoba, konyha-étkező, nappali, fürdőszoba és gépészeti helyiség található.
A konyhában egy újépítésű kemence is, emellett elektromos sütő, indukciós főzőlap, mosogatógép könnyíti a háztartási munkákat. A földszinti fürdőben zuhanyzó, wc, bidé, mosdó található.
A tetőtérben galéria, fürdőszoba, két félszoba és egy hatalmas, panorámás hálószoba lett kialakítva. Az emeleti fürdőben a mosdó, wc, bidé és egy nagy sarokkád található.
Minden helyiség világos, szépen benapozott. Ugyanakkor a 60 cm-es kőfalaknak, a jó hőszigetelésnek, és a kellő átszellőztethetőségnek köszönhetően nyáron sem melegszik fel.

A felújítás során környezetbarát, egészségre nem káros építőanyagokat, felületkezelő szereket használtunk (hagyományos meszelés, alacsony emissziójú parketta ragasztó, stb), így a beltéri levegőminőség kiváló.

A kert három szinten terül el. Az alsó szinten 2 éve egy csodálatosan működő kemencét építtetünk, amit kenyérsütésre, gyümölcsaszalásra is használtunk többek között. Zárt tároló, boltíves pince, fatároló szintén ezen az alsó kertrészen van.
A középső szintre egy szőlőlugas alatt lehet feljutni. Az itt lévő teraszon sok minden kialakítható, mi dézsát helyeztünk volna el a későbbiekben.
A gyümölcsfákkal közrezárt, a kert felső szintjére vezető romantikus lépcső a kert felső szintjére vezet, ahonnan Veszprém nagy része belátható. Itt konyhakert, gyümölcsfák, szederbokrok vannak jelenleg.

Ajánljuk a házat olyan családoknak, akiknek fontos az egészséges lakókörnyezet, az energetikai önellátás, akik szívesen termelik meg maguknak a kertben a nyári zöldségeket, gyümölcsöket, fűszernövényeket és teszik mindezt városi környezetben, egy gyönyörű panorámával megáldott házban.

Az ingatlan ára: 105.000.000 Ft

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 120-149 m2 közötti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó házak ára alapján számoltuk ki.

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 20 800 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?