Vászoly, Öreghegy Eladó külterületi telek
Telekterület 3936 m2
Azonosító: 32321653
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Együttműködöm más közvetítővel
phone +36 30 952
Eladó külterületi telek
Beépíthetőség 2%
Szintterületi mutató 0.02
Bruttó szintterület 78.72
Villany van
Víz van
Gáz nincs
Csatorna nincs
Beépíthetőség 2%
Szintterületi mutató 0.02
Bruttó szintterület 78.72
Villany van
Víz van
Gáz nincs
Csatorna nincs
Leírás

Vászoly Balatonudvarival határos részén, szántó művelési ágban lévő termőföld eladó. A helyi építési szabályzatban a terület Mk-2 jelű kertes mezőgazdasági övezet: történelmi borvidék I. osztályú szőlőkataszteri területei. Az övezetben a hagyományos tájhasználat, valamint a szőlőterületek védelme érdekében kizárólag a szőlőműveléshez, szőlőfeldolgozáshoz, borturizmushoz kapcsolódó gazdasági épületek (présház, pince) helyezhetők el. Az övezetben gazdasági épület létesítése kizárólag abban az esetben engedélyezhető, ha a telek legalább 80 %-a szőlőműveléssel hasznosított.
Beépíthetőség mértéke 2%-os. Villany, víz a telek előtt. A vízhálózatra csatlakozás költsége kb. 2.000.000 Ft.
A területen nincs most szőlő telepítve, jelenleg gondozatlan, elbokrosodott.
Sajnos jelenleg Vászoly szinte teljes külterületére változtatási tilalom van elrendelve, ez várhatólag 2022. III. negyedévében fog feloldódni, az új helyi építésiszabályzat életbe lépésével egyidejűleg.
A telek sík, kb. 30 m széles és 130 m hosszú.
A telek hossztengelye ÉNY-DK fekvésű. Balatoni panoráma csak a leendő tetőtéri szintről lesz élvezhető. A telek szintjéről ettől függetlenül kellemes a kilátás minden irányba, Szomszédok zavaró közelségben nincsenek.
A terület bővítésére van elméleti lehetőség (hasonló fajlagos Ft/m2 áron).
Miért venne 2 egymás meletti telket? Mert jó ha nincs szomszéd, továbbá ha az egyik telekre szőlőt telepít és oda épít a másik telek még lehet elvileg szőlő nélküli hasznosításban. A közelben akár kis telken álló présház rom is vásárolható. (+8 M Ft)
A telket rugalmasan tudom mutatni, magam is a közelben élek családommal.

Szalai Péter építészmérnök, ingatlanközvetítő

Igyekszem úgy végezni munkámat, amit én is elvárnék másoktól: őszintén, felelősen, szakértően, körültekintően, átláthatóan. Ha Ön egy ilyen ingatlanközvetetői szolgáltatásra vágyik hívjon nyugodtan.
Ha Ön azért olvassa a hirdetésemet mert, a közelben eladó ingatlana van, akkor szívesen is szolgáltatnék Önnek, mivel rengeteg, helyben ingatlant kereső ügyféllel rendelkezem. Ingatlana szakértői értékelésében, eladásában, kiadásában, haszonbérletbe adásában is állok rendelkezésére. Szőlő, gyümölcsös, szántó, legelő, erdő területekkel is szívesen foglalkozom.

Fekvés: Déli
Építési övezet: Mk-2
Beépíthető alapterület: 78 nm
Homlokzat magasság: 4 m
Bruttó szint terület: 78 nm
Föld alatti beépíthetőség: 78 nm

Ügyintéző: Szalai Péter

Tovább olvasom expand_more
Térkép Vászoly, Öreghegy
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 952
Ez is érdekelhet
© ingatlan.com - 1999 - 2022 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch