V. kerület, Szép utca

Eladó egészségügyi intézmény
V. kerület, Szép utca
Alapterület
106 m²
Telekterület
106 m²
Azonosító: 32386502
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Tótpál Kovács Ágnes
Referens összes hirdetése
StílusOtthon
Iroda összes hirdetése
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó egészségügyi intézmény

Komfort
összkomfortos
Fűtés
házközponti
Légkondicionáló
nincs megadva
Rezsiköltség
50 E Ft/hó
Kilátás
nincs megadva
Parkolás
nincs megadva

Leírás

A FERENCIEK TERÉNÉL, a BELVÁROSBAN egy 4 szobás – alakítható alaprajzú -, 106 nm-es napfényes K- Ny-i tájolású 3. emeleti lakás, liftes házban.
A HELYSZÍN:
Ferenciek tere szomszédságában, a Szép utcában található a lakás, a belváros előnyeit élvező tömegközlekedéssel és a minden igényt kielégítő ellátásokkal (bevásárlás, szórakozás, orvos, nívós iskolák, nevezetességek karnyújtásnyira)
AZ ÉPÜLET:
Szecessziós belső terekkel tervezett modernista társasház, a hatalmas, a földszinti elegáns előtér a belépőt azonnal hatása alá vonja. A ház hat emeletes, liftes, főépület nyeregtetős, a mellékszárny viszont közös használatú panorámás tetőterasszal rendelkezik, mely Párizsi életérzést sugároz a Budapesti látványosságokkal. A teraszról látszik a gellérthegyi Citadella és Szabadság szobor, és a Ferences templom .
A LAKÁS:
A lakás körbejárható, minden szoba külön bejáratú, a nappali és tőle üvegfallal elválasztható hall a lakás nagy erkélyéhez kapcsolódik. Két szoba, nagy konyha, kamra, gardrob, fürdő és külön Wc helyiségek tartoznak a lakáshoz. Utcára néz az erkélyes nappali és a mellette lévő szoba. Ez az épület keleti oldala, délelőtt napfényes. A konyha és a hátsó szoba nyugati tájolású és egy belső udvarra néznek. Az ingatlan rendezett tulajdoni viszonyú, tehermentes, a vételár kifizetése után akár azonnal birtokba vehető.
MŰSZAKI ISMERTETŐ:
A ház gerendarácsos és monolit vb. födémmel készült. A lakásban a mellékhelyiségek padlója csempével burkolt, a szobák parkettásak. A falak tisztasági festése megtörtént. Érdemes megnézni a feltöltött átalakítási tervet is, itt a konyha elhelyezésével egy külön szoba jöhet létre.
KÖLTSÉGEK:
Teljes rezsi közös költséggel együtt 50ezer forint, a fűtést és a meleg vizet házközponti kazán állítja elő, víz-és csatornadíjat szintén a társasház felé kell fizetni a lakás vonatkozásában. Ezen felül áramdíj és internet költség merülhet fel. Villanyóra méri az áramfogyasztást, gáz nincs a lakásokban.
PARKOLÁS:
A környéken élők a saját gépkocsijukra regisztrálhatnak kedvezményes parkolási kártyát, ez esetben – bár fizetős parkolási övezet – nem kell parkolási díjat fizetniük.
kérem nézze meg irodánk további hirdetéseit. Telefonját hétvégén is fogadom, várom megkeresését. A lakásról készült videó bejárás, melyet kérésre email üzenetben szívesen megküldök.
A HÁZ TÖRTÉNETE:
A modernista, korszerű épület 1937-ben készült el a Szép utcában, a Magyar Lovaregylet megbízásából. Elsősorban bérháznak épült, ezért egy- és kétszobás, hallos lakások találhatók benne, az első emeleten pedig irodák.
Az épület alápincézett, magasföldszintes, hatemeletes, magastetős kialakítású, L-alakú alaprajzzal, ugyanis az utcai szárnyhoz csatlakozik egy udvari is, amely lapostetős, és amellyel a lépcsőház teremti meg a kapcsolatot. Az udvari szárny szintjei azonban a lépcső miatt eltolt helyzetben vannak, a lift nem érinti azokat.[3] A ház utcai homlokzata travertinnel burkolt, az első emeleti irodáknál hosszan futó Kozmoport-rendszerű ablaksor, a többi emeleten a lakásoknál loggiák találhatóak. Az előcsarnok műmárvány burkolatú, a világítást a Holitscher Zsigmond és társa cég tervezte.
Az épület pillérvázas ház vasbeton merevítőfalakkal. Csupán a pince feletti födém Concentro téglabetétes, a többi monolit vasbeton. A ház tervezője a szakma által ismert és elismert Lauber László (1902–1953) és Nyiri István (1902-1955) építészpáros.
A házban először főleg a tehetősebbek béreltek lakást, ez kiderül a jelenlegi lakók tulajdonában lévő lakójegyzékből. Laktak itt magas beosztású katonatisztek, politikusok, mint nagyalásonyi Barcza György (1888–1961) magyar királyi titkos tanácsos, diplomata, vatikáni és londoni követ, aki a II. világháborúig és alatta is az ország háborúból való kivezetésével foglalkozott, az angol szövetséget keresve. Itt lakott dr. gróf Cziráky József (1883–1960), Sopron, majd Vas megye főispánja, felsőházi tag, Nyugat-Magyarország kormánybiztosa,[11] valamint báró Perényi Zsigmond (1870-1946) politikus, belügyminiszter, főispán és koronaőr, a frankhamisítási botrány főszereplője, Kárpátalja kormánybiztosa 1939-40-ben, a felsőház tagja, később alelnöke,[12] vagy a ház falán emléktáblával is bíró gróf Esterházy János (1901–1957) csehszlovákiai magyar mártír politikus. Emléktábláját, amely Nagy János és Horváth Sándor szobrászművészek munkája, 1992. október 4-én állították. A lakójegyzék tanúsága szerint 1940 augusztusától lakott a IV. emelet 2. szám alatt; valószínűsíthető, hogy 1945-ig bérelte a lakást, amikor a csehszlovák kommunisták elfogták, és átadták a szovjet hatóságoknak. Itt előbb halálra, majd életfogytiglani börtönre ítélték. Fogságban halt meg 1957-ben.[13] A világháború után pedig olyan hírességek laktak itt, mint Csala Zsuzsa (1933–2004) színésznő, aki 1952 és 1967 között lakott itt, valamint Sándor Pál (1939–) filmrendező, aki 1965 és 1970 között élt a házban.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Tótpál Kovács Ágnes
Referens összes hirdetése
StílusOtthon
Iroda összes hirdetése