Bezárás

Tamási, Miklósvár

Eladó egyéb vendéglátó egység
Alapterület 1 320 m²
Ár 390 millió Ft
  • Térkép
Dénes Gábor
06 30 227 ···
 
Városmajor DH
Üzenetet küldök

Eladó egyéb vendéglátó egység

Különlegesség Tolna megyében: eredeti állapotába helyreállított ESTERHÁZY-VADÁSZKASTÉLY eladó

Miklósváron, Tamásiban 1770-ben épült, 7090 nm alapterületű, körbekerített telken 1320 nm-es, kétszintes, jelenleg 24 szobát magába foglaló Esterházy-vadászkastély eladó.

A kastélyt Magyarország legnevesebb nemesi családjába tartozó Herceg Esterházy "Fényes" Miklós építtette. Az akkor egyszintes épület az 1800-as évek elején kapott egy emeleti részt, azóta nem történt hozzáépítés vagy szerkezeti változtatás rajta. Jelenlegi tulajdonosai a 1980-as évek végén gondos odafigyeléssel, az örökségvédelmi hatóságokkal egyeztetve adták vissza régi pompáját, arculatát.

Az elosztást tekintve a földszinten 15 szoba, konyha, kamra, 3 fürdőszoba mellékhelyiséggel és további 2 külön WC, míg az emeleten 9 szoba, fürdőszoba, WC található. A szobák nagy része egymásból is nyílik, valamint a körfolyosóról is külön megközelíthető. Az alsó szintről lépcső visz a 380 nm-es, száraz pincébe, itt található a kazánház is. A két különálló, beépíthető padlásrészre a földszintről, illetve az emeleti részről szintén lépcsőn juthatunk. Az ingatlanhoz tartozik egy hatállásos garázsépület.
A kastélyt körülvevő ősfás parkon kívül az épület közepén van egy teljesen zárt, csendes, fákkal beültetett belső kert is, melynek nyugalmát az alsó szint körfolyosójáról belépve élvezhetjük.

Tamási gyönyörű természeti környezetben, külföldi és belföldi vadászok által kedvelt helyen fekszik. Budapesttől 145, Siófoktól 42 km-re van.
A városban, a kastélytól mindössze 100 méterre található termálfürdő, illetve elszórtan a város körül kisebb horgásztavak, kirándulóhelyek is fellelhetők.

Az ingatlan tehermentes, igény szerint üresen vagy külön megegyezéssel, antik bútorzattal együtt eladó, új tulajdonosának elképzeléseitől függően többféleképpen hasznosítható.

További információkkal kapcsolatban várom megtisztelő hívását!

Kapcsolat a hirdetővel

06 30 227 ···
 
Üzenetet küldök