Tamási, Miklósvár

Eladó kastély
Tamási, Miklósvár
Alapterület
1680 m²
Telekterület
7730 m²
Szobák
26
Azonosító: 23305486
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó kastély

Ingatlan állapota
felújított
Építés éve
nincs megadva
Komfort
nincs megadva
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Épület szintjei
2
Fűtés
nincs megadva
Légkondicionáló
nincs megadva
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
nincs megadva
Fürdő és WC
nincs megadva
Kilátás
nincs megadva
Tetőtér
nincs megadva
Pince
van
Parkolás
nincs megadva

Leírás

Eladó Magyarország egyik legszebb és legjobb állapotú vadászkastélya!

Az eredeti állapotába helyreállított vadászkastély Tamásiban, Miklósváron, az építtetőről elnevezett városrészen, az újjá épített termálfürdőtől 100 m-re található, így kiválóan alkalmas lehet szállodának, vagy egy turisztikai beruházás számára is (a Tamási fürdőhöz jelenleg még nem kapcsolódik szálloda). AZ össz alapterülete 1 680 m², a hozzá tartozó park területe 7 740 m². A kastély összesen 26 szobás. Az épület földszintjén 17 szoba, konyha, étkező, kamra, 5 fürdőszoba és 9 WC található, az emeleten 8 egymásból és külön is nyíló szoba + egy 1 szoba, fürdőszoba, WC kapott helyet, az alagsorban pedig egy 380 m²-es, száraz borospince került kialakításra. A tetőtér beépíthető. Parkja szépen gondozott, különleges növényzettel, ősfákkal.

Herceg Esterházy "Fényes" Miklós építtette a vadászkastélyt, 1776-ban. A kastélypark teljesen körül van kerítve. A főbejárat kovácsoltvas kapun át közelíthető meg. A parkban szabadon álló, zárt udvaros elrendezésű, négyzet alaprajzú kastély műemlék védelem alatt van. Egyemeletes, U alakú, kontyolt nyeregtetős rész és egy keskenyebb, U alakú, földszintes, szintén nyeregtetős rész veszi körül a zárt udvart ,melynek közepén díszes szökőkút található.

A földszinti helyiségekben különböző típusú boltozatok és síkmennyezet, az emeleten síkmennyezet, a folyosón kelheimi kőburkolat. Az ÉNy-i szárny egy helyiségében copf kifestés: 1779-ből (Friedrich Roth és Franz Meyer készítette) Az eredetileg egyszintes épületet 1817-ben bővítették, az ÉK-i szárnyra emeletet építettek.

A kastély tehermentes, magántulajdon, eladó üresen, vagy akár antik bútorzattal együtt is, külön megállapodás keretében!

Tamási Tolna megyében, a 61 és a 65-ös út kereszteződésében található. 10.000 alatti lélekszámú kisváros, gyönyörű természeti adottságokkal. Siófokhoz kb. 40 km-re, a fővárostól 145 km található.
A város termál fürdője – gyógyvize a térség egyik legjelentősebb idegenforgalmi vonzereje, mely a fejlesztések során egész évben várja a látogatókat. Az 52 °C-os, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére ajánlott. Hét hektáros zöldterületen, szép környezetben 7 különböző méretű és hőmérsékletű medencével, valamint számos szolgáltatással biztosít kellemes kikapcsolódást egész évben. A fürdő az úgynevezett Ability koncepció szerves része. Kerekes székes, illetve mozgássérült vendégek is minden szolgáltatást igénybe tudnak venni.

Az épület tökéletesen alkalmas szálloda, apartman-szálloda, egészségügyi rehabilitáció, idősek otthona, illetve bármilyen egyéb felhasználásra.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel