Szomor, Komárom-Esztergom megye

Eladó különleges terület
Szomor, Komárom-Esztergom megye
Telekterület
46000 m²
Azonosító: 30990508
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó különleges terület

Kilátás
panorámás
Villany
telken belül
Víz
telken belül
Gáz
nincs megadva
Csatorna
utcában

Leírás

Gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező, fejlesztési terület és családi birtoknak kialakítható terület eladó egyben Szomoron a Zsámbéki medencében. Jogilag tiszta, per-, teher- és hiteljelzálog mentes. A területen erdő, szántó, gyep, hegyvidék és vízátfolyás van, amely alkalmas víztározó építésére. A területen keresztül folyó patakból mentén kialakítható tó/víztározó a település jóváhagyott rendezési tervében már szerepel. Mivel Komárom -Esztergom megyében helyezkedik el , így alkalmas lehet Eu. támogatások igénybevételére. A területről csodálatos panoráma tárul elénk. Tökéletes egy magánbirtok kialakítására. A terület ,magánszemélytől eladó .A terület mérete 46 hektár.
RÖVID LEÍRÁS A SZOMORI MEZŐGAZDASÁGI TERÜLETEKRŐL
A Szomor település külterületén elhelyezkedő, mezőgazdasági területek közül, a vonatkozó uniós és hazai jogszabályi előírások értelmében, mintegy 16 ha támogatható amely területalapú támogatásra (illetve ehhez kötődő egyéb kiegészítő támogatási jogcímekre, pl. zöldítés) jogosult.
A támogatás mértéke a hasznosítási iránytól, illetve a kérelmet benyújtó személytől függően változhat!
Az érintett területek a földhivatali nyilvántartásban szántó, gyep, illetve legelő művelési ágban szerepelnek. Az egységes kérelem részét képező területalapú támogatás iránti kérelemben a területeken a valóságban végzett mezőgazdasági termelési tevékenységnek megfelelően, a hasznosítási iránynak megfelelő, művelés szerinti megnevezések kerültek minden évben feltüntetésre (pl. állandó gyep, őszi búza, őszi káposztarepce, legelő, stb.). A művelési ág és a hasznosítási irány nem egyezik meg!
A szántóföldi növénytermesztés elsősorban gabonafélék, illetve ipari és takarmányozási célú növényfélék hagyományos vetésforgóban végzett termesztésére alapozott.
Az állandó gyepterületek hasznosítása, valamint helyes környezeti és mezőgazdasági állapotban tartása kaszálás révén valósul meg.
A területalapú támogatás mértéke (amely függ az adott naptári évben érvényes, az Európai Központi Bank által megállapított és a támogatások elszámolásánál alkalmazott HUF / EUR átváltási rátától) a 2018. támogatási évben hozzávetőlegesen 45.000 Ft / ha.
Az ún. „zöldítés” támogatási jogcím esetében a támogatás mértéke (amely szintén függ az adott naptári évben érvényes, az Európai Központi Bank által megállapított és a támogatások elszámolásánál alkalmazott HUF / EUR átváltási rátától) a 2018. támogatási évben mintegy 25.000 Ft / ha.
A fenti két támogatási jogcím összege mindösszesen mintegy 70.000 Ft / ha.
Megjegyzést érdemel az a tény, hogy a fenti két támogatási jogcím támogatási összege csak együttesen igényelhető, illetve a támogatható területekre igényelhető támogatás mértéke esetlegesen egyéb támogatási jogcím (pl. fiatal mezőgazdasági termelő támogatása, amely támogatási összeg az egységes kérelem keretében, legfeljebb 90 hektár után évente igényelhető, és az a SAPS és a zöldítési támogatáson felül jár) bevonásával akár növelhető.
A támogatások mértékéről és igénylésének módjáról az alábbi, vonatkozó hazai jogszabályok rendelkeznek elsődlegesen:
5 / 2015. (rendelet;
8 / 2015. (rendelet;
10 / 2015. (rendelet;
22 / 2015. (rendelet.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel