Szarvas, Petőfi utca

Eladó lakóövezeti telek
Telekterület 1 330 m²
Ár 73 millió Ft
  • Térkép
Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 30 393 ···
Üzenetet küldök

Eladó lakóövezeti telek

Beépíthetőség nincs megadva
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany telken belül
Víz telken belül
Gáz telken belül
Csatorna telken belül
Körös vízpart, Szarvas városközpontjában pont szemben az Erzsébet ligettel (az egyetlen privát telek), az (egyik) legszebb fekvésű és legnagyobb vízparti - 1.330 m2 - panorámás magán telek (pár darab van), 30 %-os beépíthetőséggel így összesen 1200 m2 beépthetőséggel.
A telken 80 éves vályog és vegyes építésű, karbantartott, de lebontásra, (felújításra) szoruló 175 m2-es házzal eladó.
A telek felső végén az utcafrontnál és a Körös partja felől is 23 méter széles, TRIPLA PANORÁMÁS, parkosított kerttel, növényekkel, az egykor jellegzetes ártéri fűzzel is szegélyezett partszakasszal, horgászstéggel és rálátással a Fahídra is.

Nemcsak a partról van kilátás, hanem a Szarvashalomról, dombról, a felső kertről páratlanul gyönyörű, innen a legtökéletesebb és egyik legszebb 140 fokos PANORÁMA a telek közepénél a Körösre (a telek kb. 2/3 sik terület után kezd lejteni a part felé), ahonnan a Fahídtól az Erzsébet liget, Gyermek táboron,( üdülőövezet ) át a maczó-zugi kanyarig végig el lehet látni.
Az egyetlen privát belvárosi telek Szarvason, mely pontosan szemben van az Erzsébet ligettel, amely HÁRMAS panorámás, dupla a Körös felé a Szarvashalomról a felső kertről és lentről a partszakaszról a Fahíd felé is, ahogyan már említettük, illetve a ház felől a Jókai utca végig látszik, úgynevezett utcai panorámával és ez az egyik leghosszabb, 58 méteres, Körös parti telek is egyben. Földbe rejtett öntözőberendezés végig az utcafrontig szivattyúházzal együtt kiépítve.
A Vízi Színháztól és a fahídtól egy telek után (főiskolai épületek), a legelső privát telek a Petőfi utcában, hatalmas fákkal, tujákkal, cserjékkel a kertjében.
A ház tégla alapozású egy méter mélyen, 3,5 szobás, 125 m2 -es lakással, összközműves, gáz cirkófűtéses, összkomfortos, 80 éves vályog és tégla épület az akkori kor hangulatában készült, igazodva az alföldi építészethez, a maga korában modernek és kiválóan megépített épületnek számított, 50 cm-es falakkal, az egyik szobában kemencével, stílusosan hozzáépített melléképülettel, tornáccal, de a ház jelenleg korszerűsítést igényel.
(Ha valaki esetleg értéknek tekinti a régi hagyományos dolgokat, azért írtuk le. Van rá példa, hogy megmentik, itt nem messze külföldiek gyönyörű állapotba hoztak egy régi szép polgári házat.)
A telek beépítettsége 30 %-os, három szintes épület építésére is alkalmas így összesen 1.200 m2 beépíthető. A mellette levő egyetemi telken vízügyi laboratóriumot alakítottak ki most, a terület az egyetemé marad, hosszú távon változás nem várható.
További információt talál még a képeknél felül.
Panorámás, vízparti, lakóövezeti !!, nagy méretű építési magán telek országosan nagyon kevés van, (főleg ahol víz, gáz, villany a telken belül van már) .

Kérjük a Tisztelt érdeklődőket, hogy személyesen NE keressék fel a házat, ott is csak azt az információt kapják, hogy bármi egyeztetés és információ csak az itt megjelölt telefonszámon lehetséges először!
Egy ingatlanforgalmazóval kapcsolatban állunk, így köszönjük az érdeklődésüket, de többel NEM szeretnénk, max. konkrét egyedi esetekben.

Köszönjük figyelmüket, bármi kérdés felmerül nyugodtan hívjanak bizalommal !

Egy kis szótár:
Holt Körös: 30 km hosszú, 5. legnagyobb, szabályozott állóvizünk, egyik legfontosabb horgász-paradicsom. Partján üdülőkkel, Arborétummal, Kitűnő hely vízi sportolásra, télen korcsolyázásra, üdülésre. Körös-Maros Nemzeti park központja és a Mini-Magyarország is itt található
Szarvashalom, domb: amíg a Holt Köröst nem szabályozták, addig a Körös folyó elönthette az ártéri területeket. Szarvas település a Szarvashalomról, Anonymustól kapta nevét, itt áll a ház, ahova árvízkor a szarvasok és állatok fel tudtak menekülni. Szarvas legmagasabb pontja, az Alföldön kevés természetes magasulat, "halom", domb található.
Erzsébet liget: A Körös folyó szabályozásig ez ártéri terület, ligeterdő volt, melyet a szarvasiak sokáig Füzesnek hívtak, hiszen egykoron itt a jellegzetes fűzfa nagyon gyakori volt. Erzsébet királynő halála után kapta nevét, az akkor már Népkert, liget.
Szarvasi Vízi Színház, gyönyörű
Kemence: elsősorban fűtésre és kenyérsütésre használták. ez a kemence még működőképes
Szaletli: olasz szó, jelentése udvari nyitott szoba. Régen Magyarországon és Szarvason is előszeretettel építettek, sokszor gyönyörű fa munkákat, rácsozatokat, faragásokat alkalmaztak. A Körös mellett igazi ékességek voltak hosszú ideig, manapság egyre kevesebb maradt meg ebből az építészeti hagyományból sajnos. Nyáron hűsölésre, télen tárolásra használják.
Tessedik Sámuel: evangélikus lelkész, Szarvason élt a XVIII sz-ban, ő alakította ki Szarvas jellegzetes utcatérképét, alapította meg az egykori mezőgazdasági iskolát, amely ma a Városi múzeum. Temploma az Ótemplom, melynek építéséhez a fákat a Körös folyón úsztatták Erdélyből és a templom az egyik legnagyobb a környéken, mivel 3 szinten 3000 ülőhely található.
Tessedik gömbakác: Aki Szarvason jár, annak feltűnik sokfelé a városban ez a fa: a fehér akác szívós, jól alkalmazkodó fafaj, mely az amerikai kontinensről származik és Magyarországon Tessedik honosította meg. Értékes a fája keménysége, virágméze és tartóssága miatt, például hosszú ideig vonat talpfának is ezt használták. A gömb formát a Robinia egyik változatának ráoltásával kapják, mely nem virágzik, folyamatos metszéssel és visszavágással alakítják ki a formát, nagyon mutatós fa.
Berkenye fa: őshonos fafajunk: A történelem során végig szerepelt a Kárpát-medence lakosságának ennivalói között." Mint melegkedvelő fafaj, leginkább a szőlőtermő területeken fordult elő természetes erdei környezetben, de az utóbbi évszázadban elkezdték kivágni, így "ma már minden idős példány különleges természeti, hely- és gazdálkodástörténeti értéknek számít".
Ártéri fűz: őshonos ártéri fafaj, nagyon sok vizet igényel, kitűnő víztisztító, melyből szintén egyre kevesebb található. Itt a teleknél folyamatosan visszavágták és így alacsony törzsű, de folyamatosan zöld a partszakasz, mely fontos, hogy a Körös ne legyen egy betonteknő, a növények segítenek tisztán tartani a vizet.
Ezüst fenyő: tájidegen fafaj az Alföldön, de a Körös klímája, a rendszeres öntözés miatt hatalmasra megnőtt itt a kertben, hasonlóan mint az Arborétumban.
Az ingatlan.com aktív hirdetései alapján

Átlagárak a környéken

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 30 393 ···
Hasonló hirdetések

Sikeres regisztráció

Mostantól ha bárhonnan bejelentkezel, mindig látni fogod, hogy milyen hirdetéseket néztél már meg!