Bezárás

Paloznak, Hegyalja utca 2.

Eladó nyaralótelek
Alapterület 134 m²
Telekterület 2 998 m²
Szobák száma 3
323 940 € 115 millió Ft
  • Térkép
06 20 413 ···
 
Üzenetet küldök

Eladó nyaralótelek

Fűtés cserépkályha
Légkondicionáló nincs
Kilátás kertre néző
Villany van
Víz van
Gáz utcában
Csatorna van
A festői Paloznak településen, belterületen eladó igazi ősfás környezetben egy imádni való, 1800-as években épült régi, nádfedeles kőből épült parasztház, mely jellegének megfelelően került kialakítása (mestergerendák, íves boltozat, cserépkályha, ajtónyílások alacsony magasságúak stb.)

Az ingatlan muzeális értékű, korabeli bútorokat rejt, mely hűen tükrözi régi művész tulajdonosainak szemléletét. A bútorok és egyéb berendezési tárgyak –kivéve a személyes használatú tárgyak- az árban foglaltatnak.
Az ingatlant minden oldalról zöld lombok veszik körül köszönhetően a 4500 nm területű kertnek és a gyümölcsösnek (szőlő, barack, alma szilva stb.). A szomszédok minden irányból távol esnek, így a csendet, madárdalt kedvelőknek igazi kikapcsolódást nyújt.
Az ingatlan konyhájában fatüzelésű kemence és főzőlap (sparhelt) található, ahol még arra is nyílik lehetőség, hogy a házban, bográcsban főzhessük meg kedvenc ételeinket. A konyhát számtalan réz-edény és régi szűrő, daráló tarkítja.
A vendégszoba cserépkályhája stílszerűen a konyhából fűthető, hogy a vendéget semmi ne zavarja. Az első szobában (régi nyelven ún. tiszta szoba) ugyancsak cserépkályha biztosítja szükség esetén a meleget. A további szobában nyílt égésterű kandalló található, ahol a hangulatot tovább fokozza a belső fél szint kialakítása. Itt nincs mennyezet, így az épület nádazása és a gerendázat belülről is a szemünk elé tárul. A szobákban XIX. századi baldachinos ágy, ládák, szekrények, lócák, asztalok, kerevetek találhatók.
A fürdőszobában elektromos boiler biztosítja a meleg vizet, ahol jelenleg dézsában lehet fürdeni. Az épület részeként található az istállórész, ahol régi szerszámok sorakoznak. Szükség esetén ez a rész is bevonható az ingatlanba, így tovább lehet növelni a hasznos lakóterületet.
A gáz nincs bevezetve az épületbe, de a telken belül van, a szennyvíz elvezetése megoldott (a helyi csatornahálózatba bekötve). Az épület riasztóval ellátott. Az ingatlan korát meghazudtoló állapotban van, de korából adódóan felújításra is szükség lehet.
Igazi időkapszula a mai rohanó világban.
Az ingatlan szavakkal leírhatatlan, hiszen milliónyi apró részlet teszi olyan elbűvölővé, hogy elfeledhető benne az, hogy milyen évszázadot is írunk. Elcsépeltnek hangzik a mondat, de ebben az esetben teljes mértékben helytálló: El kell jönni megnézni.
2016.októberében felújításra került a nádazás, valamint felújításra kerül a pince/présház tető része is.

Kérem, hogy ingatlanközvetítők ne hívjanak!

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 413 ···
 
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk