Paloznak, Hegyalja utca 2.

Eladó nyaralótelek
Paloznak, Hegyalja utca 2.
Hitelre van szükséged? Kalkulálj!
129 millió Ft369 ezer €
Alapterület
134 m²
Telekterület
2998 m²
Szobák
3
Azonosító: 21793073
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó nyaralótelek

Fűtés
cserépkályha
Légkondicionáló
nincs
Rezsiköltség
nincs megadva
Kilátás
kertre néz
Villany
van
Víz
van
Gáz
utcában
Csatorna
van

Leírás

A festői Paloznak településen, belterületen eladó igazi ősfás környezetben egy imádni való, 1800-as években épült régi, nádfedeles kőből épült parasztház, mely jellegének megfelelően került kialakítása (mestergerendák, íves boltozat, cserépkályha, ajtónyílások alacsony magasságúak stb.)

Az ingatlan muzeális értékű, korabeli bútorokat rejt, mely hűen tükrözi régi művész tulajdonosainak szemléletét.

Az ingatlant minden oldalról zöld lombok veszik körül
A szomszédok minden irányból távol esnek, így a csendet, madárdalt kedvelőknek igazi kikapcsolódást nyújt.
Az ingatlan konyhájában fatüzelésű kemence és főzőlap (sparhelt) található, ahol még arra is nyílik lehetőség, hogy a házban, bográcsban főzhessük meg kedvenc ételeinket.
A vendégszoba cserépkályhája stílszerűen a konyhából fűthető, hogy a vendéget semmi ne zavarja. Az első szobában ugyancsak cserépkályha biztosítja szükség esetén a meleget. A további szobában nyílt égésterű kandalló található, ahol a hangulatot tovább fokozza a belső fél szint kialakítása. Itt nincs mennyezet, így az épület nádazása és a gerendázat belülről is a szemünk elé tárul.
A fürdőszobában elektromos boiler biztosítja a meleg vizet, ahol jelenleg dézsában lehet fürdeni. Az épület részeként található az istállórész, ahol régi szerszámok sorakoznak. Szükség esetén ez a rész is bevonható az ingatlanba, így tovább lehet növelni a hasznos lakóterületet.
A szennyvíz elvezetése megoldott (a helyi csatornahálózatba bekötve). Az épület riasztóval ellátott. Az ingatlan korát meghazudtoló állapotban van, de korából adódóan felújításra is szükség lehet.
Igazi időkapszula a mai rohanó világban.
Az ingatlan szavakkal leírhatatlan, hiszen milliónyi apró részlet teszi olyan elbűvölővé, hogy elfeledhető benne az, hogy milyen évszázadot is írunk. Elcsépeltnek hangzik a mondat, de ebben az esetben teljes mértékben helytálló: El kell jönni megnézni.
2016.októberében felújításra került a nádazás, valamint felújításra kerül a pince/présház tető része is. 2019.évben a villanyhálózat is fel lett újítva.

A ház földhivatali nyilvántartás szerint LAKÓHÁZ besorolású.

A házban található bútorok nem képezik a vételár részét, de külön megállapodás tárgya lehet.

Kérem, hogy ingatlanközvetítők ne hívjanak!
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély