Nagymaros, Pest megye

Eladó vegyes (lakó- és kereskedelmi) terület
Nagymaros, Pest megye
Telekterület
8000 m²
Közvetítői azonosító: COM ZMD_11968
Azonosító: 32039935
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ)    ) összes hirdetéséhez
Zongora Máté Donát
Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ)
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó vegyes (lakó- és kereskedelmi) terület

Kilátás
panorámás
Villany
van
Víz
van
Gáz
van
Csatorna
van

Leírás

NAGYMAROSI VILLA ELADÓ!
Igazi kuriózum kivételes áron!


EGYEDI villa
szálloda
szanatórium
EXLUZÍV rehabilitációs - központ
rendezvény-helyszín
luxusotthon
KÜLÖNLEGES wellness
klinika

RÉGEN ÉS MA
Igazán izgalmas történelmi érintettségű épületet kínálunk megvételre a Dunakanyar egyik leggyönyörűbb részén!
A nagymarosi szőlőhegy lankáján elhelyezkedő kellemes parkban álló, szép, emeletes épület eredeti funkcióját tekintve pezsgőgyárnak épült. Dr. Ludwig Willibald pezsgőgyárának, mely a híres Préda pezsgőt forgalmazta. Ebben az időszakban Nagymarost az európai szőlőkereskedelem központjának tartották. A Nagymaros vasútállomásnál a hegyoldalba voltak az ültetvények, a pavilonok és a pincék.
A figyelemreméltó építmény a Visegrád romjaival szemben, a vasútállomás közelében, a dunakanyari panoráma egyedülálló szépségével büszkélkedhet.
Befejezésének éve 1860, de igazi működését csak 1893-ban kezdte meg, és a 8 legnagyobb magyar gyártó között debütált.
A Préda Pezsgő épülete az 1950-60-as években üdülővé avanzsált, mely egészen a rendszerváltásig üzemelt. Végül 1996-ban egy családi vállalkozás vásárolta meg.

Az épület felső részén - ahol a gyártás utolsó lépéseit fejezték be egykor – igazi kis zuhanyzós lakosztályokat álmodott a család, akik az épület hasznosítását magán nyugdíjas otthon kialakításában látták.
Az egyedi, szecessziós vonalú csigalépcső innen vezet a kétemeletes pincerészbe, ahol annak idején a bort tárolták és az első folyamatokat végezték a pezsgőgyártás során.
A pincében a természetes vízvételi lehetőséget egy forrásvizes kút adta, ami kitisztítva napjainkban is üzembe helyezhető.

•Törökfürdő, barlangfürdő, wellness és edzőterem, SPA kialakítására lehetőség!

ÉPÜLET KÖRNYEZETE, BESOROLÁSA
Az impozáns telekterület 8000 m2, mely örökzöldekkel, szoliterekkel ültetett, kellemesen parkosított kialakítású. Növényzete tovább bővíthető a jelenleg sétának, szabadidős tevékenységeknek helyet adó zöldterületeken.
Mivel építkezése a hegyoldalba ékelt lépcsőzetes kialakítást terveztek a parknak, szintezését hangulatos mészkőből épült támfal biztosítja, teret engedve a csodálatos kilátásnak.
Az ingatlan beton és vaskerítéssel elkerített, melynek felújításához egyedileg legyártott az épület jellegére és eredeti funkciójára utaló, míves, kovácsoltvas-kerítés készült. (Az új kerítéselemek árát a hirdetési ár nem tartalmazza.)
Az ingatlan összközműves, kereskedelmi szálláshely.

•Dunakanyarra néző, panorámás medence építhető!

ÉPÍTÉSZETI JELLEG, ADOTTSÁGOK
A hatalmas területen álló épület, korának megfelelően a historizáló vagy ún. eklektikus építészet jegyeit hordozza magában korábbi építészeti formajegyeket megelevenítve. A külső jellegen megjelenik a letisztult klasszicista felfogás, mely neoromán súlyozottságot kap a stabil, vasoszlop alapokon támaszkodó épületszerkezetet tekintve. A pince széles boltívei is az utóbbit hangsúlyozza, szintén romantikus elemeket hordoz, míg a szinteket összekapcsoló lépcsősor ívén felfedezhetjük a korai szecesszió könnyed, elvonatkoztatott, szemet gyönyörködtető vonalait. Ez a csigalépcső az épület egyik műremeke! Egymagában szolgál másodlagos közlekedési lehetőségként és figyelemfelkeltő, díszítő értékű térelemként, mint az egyszerű vonalak és osztott terek komplementere, ugyanakkor belesimul a belső enteriőrbe.

•Felújítva a látvány még csodásabb lehet!

Szintén különleges hangsúlyozottságot ad, a felső szinten elhelyezkedő hatalmas közösségi helyiségnek a csillár helye körül képzett, kör alakot formáló, stílusban leegyszerűsödött mennyezeti plasztikus térelem. Finoman de határozottan összefogva az ablakokon beáradó fényt, a páratlan kilátást, és a körülöttünk lévő teret.

•Ide belépve, könnyen el tudunk képzelni egy rendezvényhelyszínt vagy hangulatos étteremrészt, exkluzív fényforrásokkal körbe vonva…

Az összes szintet összefogó liftakna is kialakításra került, csakúgy, mint a lakótérnek szánt szinteken az étellift aknája és egy hátsó lépcsősor készítése.
Az erősen felújítandó, esetleg bontásra szoruló melléképület téglából épült, szintén a hegyoldalban. Érdekessége épp mögötte van: Az építmény kőből és téglából kirakott, boltíves pincerészleteket fed, melyek a pezsgő érlelésére szolgálhattak. Egyediségük a korukból és az egyik pincelejárat feletti áthidaló kőelem pecsétjéből adódik, felirata: „1977”.

•Állandó klímájának köszönhetően, lehet, hogy borospincének, sajtok érlelésére is kiválóan alkalmas.

FŐÉPÜLET
Bruttó alapterülete: 1.790 m2, melyben a két pinceszint, a földszint és a három emelet foglaltatik. Jelenleg 30 db szobával rendelkezik. Minden szobában zuhanyzó és WC került kialakításra.

•A luxus nyugdíjas otthon terve elkészült, határozatlan időre szóló, ma is érvényes építési engedéllyel rendelkezik.

MELLÉKÉPÜLETEK, PARKOLÁS
A melléképület, gazdasági épület alapterülete: 360 m2.
A mögötte lévő pincék:
- kb. 30 méter hosszú terméskővel kirakott pincerendszer, ahol a pezsgőgyár idejében a pezsgőt érlelték,
-egy másik terméskővel kirakott 10 méter hosszú pince;

Nyitott parkolórész: kb. 50 autó parkolását biztosítja.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG, LEHETŐSÉGEK
Nagymaros a Dunakanyarban található, a Duna bal partján helyezkedik el. Budapesttől légvonalban 33 km-re fekszik, a 12-es úton vagy az A2 autóúton megközelíthető. Vonattal Budapest-Vác-Szob vasútvonalon 45 perc alatt, de akár hajóval is 1 órán belül eljuthatunk a fővárosba.
Nagymaroson átível a Nemzetközi EURO-VELO kerékpárút-hálózat Dunakanyar szakasza (Budapest-Szob kerékpárút - 44 km), mely itt a Duna mellett halad, így kerékpározás közben élvezhetjük a folyó látványát, részeivé válunk a szigetek és az ártéri erdők élővilágának, gyönyörködhetünk a Visegrádi vár látványában. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban lehet részünk. Donaueschingen városában a Fekete-erdőben kezdődik és Budapesten keresztül egészen Konstancáig tart. A Duna menti kerékpárút Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros túraútvonala.
Nagymaros – kiváló fekvésén kívül – a fő közlekedési útvonalakba is kiválóan kapcsolt. A település természeti, történelmi, kulturális értékekben hallatlanul gazdag, méltán nevezhető művészeti központnak, illetve egy művésztelepnek is otthont nyújt. Mégis kivételes környezeti érdeme a Duna-part közelsége és a Dunakanyart körül ölelő, örök panorámát nyújtó Börzsöny és Visegrádi-hegység. Szabadidős tevékenységek terén is számos lehetőség kínálkozik: kirándulás, vadászat, lovaglás, hajózás, vízi-síelés.

Ezt az ingatlant személyesen kell látni és ezt a hangulatot csak a helyszínen lehet átélni.
Az ingatlan akár hétvégén is megtekinthető, előre egyeztetett időpontban.

Irányár: 350 M Ft.

Irodánk az alábbi szolgáltatásokkal segíti Önt az ingatlanvásárlásban:
- Ingyenes hiteltanácsadás
- Földhivatali ügyintézés
- Jogi háttér biztosítása
- Energetikai tanúsítvány elkészítése
- Értékbecslés
- Ingatlan tanácsadás

Ne hagyja ki ezt az egyedülálló ajánlatot!

NE FELEDJE, A JÖVŐ ÁLMAIBA MOST ÉRDEMES BEFEKTETNI!
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ)    ) összes hirdetéséhez
Zongora Máté Donát
Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége (MIOSZ)