Nagymaros, Pest megye

Eladó kereskedelmi, szolgáltató terület
Nagymaros, Pest megye
Hitelre van szükséged? Kalkulálj!
350 millió Ft1,15 millió €
Telekterület
8000 m²
Azonosító: 6639851
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó kereskedelmi, szolgáltató terület

Kilátás
panorámás
Villany
telken belül
Víz
telken belül
Gáz
telken belül
Csatorna
utcában

Leírás

Történelmi múlttal, egyedi adottságokkal rendelkező ingatlan Magyarország egyik legszebb táján a Dunakanyarban, Visegráddal szembe Nagymaroson eladó.
Az 1860-as években épült ingatlan pezsőgyárként működött az I. világháborúig, melynek tulajdonosa Dr. Willibald Ludwig volt, aki a 18. század végén Magyarország nyolc legjelentősebb pezsgőgyártója közé tartozott (Préda Pezsgő). Majd a rendszerváltásig üdülőközpontként üzemelt. Azóta számos felújításon, állagmegóváson esett át: új tetőt-külső vakolatot kapott, nyilászárócsere, liftakna, belső átalakítások történtek, víz, villany és tűzoltó rendszer kialakításának előkészítése megtörtént, parkja karbantartott.
Az ingatlan adottságait és hasznosítását tekintve sokrétű, mind kereskedelmi (exkluzív idősek otthona-építési engedéllyel rendelkezik, wellness szálloda, rehabilitációs intézmény, szépségklinika, céges üdülő, borászat) mind privát birtoknak (hobbyborászat,vadászati céllal) is tökéletesen alkalmas.
Belterületi, összközművesített 8000 m2-es örökzöld növényekkel parkosított mészkővel támfalazott területen fekszik. Az épület bruttó alapterülete 1790m2, jelenleg 30 kialakított fürdőszobás szobából áll, mely igény szerint alakítható illetve további épületszárnnyal bővíthető. Felépítését tekintve a hegyoldalba ékelődik bele és a felsőbb szintjeiről, illetve a kertből örök panoráma nyílik a Dunakanyarra és Visegrádra. Hat szintes liftaknával és ételhordó lifttel ellátott, két pinceszint, földszint és három emeleti szintből áll. A 360m2-es gazdasági épület teljes mértékű felújításra szorul, mögötte a hegybe vájva 30 méter hosszű terméskővel kirakott pincerendszer rejlik, mely pezsgő és borérlelési célokra optimális. Ezen kívül található még egy 10 méter hosszú pince a főépület mellett és egy 50 autó befogadására alkalmas nyitott parkoló. Az épület szerekezete, falai és pincerendszere a régi építészeti, szellőzési technikának köszönhetően télen, nyáron megfelelő hőszigetelést biztosít az épületnek.
Az ingatlan beton és vaskerítéssel van körbezárva, melynek felújításához egyedileg legyártott az épület jellegére és funkciójára utaló kovácsoltvas-kerítés is készen áll.
Tervdokumentáció. Termálvíz lehetőség.

Eladási ára: 350 millió Ft
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély