Nagykőrös, Homolytája dűlő 40.

Eladó tanya
Nagykőrös, Homolytája dűlő 40.
Alapterület
215 m²
Telekterület
2130 m²
Azonosító: 32377161
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó tanya

Ingatlan állapota
nincs megadva
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Akadálymentesített
nincs megadva
Tetőtér
nincs megadva

Leírás

Nagykőrös és Lajosmizse között eladó egy nagyon szép, 3 fő épületből (nagy ház, nyári konyha, istálló) és több mellék épületből álló (ólak) klasszikus tanya. Igazi, új tákolmányokkal nem elcsúfított ritkaság! Kb. 115 m2 es felújított épület és további kb. 100 m2 felújítatlan, lakóépületté alakítható épület, ill. épületrész áll rendelkezésre. (Ólak és garázsok nincsenek beleszámítva.)
A nagyobb (4 szobás, kb. 85-90 m2-es) ház felújított, ( új vízcső, teljes villanyhálózat cseréje), 2 szobában teljes padlózat csere történt új natúr kezelésű hajópadlóra és újonnan kialakításra került egy (korábban nem létező)fürdőszoba WC-vel. A fürdő- és előszoba eredeti, nagyon régi tégla aljánál, ill. a jó állapotú festett beton aljú 2 szobában direkt nem történt aljzatcsere, hogy az eredeti állapotot minnél inkább megőrizzük. A régi, (déli oldalon rossz állapotú) ablakokat nem cseréltük ki, mert a házat csak nyáron használtuk.
A nyári-konyha épületében kb. 20-25 m2 került felújításra (konyha, zuhanyzós fürdőszoba WC-vel és 1 pici vendégszoba) A fürdőszobát és a konyhát teljesen átalakítottuk, 2 ablakcsere is történt, a vízcsövek, csempék, szaniterek és a villanyhálózat teljesen új és itt egy teljes aljzatcsere is történt, új, antik páccal kezelt hajópadló került a fürdőszobán kívül mindenhová. Ebben az épületben van még egy kb. 10-12 m2-es felújítatlan tároló is. A nagyon jó, stabil állapotú istálló épülete bármikor felújítható és átalakítható lakó ingatlanná, vagy vendégházzá, de mi ezt a tervezett átalakítást már nem tettük meg. Ez még további kb. 90 m2 lehet. Itt villany és víz is van.
A házakba a vízellátást egy kb. 4 éve fúratott, új, 64 m mély kút biztosítja, bevizsgáltatott, iható minőségú vízzel. A nagy háznál volt komolyabb beázási probléma, ott az egyik oldalon a cserepet fell kellett bontani és alá fóliázni, így az is megoldódott. A kéményeket átnézettük, az egyik szorult felújításra, de mi nem tettünk be kályhákat, mert a házat csak nyaralónak használtuk. (Eredetileg már semmilyen kályha, vegy kemence nem volt az épületekben.) A nagy házra és a nyárikomyha teljes épületére vízelvezető csatornát tetettünk. Az istálló két oldalán 2 fából készült, garázsként is használható raktár van, az egyik ajtóval rendelkezik és zárható, a másik elöl teljesen nyitott. Az ólak is jó állapotúak és hangulatosak, de a szép belső udvarból nem láthatóak. Itt van egy igazi, régen hűtésre használt, jó állapotú verem-épületrész is, kb 1 méterre a földszint alatt van az alja, lépcső lejáróval. A nagy házat és a nyárikonyha épületét egy kb 35 m2 nagyságú bontott téglából készített terasz köti össze.
Besorolása szerint "Kivett" tanya, mivel nagyobb mennyiségű föld nem tartozik hozzá, így átminősíthatő majorsággá és akkor korlátozás nélkül bárki megveheti. A szomszédban egy kb. 1 hektáros műveletlen terület van, az valószínúleg megvásárolható.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély