Bezárás

Nagykanizsa, Förhénchegy

Eladó pince, présház
Alapterület 65 m²
Telekterület 5 700 m²
Ár 7,9 millió Ft
  • Térkép
Szécsényi Szabolcs
06 30 335 ···
Zala Immo Ingatlaniroda
Üzenetet küldök

Eladó pince, présház

A Förhénci hegyen egy gondozott szőlőbirtok, pinceépülettel, présházzal, földpincével, felszereléssel, kistraktorral eladó.

A két hrsz-en lévő telek mérete: 5700 m2
Épületek alapterülete: 40+25 m2

A pince épületben konyha, WC, fürdő és nappali található.
A külön présházban találhatóak a szőlőműveléseszközei, gépek (prés, kádak, Rota, kistraktor, utánfutó, hordók).
A földpincében találhatóak a saválló bortároló edények, melyek kapacitása 1800l.

Az ingatlan több célra hasznosítható:
Jelenleg bortermelés, , fakitermelés, a funkciója, de kiválóan alkalmas hétvégi háznak is. Kiváló terepe lehet baráti összejöveteleknek, családi rendezvényeknek.

A terület az M7 autópálya közelében, Nagykanizsa-Palin határától 3 km-re található, személyautóval megközelíthető.

A pince épület lakható, kisebb ráfordítással a komfortján növelni lehet.
Az épület egy szintes, stabil építmény. Az időszakos karbantartásokat mindig megkapta. Az épületben konyha+étkező, mosdó és egy szoba kapott helyet.
A présház külön épületben található itt tároló- és feldolgozó-helyiségek találhatók. A borkészítés eszközei és gépei is itt vannak elhelyezve. Az épület száraz, falvastagságából adódóan jól tartja a hőmérsékletet.
Villamos áram mindkét épületbe be van vezetve, a vízhálózat is ki van építve. A szennyvízelvezetés szikkasztóval van megoldva. Az öntözést nagy ciszterna szolgálja. Az épület vízellátása hidroforral van megoldva.


A telken gondozott csemege- és borszőlő lugas található. A két egybe nyitott telken 7 és 8 sor szőlő (chardonnay és cserszegi fűszeres és zweigelt) található. Átlagos hozamuk fehér 1000 liter, vörös 500 liter) A telken gyümölcsfák, és akác erdősítés várja az tulajdonost. A fák vágásérettek.

A telek mezőgazdasági hasznosításán túl említésre érdemes a gyönyörű kilátás a párhuzamos hegyhátra és a környékbeli dombokra, hegyekre. A pihentető környezet tiszta levegővel párosul. A szép vidék sok kirándulási lehetőséget, a közelben halad el a Dél-dunántúli Kéktúra túraútvonala is.
A telektulajdonosok és a szomszédok barátságosak, megtalálható az igazi szőlőhegyi feeling. A környék ismert közösségi életéről, kiváló hegyközségi élet zajlik itt egyesületi szervezésben. Rendszeresen szerveznek különféle programokat, rendezvényeket.

Amennyiben további információra van szüksége, kérem hívjon a lenti telefonszámon!
Várom hívását!

Kapcsolat a hirdetővel

Zala Immo Ingatlaniroda
Az iroda összes hirdetése
06 30 335 ···
Üzenetet küldök