Bezárás

Monostorapáti, Veszprém megye

Eladó étterem, vendéglő...
Alapterület 77 m²
Ár 23,99 millió Ft
  • Térkép
Hardi Roland
06 70 461 ···
LEGJOBB BALATONI AJÁNLATOK!
Üzenetet küldök

Eladó étterem, vendéglő...

KIZÁRÓLAGOS MEGBÍZÁS CSAK NÁLUNK AZ OTTHON CENTRUMNÁL.
A Balaton északi partján, a Művészetek Völgyének az egyik meghatározó településén, Monostorapátiban ajánlom figyelmében ezt a mai napig működő vendéglátó egységet beruházás céljából. Az ingatlan alkalmas a meleg konyha működtetésére is, ezért ballagások, esküvők, osztálytalálkozók kedvelt helye volt mind a mai napig. A pince helységben akár 30-40 fő is elfér.

Monostorapáti Veszprém és Tapolcát összekötő 77-es számú Főút mentén található.

A településről Monostorapáti néven 1468-ban találunk említést.
A falu fekvéséből adódóan a 19. század folyamán a fő megélhetési forrást a szőlőtermelés és az állattenyésztés jelentette. Az egyre nagyobb településen 1925-ben már 14 iparos, két szatócsüzlet, és három kocsma látta el a helyi igényeket. A második világháború után, 1949-ben alakult meg a termelőszövetkezet, villamosították a községet. Az 1950-es megyerendezésig Zala vármegyéhez tartozott. A 60-as, 70-es években az Eger-völgyében található termelőszövetkezeteket egyesítették, benne többek között szőlőműveléssel, borászattal, erdőműveléssel, állattenyésztéssel foglalkoztak. 1990-ben számolták fel.
között Monostorapáti is csatlakozott a Művészetek Völgye rendezvénysorozathoz, s így ez az esemény is meghatározó lett a falu kulturális életében. 2011-ben civil kezdeményezésre, de az egyházközség égisze alatt kezdődött meg az almádi Szűz Mária és Mindenszentek bencés monostor maradványainak megmentésére irányuló munka.

KOMOLY ÉRDEKLŐDÉS ESETÉN VÁRJA JELENTKEZÉSÉT AZ ORSZÁG LEGELISMERTEBB INGATLANKÖZVETÍTŐI HÁLÓZATA NEVÉBEN:
Varga Krisztina Tanácsadó.

Kapcsolat a hirdetővel

06 70 461 ···
Üzenetet küldök

Elérted a hirdetőt telefonon?