Monor, Pest megye Eladó tanya
Telekterület 7424 m2
Közvetítői azonosító: COM 154631 Azonosító: 32878830
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 70 775
Eladó tanya
Ingatlan állapota nincs megadva
Építés éve nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Akadálymentesített nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Ingatlan állapota nincs megadva
Építés éve nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Akadálymentesített nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Leírás

Eladóvá vált Monor legrégebbi tanyája, a 7424 nm-es földterületű Károlyi tanya. Csendes, békés, madárcsicsergős terület egy igazi érintetlen táj, amely a természetvédelmi terület, közvetlen közelében található.

- kiváló megközelíthetőség

- aszfaltozott és gléderelt utak

- közelben már kiépített villanyhálózat

- MK 1 övezeti besorolás ( 3 %-ig beépíthető, 222 nm-es épület , 7,5 méter magasságig )

 

Monor a Gödöllő-Monori-dombság és az Alföld találkozásánál fekszik, legmagasabb pontja, az Alföldbe simuló Strázsahegy (190m), amely a hagyomány szerint arról kapta a nevét, hogy a török korban innen kémlelték a környéket, őrizve a falut a portyázó török katonáktól. Persze a Strázsa esetében még a domb elnevezés is enyhe túlzás, ettől függetlenül azonban ez a Gödöllő-Monori-dombság, az Északi-középhegység, sőt az egész Északnyugati-Kárpátok egyik legdélibb pontja. Itt helyezkedik el a közeli Forrás-völgy, amely természetvédelmi terület és ennek közvetlen szomszédsága, ez a csodálatos, kiválóan megközelíthető, komoly gazdálkodásra is alkalmas 7424 nm-es kivett tanya megjelölésű földterület, a Károlyi tanya.

Monoron a szőlő- és bortermelésnek több évszázados hagyománya van, amelyet korabeli írásos dokumentumok is bizonyítanak. Az egri káptalan monori birtokán a helybeli lakosok telepítették a szőlőt. Az agyagos-löszös dombon kézi erővel ásták ki a boroshordók tárolására szolgáló pincéket és többségük elé présházakat is emeltek. A Monori Pincefaluban jelenleg mintegy 960 pince található, amely nem csupán Magyarországon, de Európában is egyedülálló és az EU. 2018-ban oltalom alá helyezte a Monori borokat. A borpincék zöme egyedi igényeket szolgál, azonban egyre többen vannak, akik felkészültek a borturizmus lehetőségeire, az igényes vendéglátásra is. Ez a földterület kiválóan alkalmas lehet egyfajta borturizmus és szálláshely kialakításásra.Az elmúlt években a Strázsa-hegy egyre népszerűbb turisztikai, rekreációs célpont lett, rendszeres helyi programjaival, tájjelleghez kötődő vonzerőt jelenetenek a turista utak, vendégváró pincék, tanösvény útvonalak.

A 7424 nm-es bekerítetlen telken épület nincs, építkezés mindmáig nem történt így helytelen beavatkozással elrontva nincs ez a kiváló adottságú telek.Közmű nincs, de a közelben ( másik utcában) már a villanyáram bevezetésre került. A terület híres bő vízgyűjtő területéről, így fúrt kúttal akár 40-50 méteren már jó minőségű víz található, ami alkalmas ivóvíznek is.

Megközelíthetősége kiváló. A nemrég átadott M4-es főúttól 4-5 km-re, Budapesttől mindössze 30 km-re, a Liszt Ferenc retülőtértől 20 km-re található. Monor városközpontja 3 km-re, akár kényelmes sétával is könnyen elérhető.

Amennyiben felkeltette figyelmét ez a kiváló befektetési lehetőség, kérem ne habozzon és hívjon bátran. Menjünk, nézzük meg és igyunk együtt egy pohár finom monori bort utána. A vendégem rá!

Várom tisztelettel!

Tovább olvasom expand_more
Térkép Monor, Pest megye
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 70 775
Személyi kölcsön ajánlatunk: 1 500 00 Ft - 60 hónapra
Raiffeisen Személyi Kölcsön (Aktív számlahasználat és Jövedelem250 kedvezménnyel) Raiffeisen Személyi Kölcsön (Aktív számlahasználat és Jövedelem250 kedvezménnyel) 32 951 Ft/hó THM: 12,57% Érdekel Jogi tudnivalók
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 32 312 Ft/hó THM: 11,13% Érdekel Jogi tudnivalók
Cofidis Fapados Kölcsön Cofidis Fapados Kölcsön 38 324 Ft/hó THM: 19,90% Érdekel Jogi tudnivalók
További ajánlatok arrow_right_alt
A hirdetés az érintett szolgáltatások/termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül. A pénzügyi termék igénybevételének részletes feltételeit és kondícióit a Bank mindenkor hatályos hirdetménye, illetve a Bankkal megkötendő szerződés tartalmazza. A kalkuláció csak a tájékoztatást és a figyelemfelkeltést szolgálja, a végleges törlesztő részlet, THM, hitelösszeg a hitelképesség függvényében változik és nem minősül ajánlattételnek. Az ingatlan.com Zrt. hitelkalkulátora, a money.hu, az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. További részletek Kevesebb részlet
Promóció
Ez is érdekelhet
© ingatlan.com - 1999 - 2022 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch