Bezárás

Mikosszéplak, Vas megye

Eladó kastély
Videó elérhető
Alapterület 2 700 m²
Telekterület 58 000 m²
Szobák száma 63
  • Térkép
Jécsák János
06 30 215 ···
Janavit Ingatlaniroda
Üzenetet küldök

Eladó kastély

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort komfort nélküli
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 2
Fűtés egyéb
Légkondicionáló nincs
Akadálymentesített nem
Fürdő és WC külön és egyben is
Kilátás kertre néző
Tetőtér beépített
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
Eladó a mikosszéplaki Mikosd-kastély

Az ingatlanhoz video is elérhető.
Jelen ajánlatommal, egy igazi ingatlan különlegességre, egy valódi nagykastélyra hívom fel szíves figyelmét. Egészen biztos vagyok abban, hogy ilyen gazdag történelmi múlttal és egyedülálló építészeti értékekkel rendelkező, különösen ilyen méretű – 2700 m2 – kastély jelenleg nincs az ingatlanpiacon.
A romantikus stílusú kastélyt báró Mikosd Ede egy mesterségesen kialakított dombra építtette 1857-1866 között, amelyhez pálmaház és kápolna is épült a mesés természeti környezetben. A kastély körül angolparkot alakítottak ki, a tavakban hattyúkkal és halakkal - a patak áramfejlesztője látta el a kastélyt árammal – Magyarországon elsőként ebben a kastélyban volt villanyvilágítás. A 63 szobás kastélyépülethez jelenleg is hozzátartoznak a Széplak-patak táplálta tavak.
A kastélyban tartotta esküvőjét Mikosd Ede lánya, Mikosd Olga Yturbide Salvatorral, az utolsó mexikói császár fiával, a mexikói trónörökössel.
A II. világháború utána kastély gyermeküdülő volt, a facebookon létesült „Mikosd-kastélyt kedvelők csoportja szerint sokaknak életük legnagyszerűbb élménye volt az itt töltött időszak. A rendszerváltás után egy ambiciózus, kiemelkedően nagy költségvetésű felújítás kezdődött- majd maradt félbe. A jelenlegi tulajdonos a tetőcserét elvégezte, de a kastély állapota jelentős felújításra szorul. A facebookon olvasható bejegyzések sajnálják ugyan a kastély jelenlegi állapotát, de még ebben az állapotban is minden látogatót megragad az épült különleges szépsége.
2008-ban elkészültek a tervek – egy új modern szárny hozzáépítésével –a kastély kastélyszállóvá alakítására. A rekonstrukció építészeti terve az épület 6200 m2-re történő bővítésével számolt.
A jelenlegi tulajdonos elvszerű jó kapcsolatot ápol a szombathelyi műemlékvédelemi-építészeti hatósággal, biztosítani tudja, hogy bármilyen, a kastély jövőjét biztosító elképzelés engedélyezésre találjon.
Jelenleg a 1,5ha kastélyhoz 4 ha tó, az erdészlak és egy diadalívszerű „déli kapu” tartozik.
A főépület körüli műemlék erdő nem a vételár része.(viszont szintén értékesítés alatt áll)
Sem a képek, sem a leírás nem helyettesíthetik a személyes megtekintést, ennek érdekében várom hívását.

Kapcsolat a hirdetővel

06 30 215 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk