Mencshely, Veszprém megye

Eladó üdülőházas nyaraló
Ár
80 millió Ft
Alapterület
200 m²
Telekterület
512 m²
Szobák
8
Azonosító: 32555226
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó üdülőházas nyaraló

Ingatlan állapota
közepes állapotú
Építés éve
nincs megadva
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Fűtés
egyéb
Légkondicionáló
nincs megadva
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
nincs megadva
Kilátás
nincs megadva
Tetőtér
beépíthető
Villany
van
Víz
van
Gáz
nincs megadva
Csatorna
nincs megadva

Leírás

Kocsma és panzió a Balaton-felvidéken - VIDEÓ

A Balaton-felvidék központjában, Dörgicse, Vászoly, Balatoncsicsó és Óbudavár által határolt körzetben eladóvá vált egy kereskedelmi ingatlan.

Az 512 nm-es saját telken álló épület közvetlenül a Szentantalfa irányából Nagyvázsony, Vöröstó felé vezető út (7312) mentén található, a község központi részén, így újranyitás esetén garantált a nagy számú betérő vendég, akik ezt a környéket jellemzően a gasztronómia miatt keresik fel, természetesen a kikapcsolódás mellett.

A kb 200 nm-es épület korábban a falu VEGYESBOLTJA és KOCSMÁJA működött, mára azonban már csak a kocsma része maradt meg, az épület többi része a környéken jelentősen megnövekedett falusi turizmus miatt átépítésre került, így jelenleg található benne:
- KOCSMA – kb 50 nm, TELJESKÖRŰ felújítása a célegyenesbe ért
- 4 db VADONATÚJ fürdőszobás, KLÍMÁS szoba, melyek egész évben üzemeltethetőek
- 2 kialakítás alatt levő, összenyitható nagyobb apartman – ezek még kereskedelmi vagy vendéglátó célra is befejezhetőek, mint pl CUKRÁSZDA, PÉKSÉG, vagy akár helyi termelőkre alapuló HÚSBOLT
- kb 30 nm-es pince, aminek a jelenlegi tulajdonos a SÓBARLANG funkciót szánta, ennek kialakítására már tett is előkészületeket.
- Tágas parkoló

Minden szálláshely TELJESEN új, önálló fürdőszobával és KLÍMA hűtés/fűtéssel rendelkezik, már csak berendezni és „megkeresztelni” kell, és fogadhatja az egész évben népszerű kirándulóhely bringás, motoros vagy túrázni, pihenni, feltöltődni vágyó vendégeit.

Az ingatlan ÖSSZKÖZMŰVES, így igény szerint természetesen a gázfűtés is visszaállítható/kiépíthető.

A tető jó állapotú, esetleg esztétikai felújítást igényel. A tetőtér beépítésével további hasznos terület nyerhető (kb 80-100 nm)

A környékről és a községről:
A Balaton és a Bakony közt meghúzódó Balaton-felvidék hazánk több kisebb részre tagolható tájegysége. A változatos felszíni formák az üledékes kőzetréteg, vulkanikus tevékenység és a természet eróziós munkája hármasának köszönhető. A Balaton közelsége, mediterrán hangulata, vulkáni tájai és ízletes borai az ország legnépszerűbb úti céljai közé emelik, de a számos kastély, templom- és várrom jelzi, hogy nem csak manapság kedvelt régió. Rengeteg hangulatos település, borospince, erdei túra vagy épp gasztronómiai érdekesség vár itt ránk. Túraútvonalakban sincs hiány, gyalogosan is érdemes felfedezőútra indulni, de a kis forgalmú utakon télen-nyáron sokan kerékpárral járják be a dimbes-dombos, sok látnivalót és programlehetőséget kínáló tájat és falvakat.
Mencshely község Veszprém megyében, a Veszprémi járásban. Nevezik háromtornyú falunak is, mivel három felekezetnek is van temploma a településen.
A települést a hagyomány szerint Szent István király alapította Koppány legyőzése után, és ide menekítette Gizellát, innen ered a Mencshely név.
A középkorban a falut leginkább önálló birtokkal rendelkező nemesek lakták. Ennek nyomait ma is láthatjuk: több szép régi kúria is van a településen (pl. Balassa-ház, Ódor kúria), a vakolat alól helyenként előbukkan a Balaton-felvidék jellegzetes építőanyaga, a sárba rakott terméskő.
A település az 1848-as forradalom és szabadságharc mellé állt, a szabadságharc utolsó napjaiban a lelkészlakban találtak menedéket Kossuth gyermekei.
A rendszerváltás után a lakosság számára nyilvánvaló lett, hogy az elvándorlás ellen a hagyományok felkarolása, a helyi értékek megőrzése, ápolása jelenthet segítséget. Falunapokat kezdtek szervezni (Ments napok), Falumúzeum nyitotta meg a kapuit.

Az ingatlanról a valósághű megtekintés érdekében VIDEÓ készült. Amennyiben honlapunkon (FüredIMMO) nézi ezt a hirdetést, úgy a lap alján megtekintheti, ha más hirdető portálon, akkor kérésre szívesen MEGKÜLDJÜK Önnek.

Ügyvédi és mérnöki háttérrel, ingyenes és banksemleges hitelügyintézéssel segítjük a gyors és korrekt adásvételeket, igény esetén akár hétvégén is.

Keressen minket elérhetőségeinken, vagy lépjen be irodánkba ( FüredIMMO, Balatonfüred,Köztársaság u 6 Utcafront)
Lépj kapcsolatba a hirdetővel