Magyarhertelend, Kossuth utca 38.

Eladó lakóövezeti telek
Telekterület 5 850 m²
Ár 11,7 millió Ft
  • Térkép
Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 30 847 ···
Üzenetet küldök

Eladó lakóövezeti telek

Beépíthetőség nincs megadva
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany utcában
Víz utcában
Gáz nincs megadva
Csatorna telken belül
A házról
A ház 1920 táján épült, 140m2-es és megközelítőleg 6000 m2-es telek tartozik hozzá.

Az ingatlan a főutcán helyezkedik el, jól megközelíthető. A ház hossztengelye párhuzamos az úttal. A szobák ablakai nyugatra néznek, míg a tornác keleti tájolású.

A telken található felújításra szoruló épület 3 szobából, konyhából és egy hajdanán füstölőnek használt helyiségből áll.
A népi építészet emlékeit hordozó megoldásokat találhatjuk meg a házban, melyek fennmaradását biztosítva hangulatos, autentikus portát alakíthatunk ki.
A lábazat terméskő lábazat, a falazatot tégla és vályog adja. A födém pólyás tapasztott gerendafödém. A tetőszerkezet kétállószékes fedélszék; a lécezés, héjalás nemrég került felújításra - a régi cserepek megtartásával.
Az épülethez pince is tartozik.

Az ingatlanban jócskán akad kiaknázandó potenciál, hiszen Magyarhertelend népszerű termálfürdőnek ad otthont, így a falusi turizmus lehetőségeit is ki lehet használni, illetve a közelben elhelyezkedő Orfű üdülőfaluja és tavainak közelsége is kedvező feltételeket biztosít családi ház, hétvégi ház, vagy akár vendégház kialakítására is.

A telek nyújtotta előnyök közé tartozik a gyönyörű panoráma, valamint egy hangulatos park megteremtésének lehetősége. Hajdan a telken fakadó forrás felduzzasztásával kicsiny kerti tavat hoztak létre, mely közepén egy kis szigetecskét alkottak, s a rajta terebélyesedő fa ma is hűs árnyékot ad.
Megfelelő kertrendezéssel, harmonikus, varázslatos parkot rendezhetünk be. A telek adottságai lehetőséget teremtenek arra is, hogy önfenntartó gazdálkodást, vagy épp állattenyésztést folytathassunk, rajta. A telek gazdasági vízellátása az ásott kúttal biztosítható.

Összközművesíthető, jelenleg a telken a gáz és a csatornázás kialakított.


A fenti kettő tervezett alaprajz a parasztház funkciójában bekövetkező lehetséges változást ábrázolja; falusi turizmusra építő és a gyógyfürdő látogatóit fogadó vendégház kialakításával.


A környékről

A hely sajátossága, hogy festői környezetével, a termálvizes fűrdő adta lehetőségeivel igazi pihenőhelyként szolgál a természeti kincsekben bővelkedő és szabadidős kikapcsolódást biztosító Abaliget és a nyári programok és strandolási lehetőségek, vízi sport tevékenységek széles palettáját nyújtó Orfű mellett.

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 30 847 ···
Üzenetet küldök

Elérted a hirdetőt telefonon?