Bezárás

Magyarföld, Zala megye

Eladó családi ház
Alapterület 116 m²
Telekterület 7 284 m²
Szobák száma 3
  • Térkép
Volner Szilveszter
06 30 633 ···
Duna House Szombathely - Volner Szilveszter
Üzenetet küldök

Eladó családi ház

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei nincs megadva
Fűtés egyéb
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Pince nincs megadva
Parkolás nincs megadva
KIZÁRÓLAG A DUNA HOUSE KÍNÁLATÁBAN!

ŐRSÉG!

Magyarföldi polgári lakóház népi elemekkel !

Magyarföld, az Őrségi Nemzeti Park területén fekszik, gyönyörű környezetben.

A zalai település Vas megye határához közel, a Kerka völgyében, a Hetés északi és az Őrség délkeleti szélén terül el. A kis létszámú község északi oldalán folyik a Kerka-patak. A falu házai közvetlen közelében szántóföldek,
rétek találhatók, kissé távolabb erdőségek húzódnak. A Lenti kistérség települése, de Lentitől
északra 26 km távolságra fekszik.

Itt kínálunk eladásra egy 7284 nm-es telken elhelyezkedő, 3 szobás, erősen felújítandó lakóházat. Az épület mintegy 100 éve épült, helyi védelem alatt áll. Alapozása, falazata tömör tégla, födéme tömör fafödém, tetőszerkezete fa kötőgerendás fedélszék, fedése cserép. A padozatok fa padlóból és mozaiklapból állnak. Az épület szerkezetileg jó állapotú, de felújításra szorul.

A telek részben bekerített, az udvar részben fenyőkkel benőtt. Az ingatlanban elektromos energia, ivóvíz csatlakozás van, a szennyvízkezelés ülepítőben történik.

Magyarföldön a hagyományos népi lakóház, az egytraktusú hosszház típusából napjainkra kevés maradt fenn. Vélhetően a falut tehetősebb parasztság lakta, akik lakóépületeiket a hagyományos népi lakóházhoz képest nagyobbra építették. Az épületek lábazata magasabb lett, a hosszház alapszerkezet keresztszárnnyal egészült ki. Az bejáratukat fedő „kódisállás” helyett oszloppal kialakított fedett tornác, vagy zárt előtér, veranda készült.

Az utóbbi években a nyugalom és a táj több ismert művészt vonzott a faluba. Nyaranta lovasnapokat, fesztivált, kerékpártúrákat tartanak. A falu jelképe a híres fatemplom.

A ház adottságainál fogva lehetőséget nyújthat állandó lakhatásra, de hétvégi házként, nyaralóként is hasznosítható.További információkért, fotókért és a megtekintés miatt kérem, hívjon vagy küldjön e-mailt!És ne feledje, vevőinknek minden szolgáltatásunk INGYENES!

Referencia szám: HZ031561

Kapcsolat a hirdetővel

Duna House Szombathely - Volner Szilveszter
Az iroda összes hirdetése
06 30 633 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk