Lipót, Győr-Moson-Sopron megye

Eladó üdülő házas nyaraló
Alapterület 27 m²
Telekterület 200 m²
Szobák száma 1 + 1 fél
Ár 7,8 millió Ft
  • Térkép
Győr, Rákóczi Ferenc utca 35/b iroda
06 70 708 ···
OTP Ingatlanpont Nyugati régió 1
Üzenetet küldök

Eladó üdülő házas nyaraló

Ingatlan állapota jó állapotú
Építés éve 1981-2000 között
Energiatanúsítvány nincs megadva
Fűtés nincs
Akadálymentesített nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Villany nincs megadva
Víz nincs megadva
Gáz nincs megadva
Csatorna nincs megadva
Győr-Moson -Sopron megyében, Lipóton, üdülőház eladó
A községet 1216-ban egy oklevél említi először. Nevét a falu egy Lipold nevű mosoni polgártól kapta, aki a település egykori birtokosa volt.
1264-ben IV. Béla adományozta neki a területet. Az elmúlt évszázadokban Lipót híres halászfaluként ismerték. A szigetközi "vizásokkal" együtt a Lipótiaknak is külön "standjuk" volt a bécsi és pozsonyi halpiacokon. Ősi szerszámokkal, halászbokrokba tömörülve dolgoztak a Lipóti halászok. Másik híres foglalkozás az aranymosás volt. Az óvári harmincad vám adatai szerint 1831-ben 39 aranyász élt Lipóton. Ismertek voltak a falu vízimalmai (6db) és sokan keresték a kenyerüket révészkedéssel, hajóvontatással, hajózással. Az 1954. évi nagy szigetközi árvíz Lipótot sem kíméli. A falu jó részét romba dönti. A történelme során így sokadszor kellett újjáépíteni. Jelentős változást, fordulópontot hozott a falu életében 1968-ban, az egykori Petőfi Termelőszövetkezet által fúratott termálkút. A feltörő jó minőségű és magas hőmérsékletű termálvíz, párosulva a község jó természeti adottságaival, lehetővé tette a fejlődés egy magasabb pályára történő állítását. ( üdülőház eladó
Ezen történelmi vidéken, eladóvá vált egy csendes helyen fekvő üdülőház, és várja új gazdáját, csekély alapterülettel, de jól berendezve, élhető nyugalmat sugározva. Az udvarban külön kis faház szolgálja a a szükséges gépek elhelyezését. Ezt meg kell nézni és dönteni, ha nyugalmas hétvégékre vágyik. Távol a város zajától, nyugalomra vágyik ? Keressen bennünket és bemutatjuk az ingatlant az irodánkban. Nem fog csalódni ! Rendszeres buszjáratok Győrből és Mosonmagyaróvárról, Darnózselin keresztül, autóval max. 30 perc Győrből, illetve Mosonmagyaróvárról. Ne tétovázzon ha érdekli az ingatlan!
M136723

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Győr, Rákóczi Ferenc utca 35/b iroda
A referens összes hirdetése
06 70 708 ···
OTP Ingatlanpont Nyugati régió 1 Az iroda összes hirdetése
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?