Bezárás

Kercseliget, Somogy megye

Eladó kastély
Alapterület 920 m²
Telekterület 20 200 m²
Szobák száma 20
  • Térkép
Kovácsné Nagy Renáta
06 70 904 ···
LidoHome Ingatlan Irodák
Üzenetet küldök

Eladó kastély

Ingatlan állapota befejezetlen
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 3
Fűtés nincs
Légkondicionáló nincs
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Pince nincs megadva
Parkolás udvari beálló
Kizárólag irodánkat bízták meg!

A LIDO HOME KAPOSVÁR eladásra kínálja a 2760-as számú KERCSELIGETEN található Kastélyt.

A LIDO HOME KAPOSVÁR által kínált található KERCSELIGETEN található Kastély jellemzői:

A kastély 3 szintből áll.

A település műemlék jellegű épülete 1830-as évek elején épült klasszicista stílusú Maár Kastély.

Termálvíz is van a kastélypark alatt, ahol próba fúrásokat végeztek.


A kastély, a strand és a meleg víz eltarthatná a kúria új gazdáit és a községet is.

Valamikori csodálatos kertjében 150 éves Ősfák és cserjék találhatóak.

Kercseliget központjában áll Maár Gyula 1830 körül épült klasszicista kúriája.

Földszint:

A különösen nagyméretű kúria oldalfolyosós, kertre néző teremsorral rendelkezik, a homlokzatán mindkét oldalon oszlopos portikusszal. A klasszicista kastélyokat idéző kúria külső képét az ablakok szigorú rendbe sorakoztatása és az épület közepén épített portikuszok határozzák meg.

Pinceszint:

A földszinttel azonos alaprajzú pince szint, amelyek boltívvel vannak ellátva. A pince szinten található a 4 boltívvel épített konyha, a konyha mindkét oldalából nyílik két előkészítő helyiség , amelyben kivan alakítva a valamikori étel lift. Ezen a szinten található ugyan úgy 4 boltívvel kialakított valamikori borozó. A pincéből nyílik egy földalatti folyosó, amely borospince lehetett, teljes hossza 120 méterre tehető, de ebből csak 20 méter járható.

Az angolkert az épülettel egyidős, amelyet a Maár család ültetett.

Tetőszint:

Jelenleg még nincs beépítve, de a későbbiekben beépíthető, homlokzat változás nélkül.

A kastély külső falait a Műemlékvédelmi Hivatal elvárásainak megfelelően kell felújítani, de a belső falai már átépíthetőek.

A kastély alapterülete egy szinten 460 nm, 920 m2 a teljes épület.

20 200 m2 a teljes telek terület, amelyet teljes egészében körbe kerítettek.

Közművek: víz és villany.

Jelenlegi tulajdonosa folyamatos épület megóvást biztosítja, gondot fordít valamelyest az épület karban tartására, tető javításokat, az épületre a csatornát felújította.

Gondot fordít a kert folyamatos kaszálására, folyamatos karban tartásokat végeztet, tetőcserép és a kéményeit vissza bontatta, az épület megóvás érdekében. Őrzését biztosítja.

A kastély telkén termál vizet találtak, a mélyfúrású kútból biztosítható. A gyógyvízét bevizsgálták, összetételét tekintve nagyobb mennyiségbe találtakKloridot, Hidrogén- Karbonátot, Szulfátot, szabad szénsavat, Káliumot, Nátriumot, Ammóniát, Kálciumot, Magnéziumot, Vasat.

Nagy sókoncentrációjú Nátriumkloridos és Hidrogkarbonátos hévíz.


A kiskastély a 2 hektáros Ős fákkal körbe vett angol kert közepén helyezkedik el. A kastély előtt valamikor rózsákkal körbe vett szökő kút volt, amely sajnos az évek során megrongáltak és talán csak az alapjai árulkodnak a létezéséről.

A kert fái között sok értékes található: ezüstfenyők, lucfenyők, tölgyfák, cserfák több mint 3 méteres törzskerülettel. A kúria évek óta nem használt, így teljes felújításra szorul.


A tulajdonosok a felújításra teljes kiviteli tervet készíttettek a Műemlékvédelmi Hivatal elvárásainak megfelelően, ebben az épület és a környezet teljes felújítása valamint uszodai bővítés szerepel, ezek a tervek átadásra kerülnek, de újra kell engedélyeztetni őket.

A Műemlékvédelmi Hivatallal történt egyeztetés alapján a parkban, egy, a kiskastéllyal azonos alapterületű új épület valósítható meg.Kercseliget három megye határán fekszik (Somogy, Tolna , Baranya,); a külterületén található hármas határpontot kopja fa is jelzi. Egykori zsáktelepülés mivoltát a mai időkre elvesztette, miután elkészült a Nagyberkitől idáig húzódó 6512- es út, már régóta tervezett, mintegy 2 kilométeres meghosszabbítása Jágónakig, illetve a 6519-es útig.


Bár nincs túl közel a Balaton déli partjához, a település szőlőtermő területei mégis a Balatonboglári borvidék részét képezik.

A Maár-kastélyban az államosítás után, mint annyi sok hasonló épületben, volt bérlakás, kultúrház, posta, pinceklub és párthelyiség, valamint könyvtár is.

A faluban 80%-os a munkanélküliség, de ha megjavulna a kastély állapota, az új munkahelyeket adhatna a falu lakosainak.

120 méter hosszú kert alatt található pince, amelyet jelenlegi tulajdonosa biztonsági okokra hivatkozva a nyílását betemette.

Vásárolna, de nincs rá keret? Kollégám díjmentes, bank semleges hitel ügyintézéssel áll rendelkezésére.Ha a 2760-as számú Kercseligeten található ingatlan vagy bármely más ingatlan felkeltette érdeklődését hívjon a megadott telefonszámon.

LIDO HOME - Ingatlanok egy életen át!

Kapcsolat a hirdetővel

Kovácsné Nagy Renáta
A referens összes hirdetése
LidoHome Ingatlan Irodák
Az iroda összes hirdetése
06 70 904 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk