Bezárás

Kercseliget, Somogy megye

Eladó kastély
Alapterület 920 m²
Telekterület 20 200 m²
Szobák száma 20
  • Térkép
Kovácsné Nagy Renáta
06 70 904 ···
LidoHome Ingatlan Irodák
Üzenetet küldök

Eladó kastély

Ingatlan állapota felújítandó
Komfort komfort nélküli
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 3
Fűtés nincs
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás udvari
Tetőtér nincs megadva
Pince nincs megadva
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
Kizárólag irodánkat bízták meg!

A LIDO HOME KAPOSVÁR eladásra kínálja a 2760-as számú KERCSELIGETEN található Kastélyt.

A LIDO HOME KAPOSVÁR által kínált található KERCSELIGETEN található Kastély jellemzői:


A település műemlék jellegű épülete 1830-as évek elején épült klasszicista stílusú Maár Kastély.

Termálvíz is van a kastélypark alatt, ahol próba fúrásokat végeztek.
A kastély, a strand és a meleg víz eltarthatná a kúria új gazdáit és a községet is.

Valamikori csodálatos kertjében 150 éves Ősfák és cserjék találhatóak.

A falu belterületén áll Maár Gyula 1830 körül épült klasszicista kúriája. A különösen nagyméretű kúria oldalfolyosós, kertre néző teremsorral rendelkezik, a homlokzatán mindkét oldalon oszlopos portikusszal. A klasszicista kastélyokat idéző kúria külső képét az ablakok szigorú rendbe sorakoztatása és az épület közepén épített portikuszok határozzák meg.

A földszinttel azonos alaprajzi elrendezésű pince minden helyisége boltozott. A pincéből nyílik egy földalatti folyosó, amely eredetileg borospince lehetett, teljes hossza 120 méterre tehető. de ebből csak 20 méter járható.

Az angolkert az épülettel egyidős.

Szintek: pince, földszint, tetőtér.

A kastély alapterülete egy szinten 460 nm, 950 m2 a teljes épület.

20 200 m2 a teljes telek terület.

Közművek: víz és villany.

A teljes terület kerítéssel körbekerített.

A tulajdonosok folyamatos épületmegóvást végeztek úgymint az esővízelvezetés megoldását, a tetőcserepek és a kémények folyamatos ellenőrzését és javítását, a kert kaszálását illetve a folyamatos őrzés biztosítását.

A telken termálvíz található, a termálvíz mélyfúrású kútból biztosítható. A gyógyvízre vízminőség vizsgálat készült, mely alapján a gyógyvíz a brómos gyógyvizek csoportjába sorolható.

A kiskastély egy 2 hektáros ősparkos angolkert közepén helyezkedik el.

A kert fái között sok értékes található: ezüstfenyők, lucfenyők, tölgyfák, cserfák több mint 3 méteres törzskerülettel. A kúria évek óta nem használt, így teljes felújításra szorul.

A tulajdonosok a felújításra teljes kiviteli tervet készíttettek a Műemlékvédelmi Hivatal elvárásainak megfelelően, ebben az épület és a környezet teljes felújítása valamint uszodai bővítés szerepel, ezek a tervek átadásra kerülnek, de újra kell engedélyeztetni őket.

A Műemlékvédelmi Hivatallal történt egyeztetés alapján a parkban, egy, a kiskastéllyal azonos alapterületű új épület valósítható meg.

Kercseliget három megye határán fekszik (Somogy, Tolna , Baranya,); a külterületén található hármas határpontot kopja fa is jelzi. Egykori zsáktelepülés mivoltát a mai időkre elvesztette, miután elkészült a Nagyberkitől idáig húzódó 6512- es út, már régóta tervezett, mintegy 2 kilométeres meghosszabbítása Jágónakig, illetve a 6519-es útig.
Bár nincs túl közel a Balaton déli partjához, a település szőlőtermő területei mégis a Balatonboglári borvidék részét képezik.

A Maár-kastélyban az államosítás után, mint annyi sok hasonló épületben, volt bérlakás, kultúrház, posta, pinceklub és párthelyiség, valamint könyvtár is.

A faluban 80%-os a munkanélküliség, de ha megjavulna a kastély állapota, az új munkahelyeket adhatna a falu lakosainak.

A szokásos kastély sorsokkal ellentétben az államosítás után a rendszerváltásig nagyon jó állapotban a falu kulturális központja volt, majd a tulajdonos visszakapta, eladta, azóta pusztul a kastély.
120 méter hosszú kert alatt található pince, amelyet jelenlegi tulajdonosa biztonsági okokra hivatkozva a nyílását betemette.

Vásárolna, de nincs rá keret? Kollégám díjmentes, bank semleges hitel ügyintézéssel áll rendelkezésére.Ha a 2760-as számú Kercseligeten található ingatlan vagy bármely más ingatlan felkeltette érdeklődését hívjon a megadott telefonszámon.

LIDO HOME - Ingatlanok egy életen át!

Kapcsolat a hirdetővel

Kovácsné Nagy Renáta
A referens összes hirdetése
LidoHome Ingatlan Irodák
Az iroda összes hirdetése
06 70 904 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?