Bezárás

Kercaszomor, Fő út

Eladó lakóövezeti telek
Telekterület 2 244 m²
Ár 2,5 millió Ft
  • Térkép
06 20 960 ···
Üzenetet küldök

Eladó lakóövezeti telek

Beépíthetőség 20 %
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany utcában
Víz utcában
Gáz utcában
Csatorna utcában
Kiváló fekvésű panorámás őrségi telek

Az Őrség szívében, a gyönyörű Őrségi Nemzeti Park mellett, Kercaszomoron 2244 m2-es, kiváló fekvésű panorámás építési telek tulajdonostól eladó. Az ingatlan a település közepén helyezkedik el a Fő út mellett és két kis mellékutca között. A Fő út szintjéhez viszonyítva kb. 2-3 m-rel magasabban fekszik, ezért már az enyhén déli lejtésű terepszintről is csodás kilátás nyílik a környező vadregényes dombokra, erdőkre.
Kiválóan alkalmas családi ház vagy nyaraló építésére, de idegenforgalmi vagy egyéb vállalkozás céljára is kitűnő adottságokkal rendelkezik.

A telek beépítési lehetőségei a Helyi Építési Szabályzat és a Szabályozási terv alapján: falusias lakóterület, szabadon álló beépítés, 20 % (449 m2) beépíthető terület, 4,5 m építménymagasság.
A falusias lakóterületen elsődlegesen laza beépítésű, lakóépületek, mező- és erdőgazdasági építmények építhetők.
A területen önálló épületben, vagy vegyes rendeltetésű épületben az alábbi rendeltetési egységek helyezhetők el:
- lakóépület
- a terület rendeltetését nem zavaró hatású mezőgazdasági és erdőgazdasági üzemi létesítmények
- kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület
- szálláshely szolgáltató épület
- a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású kézműipari egység
- helyi igazgatási, egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület
- sportlétesítmény

A Fő úton valamennyi közmű (villany, víz, csatorna, gáz és telefon) megtalálható, a telken kívánt helyre bevezethető.
A Fő út nemrégiben új aszfaltburkolatot kapott, a telekhez gépkocsi bejárat is készült.

Kercaszomor Őriszentpéter és Magyarszombatfa között, magyar-osztrák-szlovén hármashatár közelében fekszik. A Kerca (Kis-Kerka) patak bájos völgyében hosszan elnyúló település Kerca és Szomoróc egyesítésével jött létre. Szomoróc első okleveles említése 1393-ból, Kercáé pedig 1428-ból származik.
Egykori lakói a kora Árpád-kortól a nyugati határ védelmében játszottak fontos szerepet, 1920-ban pedig a helyi lakosság a kercai helyőrség katonáival karöltve űzte el az idegen katonákat, biztosítva ezzel a település Magyarországhoz való tartozását. Ezért a hősies bátorságért 2008-ban az Országgyűlés Kercaszomor községnek a legbátrabb falu címet adományozta.
A település ma rendezett, jellemzően egyutcás falu, ahol háborítatlan csend és nyugalom honol, ahol szorgalmas, barátságos és vendégszerető emberek élnek. Lakossága jelenleg 248 fő.

A környék ipari üzemektől és környezetszennyezéstől megkímélt vidéke bővelkedik a természeti kincsekben - érintetlen fenyő és lombos erdők, értékes növényállomány, védett vadállomány, tiszta vizű patakok és tavak jellemzők a tájra - mindezek és az Alpok közelsége kristálytiszta levegőjű szubalpin klímát biztosítanak.
Kercaszomornak református és katolikus temploma van, utóbbinak páduai Szent Antal a védőszentje. A Fő utcán található műemlék harangláb 1877-ben épült.
A településről kiindulva gyalogosan, kerékpárral, vagy lóháton is könnyűszerrel megközelíthetők az Őrség közismert nevezetességei, a Nemzeti Park csodálatos tájai, Magyarszombatfa fazekasházai, Velemér Árpádkori temploma, Őriszentpéter gyönyörű szeres települése, vagy éppen Szalafőn az őrségi népi műemlékeket bemutató Pityerszeri Skanzen.

Az utca végén már Szlovénia található!

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 2000 m2 feletti eladó telkek ára alapján számoltuk ki.

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 960 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?