Bezárás

Kercaszomor, Fő út

Eladó lakóövezeti telek
Telekterület 2 554 m²
Ár 2,59 millió Ft
  • Térkép
06 30 277 ···
Üzenetet küldök

Eladó lakóövezeti telek

Beépíthetőség 20 %
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany utcában
Víz utcában
Gáz utcában
Csatorna utcában
Kiváló fekvésű panorámás őrségi telek

Az Őrség szívében, a gyönyörű Őrségi Nemzeti Park mellett, Kercaszomoron 2554 m2-es, 22 m széles, kiváló fekvésű panorámás építési telek tulajdonostól eladó. Az ingatlan a település közepén helyezkedik el a Fő út és egy kis mellékutca kereszteződésében, tehát saroktelek, helyzete és mérete miatt akár a megosztása is szóba jöhet. A Fő út szintjéhez viszonyítva kb. 2-3 m-rel magasabban fekszik, ezért már az enyhén déli lejtésű terepszintről is csodás kilátás nyílik a környező vadregényes dombokra, erdőkre.
Kiválóan alkalmas családi ház vagy nyaraló építésére, de idegenforgalmi vagy egyéb vállalkozás céljára is kitűnő adottságokkal rendelkezik.

A telek beépítési lehetőségei a Helyi Építési Szabályzat és a Szabályozási terv alapján: falusias lakóterület, szabadon álló beépítés, 20 % (510 m2) beépíthető terület, 4,5 m építménymagasság.
A falusias lakóterületen elsődlegesen laza beépítésű, lakóépületek, mező- és erdőgazdasági építmények építhetők.
A területen önálló épületben, vagy vegyes rendeltetésű épületben az alábbi rendeltetési egységek helyezhetők el:
- lakóépület
- a terület rendeltetését nem zavaró hatású mezőgazdasági és erdőgazdasági üzemi létesítmények
- kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület
- szálláshely szolgáltató épület
- a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású kézműipari egység
- helyi igazgatási, egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület
- sportlétesítmény

A Fő úton valamennyi közmű (villany, víz, csatorna, gáz és telefon) megtalálható, a telken kívánt helyre bevezethető.
A Fő út nemrégiben új aszfaltburkolatot kapott, a telekhez gépkocsi bejárat is készült.

Kercaszomor Őriszentpéter és Magyarszombatfa között, magyar-osztrák-szlovén hármashatár közelében fekszik. A Kerca (Kis-Kerka) patak bájos völgyében hosszan elnyúló település Kerca és Szomoróc egyesítésével jött létre. Szomoróc első okleveles említése 1393-ból, Kercáé pedig 1428-ból származik.
Egykori lakói a kora Árpád-kortól a nyugati határ védelmében játszottak fontos szerepet, 1920-ban pedig a helyi lakosság a kercai helyőrség katonáival karöltve űzte el az idegen katonákat, biztosítva ezzel a település Magyarországhoz való tartozását. Ezért a hősies bátorságért 2008-ban az Országgyűlés Kercaszomor községnek a legbátrabb falu címet adományozta.
A település ma rendezett, jellemzően egyutcás falu, ahol háborítatlan csend és nyugalom honol, ahol szorgalmas, barátságos és vendégszerető emberek élnek. Lakossága jelenleg 248 fő.

A környék ipari üzemektől és környezetszennyezéstől megkímélt vidéke bővelkedik a természeti kincsekben - érintetlen fenyő és lombos erdők, értékes növényállomány, védett vadállomány, tiszta vizű patakok és tavak jellemzők a tájra - mindezek és az Alpok közelsége kristálytiszta levegőjű szubalpin klímát biztosítanak.
Kercaszomornak református és katolikus temploma van, utóbbinak páduai Szent Antal a védőszentje. A fő utcán található műemlék harangláb 1877-ben épült.
A településről kiindulva gyalogosan, kerékpárral, vagy lóháton is könnyűszerrel megközelíthetők az Őrség közismert nevezetességei, a Nemzeti Park csodálatos tájai, Magyarszombatfa fazekasházai, Velemér Árpádkori temploma, Őriszentpéter gyönyörű szeres települése, vagy éppen Szalafőn az őrségi népi műemlékeket bemutató Pityerszeri Skanzen.

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 2000 m2 feletti eladó telkek ára alapján számoltuk ki.

Kapcsolat a hirdetővel

06 30 277 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?