Bezárás

2. kerület, Völgy utca 9-11

Eladó szálloda, hotel, panzió...
Alapterület 1 000 m²
Ár 2 milliárd Ft
  • Térkép
Dollmayer Máté
06 20 421 ···
 
Propeller Properties
Üzenetet küldök

Eladó szálloda, hotel, panzió...

Légkondicionáló van
TOVÁBBI SZÁMOS ÉS EGYRE GYARAPODÓ BUDAI CSALÁDI HÁZ, VILLA, REZIDENCIA ÉS TELEK HIRDETÉSE a fényképemre (Kattints a referens összes hirdetéséhez) kattintva tekinthető meg kínálatomban!

FELÚJÍTOTT SZECESSZIÓS MŰEMLÉK

CÉGKÖZPONTNAK – KÖVETSÉGI REZIDENCIÁNAK – EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYNEK – SZÁLLODÁNAK – MAGÁNISKOLÁNAK – KULTURÁLIS KÖZPONTNAK

ELHELYEZKEDÉS:
Budapesten, a II. kerületben, Lipótmezőn, a Völgy utcában, városi nyüzsgéstől, forgalomtól kellő távolságban, de minden városi kényelemhez kellően közel található ez a történelmi időket megélt és történelmi vendégeket is látott elegáns villa.

AZ INGATLANRÓL:

RÖVID TÖRTÉNETE:
Az ismert Sándor-villa egy közel félhektáros, ősfás telken kapott helyet, melyet a rajta álló villaépülettel 1890-ben Sándor Pál vásárolta meg. Eredetileg Freund Dezső tervei alapján épült az 1800-as évek végén. Jelenkori szecessziós kialakítását Forbáth Antal munkája nyomán nyerte el 1912-13-ban. Nyári rezidenciaként és ikernyaralóként funkciónált és neves vendégei között volt a miniszterelnök Bethlen István, Kodály Zoltán, Rutkai Éva, Latinovics Zoltán. Helyszíne volt előkelő társasági összejöveteleknek. Az államosítások korában annyi más hasonló gyönyörű épülettel együtt nem kerülhette el sorsát. Először a Budapesti Építőmesterek Ipartestülete hasznosíthatta, később az Országos Ideg- és Elmegyógyászati Intézet Pszichiátriai Osztálya (közismerten: OPNI, vagy Lipótmező) működött itt, végül 2001-ig nővérszállóként szolgált.

KIALAKÍTÁSA:
A közel félhektáros – 4.600 nm-es – hatalmas, zöld kertben helyezkedik el a közel 1.000 nm-es főépület. Szuterén, földszint, emelet, tetőtér struktúrájú. Felújított állapotú, tölgyfalépcsős, 26 szobás, 17 fürdőszobás. Teraszáról a szemben lévő hegyekre nyílik nagyszerű nyílik.
A kertben található továbbá egy kertészlak, vagy gondnoki lak, mely 100 nm-es, 2 lakrészes.

ELHELYEZKEDÉS:
Budapest II. kerületében, Lipótmezőn, jól megközelíthető, kiemelten jó közlekedési feltételek mellett, kedvelt és keresett helyen, a Vág utcában található ez az kiadó barátságos lakás.

PARKOLÁS, KÖZLEKEDÉS, INFRASTRUKTÚRA:
Parkolás az épület kertjében 50 autó számára lehetséges.
A közlekedés mind autóval, mind tömegközlekedéssel egyszerű.
Infrastruktúrális elhelyezkedése kiváló.

AJÁNLOM:
Cégközpontnak, követségi rezidenciána, egészségügyi központnak, szállodának, magániskolának, kulturális központnak, stb…

ÁRA: 2.000.000.000 Ft

BÉRBE IS VEHETŐ: 4.000.000 FT/hó

Köszönöm, hogy elolvasta hirdetésemet.
TOVÁBBI SZÁMOS ÉS EGYRE GYARAPODÓ BUDAI CSALÁDI HÁZ, VILLA, REZIDENCIA ÉS TELEK HIRDETÉSE a fényképemre (Kattints a referens összes hirdetéséhez) kattintva tekinthető meg kínálatomban!

Térkép

A környék hasonló hirdetései térképen
BKK megállók a közelben
Busz
Éjszakai

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 421 ···
 
Üzenetet küldök