Hegyhátszentjakab, Kossuth utca 1.

Eladó vegyes (lakó- és kereskedelmi) terület
Hegyhátszentjakab, Kossuth utca 1.
Telekterület
15000 m²
Azonosító: 32459241
Lépj kapcsolatba a hirdetővel Ingatlanközvetítők megkeresését is szívesen fogadom!
Magánszemély
Magánszemély
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó vegyes (lakó- és kereskedelmi) terület

Kilátás
panorámás
Villany
telken belül
Víz
telken belül
Gáz
utcában
Csatorna
telken belül

Leírás

3 üres kereskedelmi, belterületi telkekből áll, építési besorolása alapján bármit lehet rá építeni (szállodától kezdve mindenféle kereskedelmi ingatlanon át, vagy lakóingatlanok, társasházak is építhetők rá, nagy százalékban építhető rá). Teljesen beépült, és a közvetlenül mellette lévő szomszédos telkek a fiam tulajdonát képezik. Mivel az ingatlanokat körülvevő telkek, szomszédos települések természetvédelmi területen vannak (Natura 2000, és Örségi Nemzeti Park), 20-30 km-es körzetben nincs más ilyen méretű, és beépíthetöségü üres kereskedelmi ingatlan. A szomszédos telken szálloda épül. Ezen kívül egy projektet terveztek a telkünkön pár éve, amelyre 1.200.000.000 Ft kb. 4.000.000 EUR összegű finanszírozást kapott az akkori tulajdonosa a K&H Banktól, amelyet a bank ki is folyósított a számlájára, ez egyéb okok miatt nem került lehívásra, ami látható a telekkönyvi kivonatban is. Az ingatlan jelenleg tehermentes, és értéke a környék eladási statisztikái alapján 130 millió forint körüli, kb. 330.000,- EUR.

A telekhez két beruházási projekttervet is adunk. Az első terv egy idősek otthonára vonatkozott, amelyet a terveknek megfelelően korábban 35%-ban értékesítettek, és a K&H Bank több mint 5 millió eurós hitelt nyújtott a projekthez. Ez a tulajdoni lap törölt határozatai között is látható.
A második terv egy honfoglaláskori szabadidőparkot tervezett a telkekre, ez egyedi projekt lenne Magyarországon megvalósulása esetén. A szomszédos telken egy szállodaépítési projekt volt folyamatban, amely a cég csödje miatt állt le. Az építési projekt eredeti értékbecslése 1,2 milliárd forint volt, de ma már a felszámolótól vásárolható meg. Az általunk eladásra kínált földterület nélkül azonban ez a projekt nem valósulhat meg, mivel a kötelezö parkolószám csak ezen valósítható meg! A beruházási telek körüli telkek -leszámítva a közutat) a tulajdonunkban vannak, ami az engedélyeztetést gyorsíthatja.

A legjobb hely a kikapcsolódásra
Az Őrségi Nemzeti Parkban, a Vadása-tó partján fekvő, természeti kincsekben és történelmi értékekben gazdag, gondozott falu, ahol a Vizmelléki és a Malom-patak összefolyásánál egy igazi ékszerdoboz, Hegyhátszentjakab található. A 300 lakosú település a mai modern, nyugalmat és pihenést kereső emberek Mekkája, amelynek vonzereje a kristálytiszta levegő és a friss, harmonikus életmódra épülő környezet, valamint a domboldalban található Vadása-tó.

A települést először 1310-ben említik egy oklevélben. A templom az Árpád-dinasztia idejéből, a templomi berendezés a 18. századból származik. A község Vas megyében, Körmendtől 20 km-re délre, Zalalövőtől 7 km-re nyugatra, az osztrák határtól 18 km-re, a szlovén határtól pedig ugyanilyen távolságra fekszik.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel Ingatlanközvetítők megkeresését is szívesen fogadom!
Magánszemély
Magánszemély