Gyöngyöspata, Heves megye

Eladó pince, présház
Gyöngyöspata, Heves megye
Hitelre van szükséged? Kalkulálj!
390 millió Ft1,1 millió €
Telekterület
103000 m²
Közvetítői azonosító: COM MIKMB01876
Azonosító: 31508697
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (MIK Magyar Ingatlan Központ) összes hirdetéséhez
Somos Mária
MIK Magyar Ingatlan Központ
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó pince, présház

Leírás

Szőlőbirtok, kézműves borászat és vendégház

Csodálatos történelmi területek, szőlőültetvények, generációkon átívelő borászati hagyományok, a földnek, a szőlőnek a szeretete, Dionüszosz örökségének az ápolása!

Teljesen felszerelt családi birtokunk és borászatunk készen áll az új birtokos saját szőlőjének megtermelésére, saját borainak készítésére, saját márkájának építésére, valami új, valami egyedülálló megteremtésére!

A birtok a Mátrai Történelmi Borvidék és a Mátrai Nemzeti Park közelében, a Havas-hegy lábánál található külterületen, teljesen körbekerítve, önálló gazdálkodásra alkalmasan. Kézműves borászat, ahol a tömegtermelést célzó eszközök helyett kézi munkával állíthatóak elő a borok egészen a szőlő művelésétől, a borkészítési eljárásokon keresztül a palackozásig, így a legjobb minőség garantált a borkedvelő közönségnek.

A teljes birtok egységei:
- Szőlőbirtok 8 hektáron a Mátrai borvidékre jellemző hagyományos fajtákkal, mint az Olaszrizling, Szürkebarát, Rizlingszilváni, Zenit, Muskotály, valamint világfajták is, mint a Chardonnay, Sauvignon blanc, Pinot noir, Blauburger és a Cabernet fajták.

- Bekerített telephely 2 hektáron, 860 m2-es üzemcsarnok és hangár, melynek részei a borászati csarnok, palackozó üzem, készáru raktár, iroda helyiség.

- Földfelszíni üzemanyagtöltő állomás, külső gáztartály, 3 db saját fúrt kút, földalatti szennyvíztároló tartály, a termeléshez szükséges járművek.

- Borászati berendezések külön lista alapján, amelyek egy kézműves borászat munkafolyamataihoz szükségesek a permetezéstől a palackozásig bezárólag, kompletten.

- Vendégház 238 m2 hasznos alapterülettel. Az első szinten 109 m2-es vendégtér és étkező, valamint konyha és több mosdóhelyiség szolgálja ki a vendégeket a borkóstolókhoz, kisebb összejövetelekhez. Az emeleten 4 vendégszoba került kialakításra, mindegyik saját fürdővel. A fűtés házközpontú, szintenként szabályozható, vízteres cserépkályhával megoldott. A földszinten padlófűtéssel, az emeleten radiátorokkal került kialakításra. Minden helyiség bútorozott, hiánytalanul felszerelt.

- Kerti vendéglátó pavilon (filagória) kültéri programokhoz, természetközeli borkóstolásokhoz, maximum 30 főig.

- A vendégház alatti, Mátyás korabeli, 110 m2-es borospince a meglévő borkészletekkel.

- Átadásra kerül a borászat és a vendégház egységes üzemeltetéséhez, a szőlőültetvények kezeléséhez kapcsolódó, Kft. formában működő üzleti vállalkozás, annak teljes vagyona, minden vagyoni értékű joga.

Miért válassza a mi birtokunkat az ingatlanbefektetéséhez?
Aki egyszer is belekóstolt a szőlőművelésbe, a borkészítés művészetébe, egy birtok felépítésébe és irányításába, az pontosan tudja, mekkora munka, mekkora erőfeszítés és mennyi lemondás szükséges egy olyan egységes és működő gazdaság megteremtéséhez, amely a sok viszontagság és izzadság után már örömet, sikereket és hasznot is hoz tulajdonosának.
Mi most egy ugródeszkát, egy kivételes lehetőséget biztosítunk az ingatlan-együttesünk értékesítése révén, amivel a saját borászatát, a saját, egyedülálló borait rövid időn belül létrehozhatja, megalkothatja!
A terület értékállósága nem kérdéses, hiszen a régió történelmi múltakra tekint vissza, az adottságainak köszönhetően évszázadok óta a növénytermesztés, szőlőtermesztés, borkészítés hazája, így a jövőbeli útja és szerepe, fejlődési képessége is adott.

Pincénk már Mátyás király korában is megvolt. Ezt támasztja alá az a tény, miszerint az 1400-as években a közeli Várdombon vár állott és a pincénkben, oldalágként nyíló 70-80 cm magas alagút ennek a várnak a menekülőútja lehetett. A takarítás során a törmelék alatt egy kerek vízgyűjtő is előtűnt. Ki tudja, a jövőben még mennyi történelmi emlékkel találkozhatunk!

A régióban, a településen és akár a szomszédban is további területek vásárolhatók, illetve közeli gazdálkodók szőlőterméseinek megvásárlása is lehetséges.

Ha egy felépített borászatot keres, ahol még idén belekezdhet a saját borának elkészítésébe, vagy egyszerűen a meglévő gazdaságának kapacitását kívánja bővíteni, esetleg új tevékenységek bevonásában is gondolkodik, akkor ez az a birtok, ami mindezeknek megfelel! Jöjjön, nézze meg!

Érdeklődése esetén állunk rendelkezésére! Az ingatlan személyes megtekintése előtt bővebb felvilágosítást adunk, további képeket is mutatunk, az ingatlantúrát kérésére megszervezzük.
További információért, megtekintéssel kapcsolatban hívja a megadott telefonszámot.

Hétfőtől - péntekig 9-től - 17 óráig.
Megtekintés csak hétköznap.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (MIK Magyar Ingatlan Központ) összes hirdetéséhez
Somos Mária
MIK Magyar Ingatlan Központ