Gyöngyös, Fő tér 11. Eladó vegyes (lakó- és kereskedelmi) terület
Telekterület 897 m2
Azonosító: 32129593
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 709
Eladó vegyes (lakó- és kereskedelmi) terület
Kilátás nincs megadva
Villany nincs megadva
Víz nincs megadva
Gáz nincs megadva
Csatorna nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Villany nincs megadva
Víz nincs megadva
Gáz nincs megadva
Csatorna nincs megadva
Leírás

Eladóvá vált, az Orczy család könyvtára!

Gyöngyös Fő terén, a város egyik nevezetes műemlék épülete vált eladóvá. Az épület szakmai szemmel nézve ámulatba ejtő, adottságai éppúgy mint a múltban, most is különféle felhasználásra adnak lehetőséget. Az ingatlan régészeti feltárása megtörtént, felújítása megkezdődhet. Befektetői szándék esetén komoly lehetőségeket rejt az épület. Lehetséges funkcióit tekintve, érdemes megvizsgálni a pályázati lehetőségeket. Mind az épület lokációjára, mind szerkezeti állapotára illetve műemlékvédelmi helyzetére további részletes tájékoztatást tudok adni.


Az épület első osztályú műemlék (azonosítója: ] ), a város történelmi központjában. Késő középkori alapokon nyugszik az épület, a földszinten gótikus kereszt-boltozatos helyiség található. Az épület egyéb részeiben barokk stílus látható. A házban működött az egykori Orczy-levéltár és könyvtár.
A földszinti helyiségek boltozottak. Építtette a középkori eredetű lakóház és D-i szomszédja egyesítésével ifj. Orczy Lőrinc. (építész: Zohfal Lőrinc) A klasszicista homlokzat bal oldalán nyílik az egyenes záródású kapu, mellette három félköríves záródású kőkeretes nyílás helyezkedik el. Az emeleti ablakokat toszkán fejezetű oszlopok ill. pilaszterek szegélyezik. Az ablakok összefüggően végigfutó zárópárkánya egyben a homlokzat főpárkányának alsó tagozatát alkotja; felette a szokatlanul magas képszékben három fekvő téglány alakú faltükör, allegorikus-mitologikus domborművekkel. További műemléki, szerkezeti és egyéb információkról érdeklődjön emailben vagy telefonon!

Tovább olvasom expand_more
Térkép Gyöngyös, Fő tér 11.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
phone +36 30 709
© ingatlan.com - 1999 - 2022 Általános Szerződési feltételek Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu kocsi.hu
Magyar English Deutsch