Bezárás

Gomba, Bajcsy-Zsilinszky utca 1.

Eladó kastély
Alapterület 956 m²
Telekterület 30 835 m²
Szobák száma 34
  • Térkép
Gulyás Tibor
06 20 263 ···
kerteshazatmindenkinek
Üzenetet küldök

Eladó kastély

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort összkomfortos
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 2
Fűtés elektromos
Légkondicionáló nincs
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC külön helyiségben
Kilátás utcai
Tetőtér nincs megadva
Pince van
Parkolás udvari beálló
Eladó ritkaság, barokk történelmi 250 éves kúria Gombán. csökkentett vételáron eladó Pest megye egyik nagyon régi településén, a már a bronzkorban is lakott, Monor mellett fekvő Gomba község központjában az egykori 1600-as évek közepén épült Fáy kúria, amit a Bárczyai-, Patay-, Szemere,- és Máriássy családok laktak az elmúlt századokban. A kúria levéltárában őrizték egy napig 1849-ben a menekítés alatt lévő Szent Koronát és a reformkor nagyjai, Költsey, Vörösmarty, majd később Darányi Kálmán volt miniszterelnök is sokszor megfordult itt. Az ingatlan műemléki védelem alatt áll.

Az ingatlan több mint 3 ha (30.835 m2) területen fekszik a gombai patak partján, a település központjában. A történelmi kúrián kívül további épületek is találhatók itt. A kúria épületére 1773-ban emeletet építettek és így alakult ki a mai is látható emeletes, zártsorú barokk épület. Főhomlokzata héttengelyes, utcára néző, ővpárkánnyal elválasztott az emelettől. A földszinten szegmens íves záróköves könyöklőpárkányos ablakok, apácaráccsal. Az emeleten lévő ablakok egyenes záródásúak, kereteltek. Az épület L alakú, toldalék épülettel és alatta itkaságnak számító, teljesen ép falazású pincékkel. A földszinten 15 boltíves helyiség. 268 m2 hasznos alapterülettel, az emeleten 18 helyiség 276 m2 területtel található megkímélt állapotban. A belmagasság a földszinten 3,2 az emeleten 3,5 méter. A kúriához egy 136 m2-es gyönyörű boltíves, tégla falazású borospince és egy másik 60 m2-es tartozik. A kúriához épült egy 216 m2-es 7 helyiségből álló épület. Így összesen 956 m2 hasznos alapterületű a kúria ingatlan együttese. Az ingatlanon található továbbá 2 db acélszerkezetű raktár (330 m2) ill. műhely (330 nm2) épület, valamint több egyéb épület (kb. 300 m2): porta, műhelyek, szolgálati lakás, melléképületek, melyek egy része jól hasznosítható egyéb célokra. Az ingatlan távvezérlésű biztonsági kamerarendszerrel felszerelt.

Az ingatlan egy része Vt-2, másik beépítetlen része M-Sz szántóföldi övezetbe sorolt. Az előzőnél 40 % a megengedett beépíthetőség, 7,5 méter épületmagasság és 20 % kötelező zöldfelület engedélyezett. Az önkormányzati rendelet térkép melléklete a fényképek között látható.

Az ingatlan a település központjában fekszik, teljes közműcsatlakozással rendelkezik, szilárd úton megközelíthető. Jelenleg a fűtése elektromos. Fővárostól való távolsága 20-25 perc, a Monort elkerülő most épült út befejezése óta. Az épület közvetlen szomszédságában található a Református és Katolikus templom, Parókia, iskola, polgármesteri Hivatal, Óvoda.

Az ingatlan gyönyörű fekvése, jó megközelíthetősége és adottságai miatt kiválóan alkalmas panziónak, szállodának, oktatási, kulturális vagy más sportolási, szórakoztatási, de akár egészségügyi, rekreációs, intézménynek is, ami során kihasználható a falak által sugallt történelmi hangulat és a nagy beépítetlen területben rejlő fejlesztési lehetőség.
Hasznosítási alternatívák összefoglalása:
1.)Pénzügyi befektetés későbbi tovább értékesítés céljából
2.)Idősek otthona, vagy más szociális lakhely bővítéssel, hozzáépítéssel
3.)Nagyvállalati, intézményi- oktatatási, rekreációs vagy cég központ
4.)Szálloda, panzió, étterem, bővítéssel, kiegészítő welness szolgáltatásokkal
5.)Családi luxus birtok
6.)Múzeum, galéria vagy más kiállítási hasznosítás
Az ingatlan teljes vételára 129 millió forint. További részletek miatt kérem keressenek telefonon vagy e-mailben. Ingatlanforgalmazókkal csak vételi ajánlattétel céljából lehetséges eseti együttműködés. Várom hívásukat.

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 263 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?