Felsőszölnök, Vas megye

Eladó tanya
Ez a hirdetés több mint 3 hónapja frissült utoljára.
Lehet, hogy már nem aktuális.
A hirdető nem töltött fel fotókat
Alapterület 225 m²
Telekterület 7 913 m²
Szobák száma 1 + 1 fél
Ár 8,2 millió Ft
  • Térkép
Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
Üzenetet küldök

Eladó tanya

Ingatlan állapota felújítandó
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Fűtés egyéb
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Pince van
Parkolás önálló garázs - benne van az árban
Eladó az Őrségi Nemzeti Park területén (Vendvidéken), Felsőszölnök-Kakasdombon egy felújítás alatt álló gazdasági épülettel egybeépített parasztház 7913 m2-es külterületi telken. Megközelíthető a falu központjából egy kb. 1,5 km-es gyönyörű erdei köves-földes úton. A közelben néhány másik, lakott ház tálalható több hektáros telkeken.

A terület két részre tagolódik. Felső része enyhén lejtős, északi határát egy hatalmas hársfasor szegélyezi, fűnyíró traktorral rendszeresen nyírt, karbantartott terület, valamint magában foglal egy elkerített konyhakertet is. Az alsó részen (mely egyben a völgy alja is) egy hangulatos istálló található, jelenleg kecskék és birkák lakják. A völgy legmélyebb pontján egy vízgyűjtő tavacska lett kialakítva, melyből egy túlfolyó csapolja le a téli, illetve a nagy esőzések idején összegyűlő csapadékvizet. A felső terület leginkább agyagos, az alsó részen vastag humuszos termőréteg található. A telken több öreg, de termő alma-, körte-, dió- és szilvafa van.

A lakórész nagyszobára, konyhára, kisszobára és folyosóra tagolódik. A nagyszoba alatt egy boltíves pince található. A ház tartófalai 50 cm vastag agyaghabarcsba rakott téglafalak.

A kisszoba a régi vakolat leverése és a fugák kikaparása után egy cement alapú habarccsal újra lett fugázva, a téglák textúrájának megtartásával.
A nagyszoba a régi vakolat eltávolítása után egy tradicionális, kb. 1,5 cm vastag agyagvakolatot kapott. A pincefödémet 20 cm vastag szigetelés borítja, és a vakpadló is elkészült. Ablakai termoüvegesek. A konyha és a folyosó falai elő vannak készítve a vakoláshoz, valamint a kitermelt agyag elegendő ezen épületrészek vakolásához.

A házba a víz be van vezetve, a nagyszoba villamos hálózata teljesen új. A lakórész mellett egy régi nyári konyha és kamra található. A gazdasági épületrész pajtára, műhelyre és poroszsüveges istállóra tagolódik, a végén egy terasz kialakítása megkezdődött, melyben egy langalló, kenyér és rétes sütésére alkalmas kemence is található.

Az épület bruttó alapterülete: 225 m2

A telken található továbbá egy bővizű gyűrűskút, egy 4,7 x 4,1 m-es garázs és egy 4,2 x 4,1 m-es fatároló is. A 3 fázisú ipari áram és a kapcsolt üzemmódú éjszakai áram be van vezetve.

A faluközpont gyalogosan 10 perc alatt egy turistaúton is megközelíthető. A központban kétnyelvű óvoda, általános iskola, posta, ABC, orvosi rendelő is van.

Az ingatlan jelenleg is lakott, előzetes egyeztetés után barmikor megtekinthető.

Irányár: 8,2M

Térkép

Az ingatlan külterületen helyezkedik el.

A környék hasonló hirdetései térképen
Az ingatlan.com aktív hirdetései alapján

Átlagárak a környéken

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
Ez a hirdetés több mint 3 hónapja frissült utoljára.
Lehet, hogy már nem aktuális.

Mondd el véleményed oldalunkról!

1
10