Bezárás

Farád, Győr-Moson-Sopron megye

Eladó kastély
Alapterület 500 m²
Telekterület 10 000 m²
Szobák száma 14 + 2 fél
  • Térkép
Badó Péter
06 30 948 ···

Eladó kastély

Ingatlan állapota felújítandó
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei földszintes
Fűtés nincs megadva
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Pince van
Parkolás nincs megadva
Eladásra kínálunk egy 1750-ben épített klasszicista stílusú kastélyt Farád belterületén.

A kis kastélyt anno Felsőbüki Nagy Sándor építette – kinek címere ma is látható a portikusz csúcsában, majd később az épület a Sarlay család tulajdonába került. A szocialista időkben orvosi rendelőtől kezdve tsz központig minden féle funkciója volt.

A sok felhasználási forma miatt belül sajnos sok kastélyos jellege nem maradt az épületnek. Állapotát tekintve teljesen felújítandó, statikailag viszont tökéletes. Jelenleg az 500 m²-en 16 helység található, a teljes telekterület 1 hektár. Az ingatlanon minden féle közmű megtalálható (csatorna, víz, gáz, villany), de csak az utóbbinak van mérőórája. Az épület alatt részben alápincézett, a területen viszont még egy kb 100 m-es 3 szintes magtár is van.

A tulajdonos a kastély teljes felújításában gondolkozott, erre komplett terveket készíttetett, amik a vételár részét képezik. A különböző helységekben elkezdték a szükséges előmunkálatokat, de végül ez abba maradt.

Az épület nincs műemléki védettség alatt, így szabadon alakítható. Mivel besorolása belterületi, így külföldiek számára is könnyen megvásárolható.

Az ingatlan ára irányár.

Kapcsolat a hirdetővel

06 30 948 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk