Bezárás

Etyek, Öreghegy présházak

Eladó pince, présház
Alapterület 224 m²
Telekterület 5 375 m²
Ár 254 millió Ft
  • Térkép
06 20 926 ···
Üzenetet küldök

Eladó pince, présház

Budapest közvetlen közelében helyezkedik el az Etyeki borvidék, melynek kiemelkedő pontja az etyeki Öreghegy. Itt található a több díjazott borral is büszkélkedő birtok, összesen 5.375m2-en.
Az 1924-es régi présházhoz és pincéhez egy látszóbeton ikerpince és présház lett 2015-ben hozzáépítve. A régi présházba belépve egy több mint 100 éves kiváló állapotú bálványpréssel találjuk magunkat szembe, innen lehet lépcsőn lejutni a hangulatos öreg pincébe, ahol a fahordók találhatók. A régi pincéből egy ajtó visz tovább az új modern, légtechnikával is rendelkező beton pince térbe. Ez a hely szolgál az acél tartályokban történő erjesztésre és tárolásra. A pincéből egy íves lépcsőn keresztül lehet feljutni az emeletre, ahol előtér és WC-mosdó található, majd tovább az üvegfödémmel elválasztott emeleti kör kilátású panorámás kostolótérbe.
A pincék 66m2, az iker földszintek összesen 37m2, míg az emeleti kostolótér 43m2 nettó szint területűek.
Az emeleti kostolótér szellős és modern hangulatú, üvegfalakkal határolt, látszóbeton födémmel, hangulatvilágítással, látvány kandallóval rendelkezik, fantasztikus kilátással a szőlőre és az elterülő dombvidékre, tiszta időben Százhalombattáig is könnyen ellátni. A hűtés-fűtést légkondicionálók biztosítják, melyek működtetéséhez szükséges áramot az épület tetején található napelemek termelik meg. Páratlan hangulatú és nyugalmú a hely, a kilátás és az egész környék is. A kostolótér központja a mosogatógéppel, borhűtővel és zenei előkészítéssel rendelkező kiszolgálópult.
Az épület modern, különleges ugyanakkor tájba illő megjelenése és funkcionalitása miatt építészeti díjat nyert, több fórumon megjelent.
Közvetlen az épület előtt kb. 2200m2, 6 éves telepítésű Pinot Noir szőlő található, melynek termése a borászatban kerül feldolgozásra, érlelésre és palackozásra. A terület hátsó részén új, 3 éves telepítésű 1500m2 Rajnai Rizling az idei évben fordul termőre, mely később ideális pezsgő alapbort adhat.
A szőlőbirtok leendő tulajdonosa nemcsak egy kész működő, páratlan borászati ingatlan tulajdonosává válik, hanem az Etyeki borvidék következő évekbeli fejlődésének is aktív részese lehet. A méltán hírnevet szerzett borászat termelő bérlővel együtt kerül átadásra (kb. 20ezer palack/év), tökéletes akár turisztikai, akár hobbiborászati célokra. Muzeális kincset is rejt a birtok, a területéhez tartozik egy másik 1900-as évek elején épült, kívülről felújított régi 45m2-es présház, alatta, az Öreghegy egyik legnagyobb és legjobb állapotú régi pincéjével. (33m2)
A présház ideális lehet szálláslehetőség kialakítására, valamint vannak további terület bővítési lehetőségek is.

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 926 ···
Üzenetet küldök