Dörgicse, Diófa utca

Eladó lakóövezeti telek
A hirdető nem töltött fel fotókat az ingatlanról.
Hitelre van szükséged? Kalkulálj!
69,9 millió Ft208,37 ezer €
Telekterület
2051 m²
Azonosító: 32499597
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó lakóövezeti telek

Beépíthetőség
20%
Szintterületi mutató
nincs megadva
Bruttó szintterület
nincs megadva
Villany
utcában
Víz
utcában
Gáz
utcában
Csatorna
utcában

Leírás

KISDÖRGICSÉN, A NYUGALOM SZIGETÉN, EGY IGAZI KURIÓZUM SZÁMBA MENŐ, ÁTMENŐ FORGALOMTÓL MENTES, CSENDES, GYÖNYÖRŰ TERMÉSZETI KÖRNYEZETBEN TALÁLHATÓ, BELTERÜLETI, ÉPÍTÉSI TELEK ELADÓ
Kisdörgicse, Balatonakalitól 4 km-re, Balatonfüredtől 17 km-re található. A pár utcából és alig 30-40 telekből és házból álló kis település csendesen bújik meg a Balatonakalit Vászollyal összekötő út mentén.
A 2.051 nm-es belterületi építési telek, aszfaltúton könnyen megközelíthető. A telek keleti oldalán (a falu felől) lekerített és beépített, míg a másik, nyugati oldala a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területével határos, melyen egy XIII. századi templomrom található. Ezért a telek nyugati oldala régészeti védő övezetbe tartozik, azaz mindennemű építési fejlesztési tevékenység tilos! Így a terület nyugalma és a kilátás a szemben elhelyezkedő csicsói dombra biztosított. A környezetre jellemző, hogy nagyobb méretű telkek lettek kialakítva, ezért az épületek kellő intimitása garantált. Tájjellegű családi házak illetve nyaraló ingatlanok környezetében fekszik.
Övezeti besorolása Lf-1 (falusias lakóterület) amely a rendezési terv szerint a következő beépíthetőséget engedélyezi :
- a beépítettség legnagyobb mértéke 20%, de legfeljebb 300 nm,
- az építménymagasság legnagyobb mértéke 3,6 m
- a zöldfelület legkisebb mértéke 60%
- terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke 30%
Víz és csatorna közvetlenül a telek előtt telekhatáron található. Míg a villamos áram, gáz és internet (!), kb. 50 m-ről beköthető.
Az Északi parton, illetve a Balaton felvidéken ehhez hasonló adottságú építési telek nem található. Ingatlan közvetítőkre köszönöm nincsen szükségem!
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély