Bezárás

Doboz, Dobó utca

Eladó szálloda, hotel, panzió...
Alapterület 286 m²
Ár 45 millió Ft
  • Térkép
06 20 960 ···
Üzenetet küldök

Eladó szálloda, hotel, panzió...

Légkondicionáló van
ELADÓ FALUSI VENDÉGHÁZ, SAJÁT KONYHÁVAL, ÉTTEREMMEL, TELJES BERENDEZÉSSEL.
ÚJ ÉV, ÚJ LEHETŐSÉG!
Igazi vidéki hangulat. Egész évben tervezhető biztos jövedelem.
Lassan újra nyit az ország.
Használja ki ezt a pár hetet és lesz ideje felkészülni a nyitásra és a szezon kezdésre!
Az ingatlan a 11 nevesített turisztikai térsége közül a „Gyula és térsége” közvetlen szomszédságában van és annak minden turisztikai eleme közvetlenül érinti a szálláshelyet és az egyéb tevékenységét. Vendégházunk keresett és népszerű a szálláskeresők körében. Vonzó a tágas tér, a zárt udvar és parkolás, az állatsimogatás lehetősége.
Tartalmas, vonzó programok, turisztikai attrakciók egész évben!
Nyáron a körülöttünk lévő sok-sok víz, kerékpárút és épített örökség csábítja hozzánk a családokat és párokat. Ősszel és tavasszal a környező erdők vadvilága vonzza a hazai, az osztrák, svájci vadászokat. Késő ősztől kora tavaszig családok, baráti körök és kollektívák gondtalan disznó vágáson próbáljak ki tudásukat a Csabai- és a Gyulai kolbász készítésében.
Az ingatlan felhasználási lehetősége sokrétű, a tulajdonos elképzelése szerint alakítható.
Az alap adottság egyedi: Itt a XX. század eleji, a paraszt porta, a hely a környezet, a száz évvel ezelőtti hangulat.
Az ingatlan lakóháza, a kerítés az utak és az udvari és kerti építmények 2015-ben épültek és az említett régi dobozi ház fényképe alapján lett tervezve.
A lakóház jelenleg 5 szobával, 4 fürdőszobával vendégházként működik rusztikus paraszt bútorokkal berendezve. Az épület padlófűtéses kondenzációs kazánnal fűtve. Melegvízről napkollektor gondoskodik 200 literes puffer tartállyal.
Beépített terület: 149,25 m2
A kiszolgáló épület az eredeti istálló és kocsiszín, valamint nyárikonyha kibővítésével érte el mostani formáját és funkcióját. A modern gépesített konyha, a 25 fős étterem – a volt istálló- igazi rusztikus paraszt bútorokkal berendezve, népi iparművészek textiliáit használva, egységes étkező- és evőeszköz készlettel, valamint a kolbász és füstöltáru készítésre, valamint más élelmiszer előállít kialakított helyiség.
Fűtés radiátoros kondenzációs kazánnal. Melegvíz napkollektorral 200 literes puffertartállyal
Beépített terület: 132,23 m2
Az udvaron fedett filagória kemencével, grill sütővel és bográcsozó/szalonnasütő hellyel, kiülőhellyel.
Az ingatlan sarki épület így két kocsibejáróval rendelkezik 5 személygépkocsi parkolása lehetséges a zárt udvaron.
A gazdasági udvarban helyezkedik el egy 5 x 7 méteres masszív fa épület mely akár tárolóként, istállóként vagy közösségi térként (beépíthető szauna, fürdő dézsa stb.) is hasznosítható.
A telek mérete: 1136 m2
A Vendégházat nyugdíjba vonulás miatt szeretnénk értékesíteni Falusi vendégházként, teljes berendezéssel és felszereléssel a zavartalan működtetésnek megfelelően, mert bejáratott, jól működő és igen kedvelt, számos visszatérő vendéggel.
Az ingatlan ára: 45 000 000
Amennyiben családiházként szeretné használni, kiegészítő jövedelemmel annak sincs akadálya, az ingatlan lakóházként telekkönyvezett.
TURISZTIKAI ATRAKCIÓK:
Természeti értékek a teljes Körös Völgyben hajókirándulással, kenu és kajak, valamint kerékpár bérlési lehetőséggel. Vízisi és jetski használatára alkalmas vízfelület 1 000 métere. Több száz km kerékpárút a Körösök körül. A Körösökön a XIX. században elvégzett folyamszabályzás után hatalmas álló vízfelület alakult ki mely ma az állóvizeink között az 5. helyen áll.
A leírtakból látható, hogy a Doboz körül lévő több ezer hektár erdő, a Körösök árterülete és a gátak kiváló lehetőséget adnak a túralovaglásnak éppúgy, mint a hintón vagy a nagyobb társaságot utaztató szekéren történő kirándulásnak, a téli szánkózásnak.
A vendégház és a kiszolgáló épület alkalmassá teszi az ingatlant bentlakásos táborok szervezésére teljes ellátással, de a Körös és Gyula közelsége miatt érkező vendégeknek is még vonzóbb lehet a népszerű programok beiktatásával.
A vendégház egész éves üzemelése a leírtak és az alábbi turisztikai kínálat alapján biztosított.
Ingyenes strand 5 percen belül:Doboz-Szanazugi szabadstrand
Wellness és élményfürdő 10 percen belül:Gyulai Várfürdő, Csabai Árpád fürdő
Gasztronómia fesztiválok 10 percen belül:Csabai kolbászfesztivál, Gyulai pálinkafesztivál
Egyedi kulináris élmények 10-20 percen belül:Az első hazai Cigány étterem (Kira, Békés)
Kondorosi csárda (Kondoros, igazi alföldi ízek)
Szlovák étterem (Békéscsaba, szlovák ételek)
Kedvelt és látogatott vadászhely, apróvadban gazdag terület. Doboz külterületének közel 50%-a erdő.
Kiváló horgász terület a Fekete- a Fehér- és a Kettős Körösökön, valamint a környékbeli horgász tavakon.
Az 52/2010 (IV.30) FVM rendelet Falusi vendégasztal szolgáltatása értelmében értékesíthető az ingatlanon előállított élelmiszer.
A rendelet alapján az ingatlan éttermében egész évben vállalható nagyobb létszámú összejövetel, amelyhez egyedi élményt nyújthat a kemence, grill és a bogrács használat a család, a barátok és a kollégák számára.
A fent leírtakból látható, hogy vendégház minden évszakban kihasznált: ősztől-tavaszig a vadászok, télen a bemutató disznó vágásra, év végi céges rendezvényekre, a nyári szünidőben főleg a gyermekes családok foglalnak szállást többségében félpanziós ellátással.

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 960 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk