Bezárás

Dédestapolcsány, Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Eladó kastély
Videó elérhető
Alapterület 760 m²
Telekterület 52 829 m²
Szobák száma 10
Ár 195 millió Ft
  • Térkép
Bári Péter
06 70 905 ···
Inmove Ingatlaniroda
Üzenetet küldök

Eladó kastély

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort összkomfortos
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 2
Fűtés házközponti
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás panorámás
Tetőtér beépíthető
Pince nincs megadva
Parkolás nincs megadva
Eladásra kínáljuk a dédestapolcsányi domb fölé magasodó, s onnan letekintő Serényi-kastélyt. Ez a vidéki vadászkastély 1903 óta őrzi alkotói fantáziájának tükörképét. A saját korában grófi nyaralónak építették majd többszöri – de nem maradandó -, átalakítást végeztek rajta. Volt már szociális otthon és pedagógusüdülő is. A jelenlegi tulajdonos terve a kastély modernizálása és a lehetőségekhez mért eredeti állapotába való visszaállítása volt. Az épület jelenleg még felújításra szorul, viszont már korántsem annyira lesújtó, mint évekkel ezelőtti elhanyagolt állapotában. A tető és a csatornarendszer fel lett újítva, kitakarítva, javítva, és az eklektikus stílusjegyeket viselő falazat is meg lett menve a pusztulástól. A kastélyon kívül áll a közel 5 hektáron elterülő sziklákkal és barlangokkal tarkított kert hátuljában egy kis kútház. Még így – kissé megtörten -, is fennkölt és pompás látványosság főleg ősszel, a hozzá felvezető öreg gesztenyefasorral együtt. A terület beépíthetősége irányában mindenféle engedély megvan, a kerítés teljes mértékben fel lett újítva az eredeti stílusának megfelelően, a tetőtér beépíthető, amivel a teljes lakórész is növelhető. A műemlékvédelem és a jelenlegi valamint az elkövetkező tulajdonos is reméljük, szívügyének tekinti majd, hogy egy ilyen szép, régi örökségünk ne vesszen el és fent maradhasson a következő nemzedékek számára is."Das Schloss Serény

Wir verkaufen das Schloss Serényi, das in der Bergen von Dédestapolcsány liegt. Dieses Jagdschloss am Land spiegelt sich die Fantasie des Künstlers seit 1903 zurück. In seinem Alter wurde es als gräfliche Urlaubsort aufgebaut und später hat auch mehrmahligen Umbau erlebt. Das Schloss funktionierte als Wohnheim, war aber genauso ein Ferienhaus für die Pädagogin. Die Grundstückserschließung ist bereits fertig, das Gebäude eignet sich als Konferenzzentrum, Hotel oder Gesundheitszentrum. 
Alle Zulassungen stehen zur Verfügung, um einige Umbaupläne durchführen zu können, inkl. Dachgeschoss. Das Gebäude steht momentan unter Renovierungs – und Modernisierungsarbeiten. Das Dach und Kanalsystem wurden komplett gereinigt, repariert und die Wände mit ekleischem Stil von aussen ebenso. 
Derzeitig ist der Grundstück als Investitionsmöglichkeit mit 53000 m2 ungenützt, sind aber Felsen und Höhlen auch im Schlossgarten, von dem man eine wuderschöne Aussicht auf die Natur und auf die Burg Dédesi erleben kann. Der Garten ist wunderschön und herrlich, besonders im Herbst, gemeinsam mit der Kastanienallee, die von das Gartentor bis zum Gebäudetür läuft. Der Zaun wurde auch komplett renoviert je nach dem originalem Stil. 

Kapcsolat a hirdetővel

06 70 905 ···
Üzenetet küldök

Elérted a hirdetőt telefonon?