Csopak, Kossuth utca

Eladó családi ház
Csopak, Kossuth utca
Ár
39,9 millió Ft
Alapterület
60 m²
Telekterület
200 m²
Szobák
2
Azonosító: 31440957
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó családi ház

Ingatlan állapota
felújított
Építés éve
1950 előtt
Komfort
komfortos
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Épület szintjei
földszintes
Fűtés
egyéb, elektromos
Légkondicionáló
nincs megadva
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
igen
Fürdő és WC
egy helyiségben
Kilátás
kertre néz
Tetőtér
beépíthető
Pince
van
Parkolás
udvari beálló - benne van az árban

Leírás

A Balaton északi partjának talán legkedveltebb helyén, történelmi borvidéken, a mediterrán klímájáról, gyógyhatású strandvizéről is híres Csopakon, a főutcában, mégis csendes zöldkörnyezetben, déli fekvésű, nádtetős 40 m2-es lakóházam + külön 20 m2-es kőépület, önálló kis telken eladó!
Családi ház minősítésű, nem üdülőtelek, adója minimális. Négy hasonló nádtetős ház sorházszerűen, egy sorban épült, de mind a négynek külön hrsz.-a van és drótkerítéssel elválasztott saját kiskertje. Van közterületi parkoló is nem messze.
A majd' 200 éves ház nem műemlék, de helyi védettségű, ezért valódi értéket képvisel. Borospincéje falfülkékkel épült, íves boltozatú. Turisták gyakran fotózzák ezt a portát. "Saját" fecskefészket rejt a nádtető ereszalja.
Az udvarról téli panorámában és távolból, de látni a Tihanyi Apátságot. Csopak Balatonfüred mellett van, legjobban a strand vizéről látható a közeli Tihany.
Házam kőből épült, vastag falakkal, vastag nádfedéssel. Hőségben élmény belépni a hűvös épületbe. 40 m2-en tágas szoba, étkezős konyha, kádas fürdő-wc található.
A telken lévő másik kőépület (20 m2-es), új tetőzettel, alatta a 200 éves borospincével, részben felújított, közművesített. Restaurátor kőműves állította helyre a falakat, szívvel-lélekkel.
Sokcsatornás kábel-tv és internet rendelkezésre áll.
A kis kert alkalmas a kinti étkezésre, napozásra, bográcsozásra vagy a hűsben borozgatásra, de a fűnyírás 10 perc alatt kész! A régi budiban, melynek téglafalai vannak, remekül elférnek a kerti szerszámok és a kinti sütés kellékei. Két autó is be tud állni a kertbe.
Az ingatlan utcafrontján belül gázcsonk található, de a szomszédnál a hűtő-fűtő klímaberendezés is remekül helyt áll. Kéményes házam kemencéjének fémajtaja most pici kamrát rejt, de akár fűtésre, akár főzésre-sütésre is használható lenne még, ha nem léteznének erre már korszerűbb módok.
A főépületi szobában négy személynek van fekhely, plusz pótágyak. A kisházban is van egy kényelmes régi fa duplaágy, és sok pótágy, akár 10-12 fő is elszállásolható, ezenfelül sátrat is lehet verni a kertben.
A Balaton 800 m-re, 12 percnyi sétatávolságra van.
Csopak hosszú, zöld, virágos, nagyon családbarát strandja kiemelkedő színvonalon, egy tucat étteremmel várja a pihenni vágyókat, de szörfözni, horgászni is jól lehet itt.
Alkalmi vétel ez a gyöngyszem ház, egyedisége miatt. Másrészt a parasztromantikát, a nádfedelet nagyon kedvelik a német bérlők, és nem sok ilyen kiadó házat találnak.
Tulajdonostól!
Közvetítést semmilyen formában nem kérek.
Bp.-i lakásra cserére nyitott vagyok, elsősorban felújítandó érdekelne.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Magánszemély
Magánszemély