Bezárás

Csömör, Pest megye

Eladó kastély
Alapterület 2 800 m²
Telekterület 320 000 m²
Szobák száma 28
  • Térkép
Horváth Gábor
06 1 335 ···
   
Piramis Ingatlan City Kft.
Üzenetet küldök

Eladó kastély

Ingatlan állapota nincs megadva
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei nincs megadva
Fűtés nincs megadva
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Pince nincs megadva
Parkolás önálló garázs
P20770

TOVÁBBI KÉPEKET, RÉSZLETES LEÍRÁST, ESETENKÉNT ALAPRAJZOKAT TALÁL SAJÁT HONLAPUNKON, HA A PIROS NÉGYZETBEN LÉVŐ NAGY "P" BETŰS LOGÓNKRA KATTINT!

Kattintásra bejön a piramisingatlan saját honlapja, és ott már csak az irodai azonosító számot (20770) kell beírni.

Eladó a Bócsi kastély

Bócsi András földművesből gazdag magánvállalkozóvá vált üzletember tragikus vadászbalesetben 2006-ban bekövetkezett halálával eladóvá vált egy 32 hektár földterülettel körülvett a Loire völgyi kastélyok mintájára épült 25 szobás modern vadászkastély.

A kastély két külön helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanból áll,
1./ 0147/115 helyrajzi számon nyilvántartott a 27,4 hektár gyümölcsös és 2,8288 hektár szántó összesen 30,2289 hektár művelési ágból kivett ingatlanból és annak közepén
2./ 0147/114 helyrajzi számon nyilvántartott 1,5619 hektár kivett panzió és udvar megnevezésű ingatlanból ami az előző birtok közepén aszfaltos úton megközelíthető de külön bekerített kastélyt és parkját foglalja magába.

Az 1./ számú gyümölcsös és szántó.
Az ingatlan. 14 éve karbantartás nélküli gyümölcsös főleg almás, kisebb részt körtést és sárgabarackosból áll, a sárgabarack a karbantartás hiányában szinte kipusztult, a körte és az alma nagy része sok munkával megmenthető, de érdemesebb lenne kivágni és parkosítani.
A területen van egy hatalmas hangár, ami egy 14 személyes repülőgépnek adott otthont, de elfért mellette bőven a birtok gondozásához szükséges traktor és más munkagépek is.
A hangár oldalában lévő épületben az idénymunkásokon kívül az uradalomban dolgozó állandó munkások és kertészek laktak.
A hangár előtt volt az 550m hosszú kifutó pálya, ami bőven elegendő volt, hogy a gép a birtokon belül a levegőbe a fák fölé emelkedjen.
A telek hangárral ellentétes másik végében van egy mesterséges ásott halastó, ami gazdagon betelepített halakkal főleg pontyokkal. A környéken van a nagy csömöri halastó. Itt a talajvíz szintje magas. A halastó telepítésének eredeti célja a gyümölcsös mesterséges öntözése lett volna, de kiépíthető lenne mellé több kis nyári lak vízparti élet vízisport és hobbi horgászat céljára.
A hatalmas sík területen érdemes volna tenisz- és sport pályákat építeni, egy szabadtéri uszoda, pihenőterülettel, parkkal, díszfákkal és sétáló utakkal.

A park egy részében volna hely istállónak, karámnak, széna tárolónak stb.
A Kastély melletti bekötő út közelében lovaglási lehetőség is van.

2./ A kastély és a bekerített park.
A négyszintes épület 1997-98-ban épült. Egy szint alapterülete 750nm. Beépített terület összesen ~2800nm. Belmagasság a földszinten ~4m az emeleten ~3m és a tetőtérben ~2,3m. A ház a fő helyiségeken túl 21 fürdőszobás vendégszobát és egy lakosztályt tartalmaz. A ház az építés idejében a legdrágább, legnemesebb anyagokból épült. A lépcső igazi gránit a szobák burkolata a legdrágább spanyol parketta stb. Ennek ellenére az új tulajdonos feltehetően a villát fel fogja újítani.

Közművek:
Villany: 230/380 V 32A
Gáz: van
Víz: bevizsgált kút
szennyvíz: Nagy emésztő

Elrendezése:
A pince szinten van 2 garázs, a kazánház Vaillant kazánnal. A fűtésrendszer rézcsövekkel szerelt padlófűtés. Az egész ház minden szobájában padlófűtés van.
A pincében van egy üvegtetejű, szikrázóan napsütötte helyiségben egy kör alakú ~80nm vízfelületű úszómedence, mellette lévő helyiségben szauna, külön helyiségben borozó.

A földszint bal oldalán a nappali szalon, mögötte konyha, a jobb oldalán az agancsokkal díszített vadászterem, jelenleg ebédlőnek berendezve. Bal oldalon a szalon mögött a nagy belmagasságú, egyik oldalán csupa üveg télikert, jelenleg növényzet nélkül.

A 21 vendégszoba soha sem volt fizetővendéglátásra használva. Az árba a teljes berendezés bele tartozik. A kastélyban a tulajdonos széles baráti köre vendégként fordult meg. Itt vendégeskedett a korabeli társadalom elit rétege pártállásra való tekintet nélkül.

A kastély és parkja felújítandó, egyrészt azért, mert 14 éve nem használják, másrészt azért, mert ugyan 21 éve épült az akkor kapható legjobb anyagokból, de az akkori legmodernebb burkolatok ma már nem modernek. Edzőteremben gépek, a futó padnál már van korszerűbb és jobb.

Úgy változnak a kapható anyagok és szerkezetek, hogy 5 évente ki lehetne cserélni mindent és ha ez igaz, az eltelt 20 évben akár négyszer modernizálni lehetett volna az épületet. De ez nem csak itt, hanem mindenütt így van, aki egy régi kastélyt vásárol, erre számítania kell.

Ami nem változik, az a hely, az pedig egyedülálló! Budapest határában, például az Operától 21 percre van autóval. A repülőtér szintén csak 25 perc. Egy hatalmas földterületen egy 2800nm-es kastélyt 32 hektár birtokkal megvásárolni - aminek annak idején csodájára jártak - a mai újonnan építendő hasonló ingatlan negyed áráét, az egy nagyon jó befektetés. Budapest határában, ilyen több nincs!

Az ingatlan egészen annak bejáratáig aszfaltos úton közelíthető meg.

Az ingatlan megközelítése: Az M0 autópályán a 65-ös számú Csömör feliratú táblánál letérni, ott Csömör felé hajtani. Elágazásnál a Csömör Középhegy irányába fordulni, ott a Csömör tábla után 30m-re az aszfalt útra kanyarodni és ott elmenni az út végéig. A birtok az út végénél balra az utolsó kapu.

100 000 Ft Media Markt ajándék utalvány vagy ingyenes ügyvédi közreműködés minden családi ház vásárlónak ajándék utalvány ellenében! Érdemes! Hátránya nincs, előnye lehet.

Felhasználási feltételek az utalványon.

Nyomtassa ki honlapunkról az ajándék utalványt 2 példányban és adja át az egyik példányt kollégánknak az első ház megtekintésekor.

Piramis Ingatlan City Kft. weboldala

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 300 m2 feletti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó házak ára alapján számoltuk ki.

Kapcsolat a hirdetővel

06 1 335 ···
   
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk