Budakalász, Ország út

Eladó ipari terület
Budakalász, Ország út
Telekterület
15756 m²
Azonosító: 32459993
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Zádor Éva Ilona
Referens összes hirdetése
Magyarország otthonai
Iroda összes hirdetése
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó ipari terület

Kilátás
nincs megadva
Villany
nincs megadva
Víz
nincs megadva
Gáz
nincs megadva
Csatorna
nincs megadva

Leírás

Eladó ez 15756 m2-es szántó, amit hamarosan gazdasági és kereskedelmi övezetté nyilvánítanak így a beépíthetősége megnő 3%-ról 40%-ra!

Kiváló befektetés azok számára akik gazdasági tevékenységeket akarnak folytatni, vagy esetleg azoknak is akik kereskedelmi vonalon akarnak ingatlant vásárolni!

A faluból öt kivezető út van, minden környékbeli település közvetlenül elérhető. Budapest belvárosa forgalmi szempontból jó minőségű közúton 15-20 perc, tömegközlekedési eszközzel, Hévvel 20-25 perc alatt elérhető.


Keressen bizalommal, információ: Zádor Éva Ilona


Budakalász fekvése
Budakalász a Dunakanyar déli kapujában, a Budai-és a Pilis-hegység, valamint a Visegrádi-hegység találkozásánál, egy félkör alakú hegykoszorú öblének középpontján található, 15 km²-es területe tájképileg nagyon változatos. Budakalász Budapesttel közvetlenül határos település a Duna jobb partján, a "Dunakanyar kapuja"-ként is emlegetik. Területét keleten a Duna, északon Szentendre Pannóniatelep városrésze és Pomáz, nyugaton Csobánka, délnyugaton Pilisborosjenő és Üröm, délen pedig Budapest határolják. Közvetlenül házai mellett terül el az Omszki-tó. A településsel ma már teljesen összeér a Szt. István-telep, amely az 1920-as években budapesti tisztviselők lakótelepeként épült. A Duna-parti részen üdülőtelep található, amely ártéri részén, kezdetben engedély nélküli építkezésekből alakult ki. A településhez tartozik a Lupa -sziget, amely nevét a múlt század elején élt pomázi lakosról Luppa Vidor-ról nyerte. A Pilis hegyvonulat déli nyúlványai, valamint a Nagykevély keleti lejtői is a város határához tartoznak. A várost átszeli a Szentendrei Hév vonala. Stratégiailag igen jól belátható, védhető terület volt. Napos, tiszta időben a település nyugati magaslatairól még a Duna túlpartján lévő fóti nagytemplomig is ellátni, míg a falu déli oldalán lévő Berdó hegyről északra Szentendre, délre a Gellért-hegy látható. Közlekedési szempontból szinte érintette az Esztergom-Buda útvonalat, mint fontosabb hatalmi székhelyeket. A Duna kiváló lehetőséget nyújtott a közlekedésre, áruszállításra. Gazdasági szempontból a hegyvidék és síkság (ásványi anyagok, bányák, építőanyagok, fa, mezőgazdasági termékek, stb.) találkozópontjában található, de a medence alkalmas növénytermesztésre is. Kőbányái híresek voltak, már a rómaiak is innen építkeztek, napjainkban a Halászbástya, a Parlament egyes díszei, a Hősök terén található ismeretlen katona sírja is innen származnak. Az éghajlata - mint medence - viszonylag igen kiegyenlített. Szélsőséges téli hideggel és nyári hőséggel kevésbé lehet itt találkozni. A dunai áradások a mezőgazdasági területeket gyakorta termékenyítették, maga a település a folyótól távolabbi domboldalakon alakult ki egykoron. Kalász közlekedése egyértelműen jónak minősíthető. A faluból öt kivezető út van, minden környékbeli település közvetlenül elérhető. Budapest belvárosa forgalmi szempontból jó minőségű közúton 15-20 perc, tömegközlekedési eszközzel, Hévvel 20-25 perc alatt elérhető.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Zádor Éva Ilona
Referens összes hirdetése
Magyarország otthonai
Iroda összes hirdetése