Bezárás

Bőny, Győr-Moson-Sopron megye

Eladó lakóövezeti telek
Telekterület 1 650 m²
Ár 11,9 millió Ft
  • Térkép
Németh Adrienn
06 30 444 ···
Best of ingatlan
Üzenetet küldök

Eladó lakóövezeti telek

Beépíthetőség 30 %
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany utcában
Víz utcában
Gáz utcában
Csatorna utcában
Győrtől 15 percnyire Bőnyön,sarok építési TELEK csendes,de mégis frekventált utcában ELADÓ!

A környéken új építésű családi házak vannak, modern , új építésű környék.

A telek 1650 nm-es

Besorolása alapján Falusias övezetbe tartozik. 30 % - a beépíthető.
Oldalhatáros beépíthetősége van

CSALÁDI HÁZAT, ikerházat, sorházat lehet építeni rá. BEÉPÍTÉSI MAGASSÁGA 3-6 m között lehetséges.

Az összes közmű a telek előtt az utcában megtalálható + internet bekötésre is van lehetőség.

Bőny község Győrtől 18 kilométerre helyezkedik el, Bábola 11 km,Tata 34 km.


Az M1-es autópálya több kilométeren keresztül a település közigazgatási területének északi és nyugati határvonalánál húzódik.
Az AUDI 10 PERC ALATT ELÉRHETŐ!

Teljes népessége 2151 fő ami folyamatosan nő.

Az iskola fennhatósága alá tartozik a sportközpont, amely a tornacsarnokot, a labdarúgópályát és a bitumenes kézilabdapályát foglalja magában.

Az orvosi rendelőt 2003-ba újították fel, mint Egészségügyi Központot.
Itt a rendelő, a védőnő és a gyógyszertár egy helyen található, illetve innen látja el Rétalap községet is.
A számítógépes adatbázisa kísérletként a megyei kórházéval egyesítve lett.

AMENNYIBEN SZERETNÉ MEGNÉZNI A TELKET HÍVJON, NE MARADJON LE RÓLA!

Ára: 11.500.000,-.Ft

Amennyiben szeretné ezt a nagyszerű építési telket megnézni, hívjon:

Németh Adrienn

Best of Ingatlan Iroda


SZOLGÁLTATÁSAINK:
-Ingatlanközvetítés, értékbecslés.
-Adásvételi szerződések elkészítése - akár azonnal - Győr Belvárosában, kiváló ügyvédekkel, kedvező díjszabással.
-Energetikai Tanúsítvány készítése, 24 órán belül, kedvező áron!
-Bármilyen földhivatali eljárás gyors ügyintézése, kitűnő kapcsolatainkon keresztül.
TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREKEN KERESZTÜL:
-Teljes körű, díjmentes hitelügyintézés (személyi- és lakáshitel), 3-5 héten belül, CSOK ügyintézése bármelyik hazai Pénzintézetnél.
-Nagyon kedvező lakásbiztosítás.
-Ingatlanok tervezése, kivitelezése.
-Használt ingatlanok felújítása, lakberendezés.

A község határában néhány évtizeddel ezelőtt végzett kutatófúrások során melegvizes forrást találtak, melyet akkor lezártak. Az első emlékek, amelyek a térség lakott voltára utalnak, az újabb kőkorszakból származnak. A múltban végzett kutatások a bronzkorból származó eszközöket, fegyvereket hoztak a felszínre Szőlőhegyben, Örkénypusztán és Györgyházán. A rómaiak uralma idején a terület lakott térség volt, aminek ékes bizonyítéka a győri Kőtárban megtekinthető síremlék.

Bőny nevével egy 1235-ben kiadott oklevélben találkoztunk Buun, majd 1240-ben Buhun alakban. A település neve valószínűleg a „Bő” személynévből ered, amely feltehetően a térségben birtokkal rendelkező családot jelölik. A Bő név török eredetű, jelentése nemzetségfő. A község 1300-ban a Cseszneky család birtoka volt.

A mai Bőny területén a 13. századtól kezdve önálló településként találkozunk Örkény nevével, melyet oklevelek először 1220-ban Irkin, majd 1222-ben Vrken néven jelöltek. Fontos állomásként szerepel Örkény múltjában az 1391. esztendő, ugyanis ekkor készült el a Szent Mihály arkangyal tiszteletére épített templom, amely mintegy 18 lépés átmérőjű kör alakú építmény volt. A település életének legnehezebb korszakai közé sorolható a török hódoltság időszaka, amikor Bőny és Örkény minden bizonnyal lakatlanná vált. Az 1700-as évek végén megkezdődik a térség számos kisebb településének egyesítése.

A község múltjának egyik kiemelkedő időszaka volt az 1848–49-es forradalom és szabadságharc. A temetőben ma is gondozzák Pálffy Károly huszár főhadnagy sírját, aki a komáromi várért folytatott harcokban sebesült meg. A faluban a reformált hitvallású gyülekezet már 1785-ben iskolát működtetett. A közbirtokosság révén nagyon szoros kapcsolat alakult ki Bőny és Rétalap között már a 18. században. 1888. március 19-én Bőnyt és Rétalap községeket egyesítik Bőnyrétalap néven. A második világháború befejeződésekor a földosztás után rövid idővel megalakítják az első szövetkezetet, Szabad Május 1. néven.

Bőny 1959-ben lett „szocialista község” hat termelőszövetkezettel. Bőny és Rétalap több mint 100 éves közös együttlét után 1992. január 1-jén szétvált. A község külterülete a Szőlőhegy, amely a viszonylag kevés állandó lakos mellett egyre több, hétvégi telekkel, házzal rendelkezőt vonz oda. A falu belterületén ma már kevés építési telek alakítható ki. Emiatt mindinkább előtérbe került a régi házak felújítása, átalakítása. Az 1945 előtti években a falu területén több középbirtokos, illetve bérlő élt, a saját társadalmi helyzetüknek megfelelő életkörülményeket alakították ki. Ennek ma is látható emlékei az átalakított kastélyok. Ezek az épületek díszes lakóépületek, kúriák voltak. A község értékei, közé tartozik a három, felújított templom. A településen három nagy történelmi egyház van jelen.

Legkisebb számban az evangélikus, megközelítőleg azonos számban a református és a katolikus hívek. 1945 előtt nagy számú volt a zsidóság, de a közösség a holokauszt következtében elpusztult. Az egyházak az elmúlt évtizedek, okozta kábultságból ébredve mind fontosabb szerepet, töltenek be a település életében.

Bőny az élet minden területén Győrhöz kötődik, így közlekedésében is. Győrön kívül közvetlen autóbuszos összeköttetés van Bábolnával és Budapesttel is (csak oda irányban a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon (vasárnap)). A munkaképes lakosság nagy része ingázik a győri ipari üzemekbe, jelentős számú a helyben foglalkoztatottak száma is. A falunak van kultúrotthona, ebben található a községi és az iskolai könyvtár. Az iskola fennhatósága alá tartozik a sportközpont, amely a tornacsarnokot, a labdarúgópályát és a bitumenes kézilabdapályát foglalja magában. Az orvosi rendelőt 2003-ban újították fel, mint Egészségügyi Központot. Itt a rendelő, a védőnő és a gyógyszertár egy helyen található, illetve innen látja el Rétalap községet is. A számítógépes adatbázisa kísérletként a megyei kórházéval egyesítve lett.

Kapcsolat a hirdetővel

06 30 444 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk