Balatonszárszó, Szóládi utca

Eladó családi ház
Alapterület 124 m²
Telekterület 3 500 m²
Szobák száma 3
Ár 29,9 millió Ft
  • Térkép
Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 20 490 ···
Üzenetet küldök

Eladó családi ház

Ingatlan állapota közepes állapotú
Építés éve 1950-1980 között
Komfort összkomfortos
Energiatanúsítvány C
Épület szintjei földszintes
Fűtés egyéb
Légkondicionáló van
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC egy helyiségben
Kilátás panorámás
Tetőtér beépíthető
Pince van
Parkolás önálló garázs - benne van az árban
Örök panorámás, hangulatos, természethez közeli családi ház eladó a Balaton déli partján, Balatonszárszó szélén, kis forgalmú, kitűnő kövesút mellett. Mindössze egy átlagos pesti panel-lakás áráért, 29,9 millió Ft-ért! A panoráma fotók kivétel nélkül a ház udvaráról, ill. a házból készültek!
Az összesen 124 nm hasznos alapterületű ház kívülről tájjellegű, hagyományos parasztháznak mutatkozik, azonban masszív beton alapon kő lábazata van, azon üreges szilikátbeton blokkból és téglából épült, kőporozott falakkal, melyeken egyetlen repedés sincs. A telek enyhén emelkedő, ezért van a ház eleje és hátulja közti magasságeltérés. A ház teljesen száraz, mennyezete a legkorszerűbb hőszigeteléssel lett ellátva, és hőszigetelt műanyag nyílászárókkal ellátott, hőszigetelt födémű, közel 15 m hosszú, általunk beépített verandáját télen a déli napsütés mellett a 140 cm átmérőjű, 30 m mély, téglabéleléssel ellátott ásott kút 17 C-fokos levegője fűti természetes cirkulációval. A déli napfény direktben nyáron nem tűz be a ház déli ablakain, ezáltal nem fűti a házat, mert az eresz árnyékolja az ablakokat és a falakat, szeptembertől áprilisig azonban reggeltől estig teljesen besüt a házba, és fűti. Minden külső ablak hőszigetelt műanyag; fűtés kéményes gázkandallóval és a ház központi helyén elhelyezkedő, két éve épült remek, szuper gazdaságos csempekályhával, valamint ősszel és tavasszal az ugyancsak gazdaságos, másfél szezont üzemelt inverteres klímaberendezéssel. A ház kiválóan alkalmas két generáció számára is, de négyszobás nyaralónak is kialakítható. Az átalakításával, korszerűsítésével jelenleg túljutottunk a felén, így a továbbiakban még saját ízlés szerint alakítható. A tető is nemrég lett felújítva, a 3500 nm-es telek teljesen körbekerített, és több különálló részre kerített, az első részen túl gazdasági udvar, szőlő, gyümölcsös, stb. A házhoz tartozik még egy 14 nm-es, tégla-boltíves pince, valamint garázs, fészer, műhely, egy pajta és több, különböző állatok tartására, vagy bármi tárolására alkalmas, kifogástalan állapotban lévő épület. A telek megosztható, nagysága igény és megegyezés szerint változtatható 1000-től 3500 nm-ig.
Az ingatlan, fekvésének és környezete növényzetének is köszönhető védettségének köszönhetően páratlan, szinte mediterrán mikroklímával rendelkezik.
Az udvaron számos fa és egyéb dísznövény nő, a nyáron árnyékot adó díszfák mellett hatalmas diófák, cseresznye, alma, szilva, őszibarack, körte, kajszi, meggy gyümölcsfák, és támrendszeres csemege- és borszőlők, mint a kitűnő bort adó Kékfrankos és Zöldszilváni. Mindezt a hatást fokozza, hogy a szomszéd telkek is tele vannak mindenféle fákkal és növényzettel. Diófák, cseresznyefák, nyárfák, stb. és örökzöldek biztosítják a védelmet naptól és széltől, biztosítják a jó levegőt és a szemet gyönyörködtető, lelket nyugtató látványt. Természetesen a szőlő felszámolható, és a telek tovább parkosítható. Első részén hagyományos (ősi) magyar fajta almafákat ültettünk vadalanyon, melyek alig néhány év alatt magas törzsű, hatalmas fákká nőnek, permetezést nem igénylő, gyümölcstermő, csodaszép lombú díszfákká, melyek alatt pázsit díszeleghet. A dupla széles, megosztható telek közvetlen szomszédságában csak nyáron vannak egy-két hétig szomszédok, kedves, barátságos emberek, ahogy a távolabbi néhány szomszéd is. Balatonszárszó egyébként is az ország egyik legbiztonságosabb települése, itt szinte nincs is bűnözés, sem erőszakos, sem vagyon elleni. A szomszédság csak minimális vagy semmilyen növényvédelmet nem folytat, a környezetünkben, így a kertünkben is télen-nyáron gazdag természeti élet van, pintyek, poszáták, cinkék, szajkók, varjúfélék, galambok, valamennyi rigófaj, meggyvágók, tengelicek, különleges kétéltűek, sünök, nyestek, stb. fészkelnek, élnek és figyelhetők meg, szinte háziállatként.
A házzal szemben, az út túloldalán uniós támogatással létesített fiatal szőlőtermő terület van, ez biztosítja az örök és örökzöld panorámát, kilátást a Balaton kétharmadára, amitől bő 10 perc sétára vagy 3 perc kerékpározásra vagyunk. A településen és a Balaton partján végig pezsgő kulturális élet folyik, számtalan rendezvény/ingyenes is!/, az emberek közvetlenek, barátságosak. Nem véletlen, hogy aki teheti, egyre többen telepszenek le itt és a környéken.
Néhány alapvető, beépített bútoron kívül. a bútorzat nem képezi az ár részét, ezen és esetleg más kerti eszközökön külön megállapodásban megegyezhetünk. Ugyanúgy megegyezés kérdése a kiköltözés, amely nagyon rövid határidőn belül is megoldható.
A terület hivatalos földhivatali megnevezése szerint az ingatlan: zártkerti művelés alól kivett terület, 1 lakóépület és 1 gazdasági épületként lett bejegyezve. Ennek a ténynek a tartós, életvitelszerű élethez semmilyen befolyása hátránya nincsen, kijelenthetjük ezt közel egy évtizedes itt-tartózkodásunk után is, nincs elszigetelve a településtől, sőt inkább egyfajta nagyobb szabadságot ad.
Kedves ingatlanos kollégák, kérem szíves megértéseteket, ingatlanos vagyok és a saját ingatlanomat szeretném saját magam értékesíteni, illetve a saját irodámmal is folyamatban van a kizárólagos szerződésem!

Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 120-149 m2 közötti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó házak ára alapján számoltuk ki.

Lépjen kapcsolatba a hirdetővel!

Kérem, ingatlanközvetítők ne keressenek!
06 20 490 ···
Üzenetet küldök

Elérted a hirdetőt telefonon?