Balatonmáriafürdő, Somogy megye

Eladó családi ház
Balatonmáriafürdő, Somogy megye
Alapterület
438 m²
Telekterület
791 m²
Szobák
11
Azonosító: 32502124
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (LEGJOBB BALATONI AJÁNLATOK!) összes hirdetéséhez
Dr.Lázár Zoltán
LEGJOBB BALATONI AJÁNLATOK!
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó családi ház

Ingatlan állapota
felújított
Építés éve
1950 és 1980 között
Komfort
komfortos
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Épület szintjei
2
Fűtés
elektromos, gáz (cirko)
Légkondicionáló
nincs
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
nem
Fürdő és WC
külön és egyben is
Kilátás
kertre néz
Tetőtér
beépíthető
Pince
nincs
Parkolás
udvari beálló

Leírás

BALATONMÁRIAFÜRDŐ centrumában ELADÓ egy 7 önálló lakrészt (apartmant) magában foglaló, a Központi Strandtól 200 méterre lévő CSALÁDI HÁZ !!!


Az Otthon Centrum balatonmáriafürdői irodája elsősorban többgenerációs családoknak, nagycsaládoknak, vagy apartmanok kiadásával üzletszerűen foglalkozó természetes és jogi személyek részére kínálja megvételre ezt az ingatlant, amely befektetésnek is kiváló lehet a kimutatható rendkívül kedvező ár/érték arány miatt.


Az eladásra kínált ingatlan ingatlan-nyilvántartási megnevezése "lakóház, udvar, gazdasági épület", az ingatlan tulajdonjogi viszonyai rendezettek.

A 791 nm nagyságú telken két - egymástól elkülönülő - felülépítmény áll, mégpedig egy mintegy 400 nm hasznos alapterületű, kétszintes (földszint és emelet) lakóépület (a főépület), és egy kisebb, lakóházzá átalakított épület, melynek hasznos alapterülete úgy 37 nm és 38 nm között van.

Az ingatlan - adottságainak és a főépület szerkezeti felépítésének köszönhetően - arra is alkalmassá tehető, hogy annak egymástól jól elkülönülő földszinti lakrészeiben, "helyiségcsoportjaiban" kereskedelmi - és szolgáltató tevékenység funkcióval üzletek működjenek. (A szóban forgó főépület földszinti részeinek korábban is volt hasonló hasznosítási módja.)
Az ingatlan egyébként ebben az évben (2021) magán-szálláshelyként működött.

Az eladásra kínált ingatlan udvarán van egy fúrt kút.

A főépület az 1960-as években téglából épült, ám itt 2020-ban elkezdődött és mára jelentős részben be is fejeződött egy igen sokrétű, átfogó jellegű felújítási munkafolyamat, amelynek köszönhetően egy apartman (önálló lakrész) kivételével a főépületben lévő valamennyi apartman (lakrész) megújult, modernizálódott.
A főépület stabil vasbeton födémmel rendelkezik, a tető bitumenes zsindellyel van fedve.

A tágas (Velux ablakokkal rendelkező) tetőtér beépíthető.

Az eladásra kínált ingatlanon álló épületekbe be van vezetve a víz és a villany (3 fázissal). A gázvezeték csatlakozási pontja is a telken belül van. A 2020-ban megkezdett felújítási munkálatok keretében az épületekben teljesen újjá lett építve a villanyvezeték hálózat, a vízvezeték hálózat és a szennyvízelvezető csatornahálózat.

A főépületben a melegvízellátásról egy modern, új, a földszinten elhelyezett 500 literes villanybojler gondoskodik. A szóban forgó villanybojler akár napelemről is működtethető.
A főépületben minden apartmanban ki lettek alakítva a helyiségek fűtését biztosító radiátorok "kiállásai". Radiátorok felszerelésével és egy földszinti elektromos kazán, vagy egy gázkazán beállításával az ingatlan főépületének fűtése, annak "téliesítése" bármikor megoldható.
Az eladásra kínált ingatlanban az ablakokon a régi fa nyílászárók műanyag nyílászárókra lettek kicserélve, az ablakokra szúnyogháló és redőny is fel lett szerelve.
A jelenlegi tulajdonos a főépület eredeti, magas, elegáns, szépen kivitelezett belső ajtóit restauráltatta és így megőrizte, csakúgy mint az apartmanok lakószobáiban látható díszes rozettákat.
Ennek köszönhetően megmaradt a főépület belső tereinek eredeti "villaszerű" hangulata.

A főépület földszintjén kettő, az emeleti részén négy apartman lett kialakítva (minden aparmanban ki lett építve az internet -és telefonkábel).

A földszinten az egyik (két szobát és egy fürdőszobát magában foglaló) apartman felújítása befejeződött.
Ennek az apartmannak az aljzata igényes járólap burkolatot kapott.
A másik ( külön bejárattal rendelkező) kétszobás földszinti apartmanhoz tartozik egy 10 nm-es fedett, a kert felé néző terasz is.
Az utóbb említett apartman a jelenlegi - felújítás alatt álló - állapotában nem alkalmas a rendeltetészszerű használatra, itt bizonyos építőipari munkálatokat el kell még végezni, de ennek konkrétumai már az új tulajdonos döntésén múlnak majd.
A földszinten van egy közös konyha egy közös ebédlő helyiséggel és egy különálló WC-vel. (E helyiségcsoportból is közvetlenül elérhető egy fedett terasz, melynek alapterülete úgy 25 nm.)
A földszinten, az udvarra nyíló külön helyiségben kapott helyet egy úgynevezett "szervíz szoba", itt található az 500 literes villanybojler, a mosógépek, az apartmanok takarításához használt eszközök, és itt van hely a jövőben esetleg beszerzendő elektromos kazán vagy gázkazán beállítására is.

Az emeleti apartmanok:
A, egyszobás apartman, saját fürdőszobával rendelkezik
B, kétszobás apartman, saját fürdőszobával rendelkezik
C, egyszobás apartman (a D, apartmannal közös használatú fürdőszoba tartozik hozzá)
D, egyszobás apartman (a C, apartmannal közös használatú fürdőszoba tartozik hozzá)
Az emeleti apartmanokban minden szoba parkettás, a folyosó és a fürdőszobák igényes járólappal burkoltak.

.
A telken álló kisebb lakóépület hasznos alapterülete mintegy 37-38 nm nagyságú.
Ebben elkezdődött 2 külön bejáratú lakószoba, egy fürdőszoba és egy kis konyha kialakítása. A víz és a villany ebbe a lakóépületbe is be van vezetve, s az természetesen csatornázva is van.

Az eladásra kínált ingatlanban kialakított 7 apartmanból - a fenti leírásból adódóan - jelenleg 5 apartman használható rendeltetésszerűen, a fennmaradó két appartman végleges kialakításának konkrétumairól a reménybeli új tulajdonosnak kell döntéseket hoznia.

Balatonmáriafürdő községról annyit feltétlenül tudni kell, hogy Somogy megyében, a Marcali járásban, a Balaton délnyugati partján, közvetlenül a Kis-Balaton szomszédságában helyezkedik el, mely az egyik legnagyobb természetes mocsári terület és madárparadicsom egész Közép-Európában. Keszthely 18 km-re nyugatra, Fonyód pedig 17 km-re keletre található innen. Az állandó lakosok száma Balatonmáriafürdőn úgy 650 - 700 fő körül van.
A község az M7-es autópályán és a 7. számú főúton gyorsan, kényelmesen megközelíthető.

A település a múltban jelentősen fejlődött abban az időszakban, amikor itt élt gróf Széchenyi Imre, aki ezen a Balaton parti területrészen népszerűsítette a szőlőtermesztést, és vezette a földek parcellázásával kapcsolatos munkálatokat. Balatonmáriafürdőt is Széchenyi Imre feleségéről, Máriáról nevezték el. Balatonmáriafürdő 1926-ban vált önálló községgé. Balatonmáriafürdő a II. világháborút követő évtizedekben fokozatosan és feltartóztathatlanul egybeépült a szomszédos Balatonkeresztúr községgel, s a két település ma már békés szimbiózisban létezik együtt.

Balatonmáriafürdő 8 km hosszú tóparttal rendelkezik, amely teljes egészében lapos. A Balatonnak ezen részén a nádas öv szinte teljesen megmaradt (kb. 50 m széles). Az északi part panorámája és a nádas érintetlen természetes környezete miatt a tó Balatonmáriafürdő a Balaton egyik legcsendesebb és legromantikusabb helye. Balaton szélessége Balatonmáriafürdő és Szigliget között mintegy 10 km.
Balatonmáriafürdön több szabadstrand és egy jelenleg fizetős strand található. A településen remek élelmiszer boltok, vendéglők állnak a fürdővendégek, a nyaralók és természetesen az állandó lakosok rendelkezésére.

Ha hirdetésem felkeltette érdeklődését kérem írjon nekem, vagy hívjon telefonon, s én megmutatom önnek ezt a nagyon sok hasznosítási lehetőséget hordozó ingatlant.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Kattintson az iroda (LEGJOBB BALATONI AJÁNLATOK!) összes hirdetéséhez
Dr.Lázár Zoltán
LEGJOBB BALATONI AJÁNLATOK!