Balatonfüred, Veszprém megye

Eladó szálloda, hotel, panzió
Videó elérhető
Balatonfüred, Veszprém megye
Alapterület
800 m²
Azonosító: 20562075
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó szálloda, hotel, panzió

Légkondicionáló
nincs megadva

Leírás

KÉRJE A TELJES INGATLANT BEMUTATÓ VIDEÓNKAT!

EGYEDÜLÁLLÓ AJÁNLAT BALATONFÜREDEN!

HELYSZÍN
Balatonfüred felső városrészében - kellő távolságra a 71. út zajától és a parti sétány nyüzsgésétől -, a nyugodt, kertvárosi, balatonarácsi részen található az ingatlan.

KÖZLEKEDÉS, INFRASTRUKTÚRA
Több kirándulási lehetőség, idegenforgalmi látnivaló is megtalálható a közelben, ezek akár gyalogosan is megközelíthetőek. A mindennapi élethez szükséges szolgáltatások és üzletek is 10-15 perce sétával elérhetőek, de a helyi buszmegálló is a közelben van.

AZ INGATLAN
Az 1780-as években épült nemesi udvarház/tornácos nyári lakóház/kúria, mely e kor legnagyobb magánkézben lévő épületegyüttese volt. Történelmi és kulturális helyszínként is kiemelkedett Füred életében. Nemesi családok birtokaként, családi rezidenciaként működött az ezredfordulóig. Jelenlegi Tulajdonosa 2007-ben újította fel teljeskörűen, a műemlékvédelem szempontjainak maximális figyelembevételével - Hungaria Nostra díjjal honorált műemlékvédelmi felújítás. Az ingatlan jelenleg elegáns kúria-hotelként működik.

ÉPÜLET
Az utcai homlokzat későbarokk kiképzésű, de a ritka copf stílusjegyeket is magán viseli az épület. Az U-alakú épületegyüttes a belső udvari résznek teljes intimitást nyújt. A Kúria korabeli varázsa, modern, 21. századi tartalommal, belsőépítészettel keveredik. Nagy és sokszínű közösségi terei révén kitűnő helyszín céges- és baráti társaságok összejöveteleinek, csapatépítő tréningeknek és továbbképzéseknek, születésnapi- és esküvői rendezvényeknek, de akár többgenerációs nagycsaládok közös programjaihoz is.

HELYISÉGEK / LAKÓEGYSÉGEK:
Összes helyiség luxusmódon bútorozott, hol - az adottságoktól függően - modernebb stílusban, hol az antik dominanciájával ötvözve. Az apartmanok egy része balatoni panorámával rendelkezik.

-apartman: amerikai konyhás nappali + 3 háló (fürdőszobákkal)
-apartman: amerikai konyhás nappali + 2 háló (fürdőszobákkal)
-6 db szoba saját fürdőszobával
- 2 db belső udvari szoba (egyik műemlék freskóval)
-2 db udvari apartman minikonyhával, saját teraszkapcsolattal
-egyéb helyiségek: társalgó, étkező, 2 db. elegáns belső borospince, bár, wellness rész, belső kápolna, tárolók, HACCP minősítéssel rendelkező konyhai rész stb.
Az épület mögötti gondozott kert a nyugodt szabadtéri pihenést biztosítja. Itt található a napozóterasz is.

PARKOLÁS
13 autó számára zárt udvari parkoló.

EXTRA LEHETŐSÉG
A parkoló területe 680 nm. Ez külön helyrajzi számmal rendelkezik, besorolása LK4 övezet, 20% beépíthetőségi lehetőséggel. Ez a terület a terepviszonyok miatt, egy szép balatoni örök panorámával rendelkező külön épület kialakítására alkalmas.

KIKNEK AJÁNLOM?
Akik értékelni tudnak egy balatonfüredi műemlék presztízs ingatlant, megfelelő gondoskodással és lelkiismerettel óvják az épület stílusát, eleganciáját. Magánrezidenciaként, vagy vállalkozó üzletemberek számára is tökéletes és értékálló befektetés.

Az ingatlan számos vonatkozásban (műemlék, szálláshely, új projekt, stb.) pályázatképes, sok irányban fejleszthető.


Az ingatlan ára teljes berendezéssel: 750 MFt.

Amennyiben további információra van szüksége, vagy személyesen is meg szeretné tekinteni ezt az ingatlanpiacon ritkaságnak számító presztízsingatlant, úgy kérem, hogy hívja az INDRA Ingatlant!

FOLYAMATOSAN KERESÜNK PANORÁMÁS, VÍZKÖZELI, ÚJ ÉPÍTÉSŰ, EGYEDI TERVEZÉSŰ, VAGY PATINÁS INGATLANOKAT A BALATON ÉSZAKI PARTJÁN, A DUNAKANYARBAN ÉS BUDÁN.
Lépj kapcsolatba a hirdetővel