Balatonakarattya, Árpád utca 5.

Eladó üdülőházas nyaraló
Alkalmi vétel
Balatonakarattya, Árpád utca 5.
Alapterület
144 m²
Telekterület
1783 m²
Szobák
4
Azonosító: 32521521
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó üdülőházas nyaraló

Ingatlan állapota
felújított
Építés éve
1950 előtt
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Fűtés
gáz (cirko)
Légkondicionáló
nincs megadva
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
nincs megadva
Kilátás
kertre néz
Tetőtér
nincs megadva
Villany
van
Víz
van
Gáz
van
Csatorna
van

Leírás

FŐBB JELLEMZŐK:
BALATONAKARATTYA EGYIK RÉGI, CSENDES UTCÁJÁBAN, ELADÓ EGY 1932-ben ÉPÜLT BAUHAUS STÍLUSÚ, FELÚJÍTOTT, 144 NM-ES, 2 SZINTES CSALÁDIHÁZ/NYARALÓ, SZÉP ŐSFÁS KERTBEN

Értékesítésre kínálok korrekt tulajdonostól Balatonakarattyán, egy nagyon különleges, eredeti építészeti jelleget magán viselő nagyon jó állapotú és egyedi terekkel rendelkező hangulatos villát egy csendes utcában, nagy intim kertben.

A KÖRNYÉK:
Az épület szép családi házas, nyaralós környezetben helyezkedik el 800 m távolságra a Balaton parttól és a strandtól. Ami gyalog 8 perc séta vagy 3-4 perc autózás.
Az ingatlan fekvése megközelítés szempontjából is kedvező, hiszen az M7-ről lehajtva mindjárt az első Balatoni községben található, mely 1 órányi autóútra fekszik Budapesttől, így a fővárosiak kedvenc nyaralóhelye.

AZ ÉPÜLET:
A ház 1932-ben épült, egy 500 négyszögöl nagyságú /1 783 nm-es/ telken, K-NY fekvéssel. Tulajdoni lap szerint jelenleg kivett hétvégi ház, udvar. Családi házzá való átminősítése folyamatban van.
Az Villa sem helyi sem műemléki védettség alá nem esik. Ez azért lényeges, mert igény esetén a ház bővíthető, mert a jelenlegi beépítettsége 7.63 % az engedélyezett 15 %-al szemben.

Az épület 2 szintet foglal magába. Alapja az Balatonalmádiban bányászott vörös homokkőből épült.
A földszinti rész, valamint az első szint összesen 143,66 nm nagyságú. Az eredeti épületet a jelenlegi tulajdonos nagypapája építtette.

Az épület alsó szintje eredetileg 56,84 nm volt, ma már 100,81 nm valamint a hozzá tartozó teraszok a ház elülső és hátsó oldalán. A felső szint mérete változatlan maradt, mérete 42,85 nm a hozzá tartozó U alakú nagyméretű terasszal és az onnan a közvetlenül a kertet megközelítő nagyon jellegzetes Bauhaus jegyeket magán viselő lépcsőfeljáróval, ami a ház hátsó oldali karakterét adja.

Az épület magán hordozza a tipikus Bauhaus jegyeket, melyeket a tulajdonosok gondosan ápolnak, megőrizve az utókor számára. Az ilyen tipikus jegyeket magán viselő ingatlan ma már unikumnak számít a Balaton környezetében.

Az utcai oldalon a földszintet két hatalmas platánfa által közrefogott lépcsőn lehet megközelíteni. A loggia-s teraszról egy széles üveg tolóajtón keresztül léphetünk be a kandallóval ellátott nappaliba. Innen tovább haladva balra egy fával burkolt lépcső visz fel az emeleti részre. A lépcsővel közvetlenül szemben van a kert felőli bejárata az ingatlannak.

A lépcső mögött balra 2 hálószobát, egy zuhanyozós fürdőszobát és egy külön WC-t kis mosdóval találunk. Mindkét hálószoba közvetlen kertkapcsolatos. A ház udvar felé eső részén alakították ki a kényelmes étkezőt, valamint a tágas konyhát. Az étkezőből egy nagyméretű üveg tolóajtón keresztül léphetünk ki a ház mögötti tágas teraszra, valamint a hátsó intim kertbe. A teraszt napernyő védi a meleg napsugaraktól.

A földszinten találunk még fali beépített szekrényeket, melyek sok tároló helyet biztosítanak, valamint egy szekrénynek álcázott étellift, mint a régi letűnt korok emlékét.

A felső szinten egy kádas fürdőszobát és egy tágas nappali, világos hálószobát találunk egy térben, mely a felvezető lépcsőnél tolóajtóval zárható. Ezen a szinten kialakíthatunk 2 szeparált hálószobát és egy kis nappali igény esetén. Mindegyiknél megmaradva a közvetlen kijutás a nagy teraszra.

A felső szintet két hatalmas terasz veszi körbe, melyek össz mérete 69,15 nm. A teraszkorlát szintén tipikus Bauhaus jegyeket visel magán. A lépcső húzott, kétkarú geometriával készült terasz lépcső, vasbeton tartószerkezettel.

MŰSZAKI JELLEMZŐK:

A telek mérete 1783 nm. Az építési magasság 4,14 m lehet. 10,83 % a szintterületi mutató. 65% a max. zöldterületi mutató.
Az ingatlan 10 évvel ezelőtt lett teljes körűen felújítva valamint az épület bővítése is ekkor került kivitelezésre. A nyílászárókat a felújítás során magas minőségű fa nyílászáróra cserélték, melyek 4+6+4 mm-es LOW-E hőszigetelő üvegezést kaptak.

A földszinten és az emeleten az összes nyílászárót biztonsági ráccsal látták el, amely az 1932- es eredeti biztonsági rács mintájára készült, mely a mai napig a főbejárati üveg tolóajtónál látható.

Az ingatlan összközműves, saját önálló órákkal rendelkezik.

Az ingatlan fűtését zárt égésű cirkó kazán, valamint egy eredeti szecessziós cserépkályha biztosítja. Mindkettő az emeleti részen került elhelyezésre.

Az ingatlan riasztóval felszerelt.
Internet és Kábel TV a házban. /Vodafone/

A szigetelés:
A felső emelet mennyezeti része 15 cm-es szigetelést kapott /DOW ROOFMATE/, az emeleti padozat úsztatott aljzata 4 cm vastag lépés és hang elleni szigetelést kapott.
Az új hozzáépített 2 hálószoba külső homlokzata 30 cm-es szigetelést kapott.
A kertben 2 beton esőgyűjtő ciszterna került kialakításra, egyenként 2-3 m3 nagyságúak.
A kert fúrt kúttal ellátott, mely 20 m mélységű, valamint külön kerti csap, melyben vezetékes víz van.

Belmagasság 270 cm.

HELYISÉGEK MÉRETE:

Földszint:
Nappali, hall 38,36 nm kerámia burkolat
Hálószobák 20,05 nm parketta
Étkező, konyha 22,95 nm kerámia burkolat
Közlekedő 3,93 nm kerámia burkolat
WC- fürdő 5,91 nm kerámia burkolat
Fedett tornác 50%-a 9,61 nm greslap burkolat

Emelet:
Előtér, hall 13,94 nm parketta
Lakószoba 22,43 nm parketta
Fürdőszoba 6,48 nm kerámia burkolat

Tetőteraszok 69,15 nm fagyálló burkolat

A KERT:
A kert utcafronti és hátsó oldala vakolt festett téglafallal körülvett. Az előkert kialakítása több autó parkolását is lehetővé teszi a kaputól jobbra és balra egyaránt. Maximálisan 20-30 autó fogadására alkalmas az előkert. A hátsó kert bal sarkában egy fa kerti tároló, míg a jobb sarkában egy beton komposztáló kapott helyet.
A kert hátsó terasznál néhány szőlőtőke található, valamint 2 almafa, 2 cseresznyefa, 2 őszibarackfa, 1 körtefa, 1 diófa, , 1 szederfa, 1 meggyfa, 2 platánfa, 2 vérszilvafa, 1 akácfa, valamint ültetett rozmaring és levendula bokrok.
A telek előtt az utcán van még 1 cseresznyefa, 1 szilvafa és 2 sárgabarackfa.

A jelenlegi tulajdonos a hátsó kert központi részébe egy öntisztuló bio fürdőtó építését tervezte, amelyhez már a tervek elkészültek.

KÖZLEKEDÉS:
Gépkocsival 1 órányira található Budapesttől.
A vasútállomás pár perc sétára található.

INFRASTRUKTÚRA:
Közelben játszótér, ABC és zöldség és gyümölcs bolt. Balaton 800 m. A központban pedig minden infrastruktúra elérhető.

Ár: 149 M Ft

Aki szeretné már a telet, vagy a következő nyarat pihenéssel tölteni, itt megteheti, mert az ingatlan vásárlása után csak költöznie kell és begyújtani a kandallóba.


Az adatok kizárólag megbízóink által rendelkezésünkre bocsátott információkon alapulnak.
Az árváltozás, adatmódosítás és közbeni értékesítés jogát fenntartjuk.

Ingatlanirodákkal szívesen együtt működöm - kollégák is keressenek bátran!
Amennyiben az ingatlan felkeltette az érdeklődését forduljon hozzám bizalommal.
Szívesen állok rendelkezésére a hét minden napján 9-21 óra között (hétvégén is!)
Amennyiben nem veszem fel a telefont, mindenkit visszahívok!
Az ingatlanról alaprajzot kérésre szívesen küldünk!
Bármilyen kérdése vagy kérése lenne az ingatlannal kapcsolatban rugalmasan tudok válaszolni, vagy mutatni mert kulccsal.

Gábor Yvette
Etikus Ingatlanos
EI-85/2019
Lépj kapcsolatba a hirdetővel