Bezárás

Baj, Komárom-Esztergom megye

Kiadó külterületi telek
Telekterület 2 000 m²
Ár havonta 80 000 Ft
  • Térkép
06 30 688 ···
Üzenetet küldök

Kiadó külterületi telek

Min. bérleti idő nincs
Beépíthetőség nincs megadva
Szintterületi mutató nincs megadva
Bruttó szintterület nincs megadva
Villany nincs megadva
Víz nincs megadva
Gáz nincs megadva
Csatorna nincs megadva
Telkek kiadók, egy vadregényes erdős tavas birtokon!

Alkalmas lakókocsi, jurta, mobilház, lombház vagy egyéb mobil lakóalkalmatosság telepítésére. Lehetőség van gazdasági tevékenységekre, állatartásra, növénytermesztésre, ökoturizmusra, táborokra vagy hobbi célú tevékenységekre; kikapcsolódásra, pihenésre, vízparti nyaralónak, horgászásra stb. Megvalósítható szinte bármilyen természettel összeegyeztethető tevékenység.

Terület:
Az egész terület 17 hektáros, melyet erdők, mezők és mocsarak tarkítanak. A tájat patakok, tavak és források öntözik. A déli fekvésű területet dombok, síkok és völgyek teszik még változatosabbá, és alkot így egy jól élhető gazdag teret.
Ebből a 170.000 m3 területből kínálunk 500m2-1000m2-ig parcellákat.

Bérleti díj: kb 80-160 ezer Ft/hó

A terület akár ingyenesen birtokba vehető egy közösen megállapodott próbaidőre.

A bérlet akár egészben vagy részben ledolgozható, vagy értékteremtő tevékenységtől függően beszámítható.

Tervben van hogy idővel a bérelt területek megvásárlására is legyen lehetőség.


Elhelyezkedés
A terület a Gerecse tájvédelmi körzet lábánál található, 60 km-re Budapesttől, lakóövezet közvetlen szomszédságában, 100 méterre betonúttól, 10 percre az M1 autópályától, 2km-re a Vértesszőlősi vonatállomástól.

Tavak:
A tavakat egész évben bővizű források táplálják, vizében 150-200 db 20-50cm-es tiszta vizet igénylő süllő is megél, továbbá 300 db 2-7 kg ponty, 500 db 0,5-2 kg kárász, 60 db 8-21 kg amur, 13 db 15-45 kg busa, 60 db 0,3-2 kg dévér, és jó pár darab csuka. Ezeken kívül, táplálék halak, szélhajtó küsz és vörösszárnyú keszeg is nagy mennyiségben él a tóban. A tó mélysége 160-210 cm. A tavak természetesen lehetőséget kínálnak horgászatra, fürdésére és rengeteteg minderre amit csak két tó kínálhat.

Álltok:
A terület jelentős hasznosítható állat állományal, rendelkezik, libák, tyúkok, kecskék, juhok, szamár, kutyák, macskák. Jelenleg a haszonállatok nem gazdasági céllal vannak tartva. Hobbi és kísérleti szinten vannak, de készen állnak rengeteg tej hús és egyéb haszon megtermelésére.

Infrastruktura:
Áram: mindenkinek van saját kis napelem rendszere. Tervben van a hálozati áram bekötés is. Lehet használni agregátort, szélkereket, és vízikerék építésre is van lehetőség.
Wc: komposzt,
Ivóvíz: kútból,
Főzés, fűtés: fával vagy gázpalackkal.
Épület: 20 perc sétára van, ami alkalmas sajtüzemnek, hús feldolgozónak, vagy bármilyen infrastrukturát igénylő tevékenység kialakitására.

Honnan jött?
Az elmúlt években legkedveltebb időtöltésünk a természetben lét lett, vízparton, erdőben függőággyal. Minden élőlénynek a természetes közege a természet és ez alól az ember sem kivétel. Minden élőlénynek szüksége van a természetes közegére ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott legyen.
Egyre többet voltunk kint - akár hónapokat - Alsóörsön egy 5 hektáros erdős Balatonparti kikötő fejlesztési területünkön. Barátok jöttek mentek ki rövidebb, hosszabb időre maradt, idővel már a barátok baráti is jöttek, akik még inkább hozzánk hasonlóan, függőséggel voltak kint velünk akár egész nyáron. Főtt az étel, épültek a dolgdok, jó társoság, nevetve és nyaralva is minden megvolt ami kell. Úgy voltunk vele az a kevés ami itt van is többet ér mint az a sok amink odakinn van. Nem akartunk mást, ezért vettünk egy területet, ahol nem lesz kikötő és szálloda. Kijöttünk ide egy hátizsákkal, mint Alsóörsre csak ez a táborozás már nem ért véget ősszel.


Közösség:
Alapvetően teret kínálunk szinte minden a természettel összeegyeztethető tevékenységekre. Ez létrehoz egy diverz közösséget, ahol az életmódok mind egyediek és valahol kapcsolatodnak, ahol azonos egy-egy a másikkal. Van aki itt lakik, mások rendszeresn jönnek akár munka mellet. Vannak akik zöldségeskertet csinálnak, mások méhészettel foglalkoznak, renezvényeket szerveznek, vagy csak kikapcsolódni jönnek. Srácok a környékről horgászni szeretnek, és gondoskodnak a tavak ökoszisztémájáról stb. Mindenkinek más amit kivesz belöle, nekem alapvetően ez egy természetes tér, ahol élni lehet a természetben, egy vízparton, az erdőben, ahol vannak emberek és így minden van, vagy meglehet ami kell, sőt még több is.


A fentiektől eltérő egyedi konstrukciókra, ötletekre is nyitottak vagyunk. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, írj a Facebook oldalunknak ahol rengeteg kép mesél a területről. Keress ránk: Farmunk :)
Illetve szívesen mutatjuk meg a területet egy előre egyezetetett időpontban.

Térkép

Az ingatlan külterületen helyezkedik el.

A környék hasonló hirdetései térképen

Kapcsolat a hirdetővel

06 30 688 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?