Bezárás

Aszód, Pest megye

Eladó kastély
Videó elérhető
Alapterület 250 m²
Telekterület 10 865 m²
Szobák száma 7
  • Térkép
Maszlagi Attila
06 20 432 ···
Otthonszakértő
Üzenetet küldök

Eladó kastély

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort összkomfortos
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 2
Fűtés gáz (konvektor)
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás panorámás
Tetőtér nincs megadva
Pince van
Parkolás udvari beálló - benne van az árban
Eladó Aszódon egy csodás lehetőségekkel rendelkező kúria a hozzá tartozó 10.865 nm-es területtel.

A birtokon két fő épületet találunk: 1. a lakóépületet, mely gyakorlatilag összeépült egy fantasztikus borospincével, illetve 2. egy gazdasági épületet, amit egykoron a személyzet részére létesítettek. Ennek alsó részén két istálló és tároló rész került még kialakításra.

Külön szólni kell a pincéről, amelyet nagy valószínűséggel a 18. század elején építtetett Podmaniczky 1. János, és amit aztán megvett Micsinay Ernő a földterülettel együtt a 19. században. Az építményben lovaskocsi tudott közlekedni. Méretei: 55 méter hosszú és 4.5 méter széles, mely a pince végén már 6.5 méterré szélesedik.

A képek között található alaprajzok informálnak a két épület egyes helyiségeiről, azok méreteiről.

Ezek alapján a 

- lakótér hasznos területe kb. 250 nm

- a pince területe közlekedővel és előtérrel együtt kb. 270 nm

- gazdasági épület szintjei egyenként hozzávetőlegesen 70-70 nm-esek.

- a birtokhoz tartozó földterület 10865 nm.

Az épület a 19 század végén, a 20. század elején épült.
Micsinay Ernő építtette, aki a 20. század első harmadában Aszód egyik vezető személyisége volt. A földet a Podmaniczky családtól vásárolta a város szélén, később ezt a helyet róla Micsinay hegynek nevezték el.
Íly módon a kúria a város legszebb helyén, mesés panorámával körbevett pontján, csendes helyen lett felépítve, de mégsem távolt Aszód központjától.
Micsinay Ernő elhalálozása után a birtok elvesztette gazdáját, a családtagoknak már nem állt módjukban az azt megillető törődéssel rendben tartani az épületet. A második világháború elszakította egymástól a rokonokat, örökösöket, ezzel pedig a gyönyörű építmény lassan-lassan az elhanyagoltság állapotába került.
A család a háború után elveszítette tulajdona jelentős részét és már egyikük sem tudta vállalni az örökül hagyott érték felújítását, rendbetételét.
A tárgyak, a hangulat a kúria teljes látványa megőrizték a több, mint százéves múltat, egyben a természet által visszavett terület érzését élhetjük meg.
A szél, az eső, a nap próbára tette az építményt, amelyet meg lehet és meg kell menteni. 

Megmenteni egy darab magyar történelmet!

Az ingatlan rendelkezik egy építész által készített renoválási tervezettel, melynek költségvetése nagyságrendileg 20-22mió Ft-ra tehető.

Amennyiben ez az ingatlan, vagy bármely a kínálatomban található lakás, családi ház, telek felkeltette érdeklődését, hívjon bármikor telefonon! 

Vásárolna, de nem elég a rendelkezésre álló összeg? Térítésmentesen nyújtunk segítséget hitelének ügyintézésében is! Bank semleges, díjmentes hitelközvetítéssel állunk rendelkezésére! Forduljon hozzánk ez ügyben is bizalommal!Hasonló hirdetések átlagárai a környéken

Az átlagárat a 200-299 m2 közötti, felújított, jó állapotú, közepes állapotú, felújítandó, befejezetlen eladó házak ára alapján számoltuk ki.

Kapcsolat a hirdetővel

06 20 432 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?