Bezárás

Aszód, Pest megye

Eladó családi ház
Alapterület 430 m²
Telekterület 6 430 m²
Szobák száma 8 + 1 fél
  • Térkép
Hulik Tamás
06 30 248 ···
Hulik Tamás - Duna House
Üzenetet küldök

Eladó családi ház

Ingatlan állapota felújítandó
Építés éve 1950 előtt
Komfort nincs megadva
Energiatanúsítvány nincs megadva
Épület szintjei 3
Fűtés gáz (konvektor)
Akadálymentesített nincs megadva
Fürdő és WC nincs megadva
Kilátás nincs megadva
Tetőtér nincs megadva
Pince nincs megadva
Parkolás nincs megadva
FELÚJÍTANDÓ KÚRIA BUDAPESTTŐL 30 PERCRE!


Ezt az elbűvölő -engem leginkább egy provence-i villára emlékeztető -nemesi kúriát Micsinay Ernő építtette, aki a 20. század első harmadában a település egyik vezető személyisége volt. A földet a Podmaniczky családtól vásárolta a város szélén, később ezt a helyet róla Micsinay hegynek nevezték el.Ily módon a kúria a város legszebb helyén, mesés panorámával körbevett pontján, csendes helyen lett felépítve, de mégsem távol a központtól.Micsinay Ernő elhalálozása után a birtok elvesztette gazdáját, a családtagoknak már nem állt módjukban az azt megillető törődéssel rendben tartani az épületet. A második világháború elszakította egymástól a rokonokat, örökösöket, ezzel pedig a gyönyörű építmény lassan-lassan az elhanyagoltság állapotába került.A család a háború után elveszítette tulajdona jelentős részét és már egyikük sem tudta vállalni az örökül hagyott érték felújítását, rendbetételét.A tárgyak, a hangulat a kúria teljes látványa megőrizték a több, mint százéves múltat, egyben a természet által visszavett terület érzését élhetjük meg.

Az épület pincéjét (199 m2) nagy valószínűséggel a 18. század elején építette Podmaniczky 1.János,amit aztán Micsinay Ernő vásárolt meg tőle a földterülettel együtt a 19. században. Az építményben lovaskocsi tudott közlekedni. Méretei: 55 méter hosszú és 4.5 méter széles, mely a pince végén már 6.5 méterré szélesedik.

A főépület hasznos lakótere 250 m2, a főépülethez tartozó pince területe közlekedővel és előtérrel 250 m2,a gazdasági épület szintjei egyenként 70 -70 m2. A birtokhoz tartozó földterület 6430 m2. A területhez opcionálisan megvásárolható további 4430 m2 ,melynek ára 21 M. Ft.

A Duna House teljes kínálatával kapcsolatban forduljon hozzám bizalommal. Eladás és vétel teljes körű ügyintézése, ingyenes tanácsadás, értékbecslés, megbízható ügyvédi háttér biztosítása.

I.ár: 65000000 Ft

Referencia szám: HZ507550

Kapcsolat a hirdetővel

06 30 248 ···
Üzenetet küldök
Neked ajánljuk

Elérted a hirdetőt telefonon?