Albertirsa, Pest megye

Eladó kastély
Albertirsa, Pest megye
Alapterület
360 m²
Telekterület
4586 m²
Szobák
6
Közvetítői azonosító: COM HZ469658
Azonosító: 30315896
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Hortobágyi Zsuzsanna
Duna House, Szarka utca
Megosztás
Nyomtatás
Elrejtés
Hiba jelzése

Eladó kastély

Ingatlan állapota
jó állapotú
Építés éve
1950 előtt
Komfort
nincs megadva
Energiatanúsítvány
nincs megadva
Épület szintjei
földszintes
Fűtés
gáz (cirko)
Légkondicionáló
nincs megadva
Rezsiköltség
nincs megadva
Akadálymentesített
nincs megadva
Fürdő és WC
nincs megadva
Kilátás
nincs megadva
Tetőtér
nincs megadva
Pince
nincs megadva
Parkolás
nincs megadva

Leírás

Egy hely ahol a történelem és a hagyomány, a múlt és a jelen velünk él!
Eladó Budapesttől 40km-re Albertirsán egy festői környezetben található, közel fél hektáros birtokon elterülő, történelmi múlttal rendelkező, 360nm-es vadász kastély, kúria!
A helyi védettség alatt álló kastélyt a Gróf Szapáry család építette az 1890-es években, számukra még vadász kastélyként funkcionált. Jelenlegi tulajdonosa a 90-es évek elején vásárolta, s fokozatosan felújította korszerűsítette, szem előtt tartva a hagyományokat és az épület történelmi múltját.
A körbekerített, hatalmas, parkosított birtokon két épület áll. A fő udvarház épülete részben felújított, 2 db összkomfortos lakást foglal magába. Az épület két szárnyból áll amelyek egy védett belső teraszt fognak közre. Az udvari (kisebb) szárny részben alá van pincézve. Az udvarház belső térkialakítása igényes, duplakomfortos, hatalmas, világos, nagy belmagasságú helyiségek jellemzik. (52nm-es nappali, 30nm-es szalon, 72nm-es télikert, stb.) A hátsó kisebb épületben - mely korábban csak melléképületként funkcionált - műhelyt, tárolókat, garázst és egy kisebb, komfortos "cseléd lakást" alakítottak ki. A fő épületben gázkazán, a kisebb, -szintén lakható- épületben pedig vegyes tüzelésű kazán szolgáltatja a meleget. Kiegészítő fűtésként a főépületben 3 db, a múlt század elején épített, igen dekoratív cserépkályha is a rendelkezésünkre áll. Néhol korabeli illetve korhű burkolatok, eredeti, kézműves technológiával festett ólómüveg ablakok, méretes, eredeti belső nyílászárók, rendkívül dekoratív és értékes cserépkályhák és még sorolhatnánk a tartozékokat, jellemzőket, jelzőket amelyek így nem sokat mondanak, mert ha hasonlóban gondolkodik akkor ezt látnia kell! I
Ideális választás olyan tehetős vállalkozóknak, politikusoknak, oligarcháknak, újgazdagoknak, akik valami exkluzív ingatlanra vágynak, akik unják már a "csili-vili" lakóparkokat, a penthouse lakásokat, mert ez a kastély még akkor is állni fog, amikor azokat már rég bontásra ítélték!
További információért, fotókért illetve az esetleges megtekintéssel kapcsolatban keressen bizalommal!

Referencia szám: HZ469658
Lépj kapcsolatba a hirdetővel
Kattints a referens összes hirdetéséhez
Hortobágyi Zsuzsanna
Duna House, Szarka utca